fbq
Kotimaa
25.11.2021 07:06
Teksti: Olli Suominen|Kuvat: Pasi Murto
Tiina Jylhä
Tiina Jylhän raju tilitys: Olen henkisesti täysin loppu
Kotimaa
25.11.2021 07:06
Teksti: Olli Suominen|Kuvat: Pasi Murto

Tallinnassa kauneusalan liiketoimintaa pyörittävä Tiina Jylhä-Valkonen, 59, on henkisesti ja fyysisestikin loppu maskikaupoista alkaneesta ryöpytyksestä, joka alkoi keväällä 2020.

Huoltovarmuuskeskuksen eli HVK:n ja Tiinan välisen oikeustaiston ensimmäinen osa käytiin viime huhtikuussa Tallinnassa. Ensimmäinen oikeuskierros päättyi HVK:n hyväksi.

Seiska tapasi Tallinnassa apean oloisen Tiinan, joka avasi ensimmäistä kertaa julkisesti sisintään sotkusta, jonka vuoksi hänen maineensa ryvetettiin.

– Raha on menettänyt minulle merkityksensä tässä asiassa jo ajat sitten. Tärkeintä minulle on oikeus ja totuus, Tiina huokaa.

Seiska tapasi selvästi väsyneen oloisen Tiinan tämän kotona Tallinnassa.
Seiska tapasi selvästi väsyneen oloisen Tiinan tämän kotona Tallinnassa.

Lue myös: Tiina Jylhä haastoi Onni Sarmasteen oikeuteen

Sotkuinen vyyhti

Virossa keväällä käyty oikeustaisto ja Suomessa keskusrikospoliisin esitutkima maskikauppakokonaisuus on mediassa yhdistetty yhdeksi kokonaisuudeksi, vaikka kyseessä on kaksi eri asiaa.

– Tuntuu, että koko soppa on sotkettu tahallisesti sekavaksi lankakeräksi, jottei totuutta pystyisi kukaan näkemään. Minusta on väärin, että tiedotustilaisuuksissa on jatkuvasti puhuttu minusta ikävään sävyyn, mutta samaan hengenvetoon vastapuoli on pyytänyt minulta apua esimerkiksi HVK:n julkisivun kiillottamiseksi. En ole ikinä edes tavannut kasvokkain Suomessa päätekijöinä pidettäviä ihmisiä, Tiina paljastaa.

Lue myös: Maskikohu paisuu paisumistaan! Näin happamasti Onni Sarmaste kommentoi Tiina Jylhän miljoonakannetta: "Kuinka tyhmä..."

Osa-aika toipilaana

Vuosia Virossa toiminut Tiina myöntää, että maskikaupoista noussut kohu on vienyt runsaasti voimavaroja.

– Minulta on mennyt paljon rahaa ja aikaa, mutta eniten olen menettänyt henkisiä voimavarojani. Olen ollut niin loppu, etten ole jaksanut tehdä oikein mitään. Työpaikalla muut ovat yrittäneet hoitaa asiat parhaansa mukaan, mutta itse olen ollut paljolti sivussa. Treenaaminenkaan ei ole maistunut enää pitkään aikaan, Tiina paljastaa.

Lue lisää Tiina tuntemuksista torstaina ilmestyneestä Seiskasta!

TILAA SEISKA TÄSTÄ!