fbq
Rosanna Kulju

"Tämä ei ole oikea suunta" - Rosanna Kulju tympääntyi Miss Suomi -kisan uudistumiseen, äläkkä nousi

Tänään keskiviikkona julkaistiin uudet Miss Suomi -semifinalistit, jotka kisaavat Suomen kauneimman tittelistä.

Tässä ovat Miss Suomi 2022 -semifinalistit - Miss Helsinki Oona Komi mukana mittelössä

Tänä vuonna Miss Suomi -organisaatio ei julkaise kandidaateista alusvaatekuvia eikä kilpailun aikana ilmoiteta enää naisten vartalon mittoja. Uudistuksia on perusteltu sillä, että kisa uudistuu ja modernisoituu. Finaalissa nähdään kuitenkin perinteinen uimapukukierros.

Miss Helsinki -kisoja luotsannut Rosanna Kulju julkaisi vastikään missikisojen uudistusta hämmästelevän päivityksen Instagram-tilillään. Rosanna poseeraa somekuvassaan bikineissä suihkun alla.

- Kesä tulee ja bikinikuvat tulee taas osaksi somea. Eikö ole hullua, että mulla on semmonen tunne, että mun pitää puolustella itseäni ja mun älykkyysosamäärää kun postaan tämmöisen kuvan? Rosanna alusti.

Rosanna muistuttaa someseuraajiaan siitä, että vähäpukeisen kuvan julkaiseminen ei tee kenestäkään tyhmää tai halpaa. Rosanna linjaa, ettei alusvaate- tai bikinikuva oikeuta minkäänlaiseen epäkunnioittavaan käytökseen.

- Vuonna 2022 nainen saa olla, näyttää ja ilmaista itseään ihan just kuten haluaa ilman minkäänlaista paskamyrskyä tai esiinneellistämistä, Rosanna kirjoittaa.

Rosanna Kulju muutti ulkomaille - paljasti myös kiinnostavan lätkäfaktan itsestään

Rosanna sivaltaa päivityksessään missikisojen uudistusta.

- Siksi olinkin huuli pyöreänä kun eräs missikilpailu ilmoitti modernisoituvan ja poisti alusvaatekuvat kilpailijoista… Mun mielestä tämä muutos ei ole moderni, vain päinvastoin. En tiedä olenko ainoa joka näin ajattelee ja itse tuossa geimissä olleena voin sanoa tämän kaiken. Olen itse luovuttanut pois yhden Suomen suurimmista kilpailuista ihan siitä syystä, että kasvoin ulos koko hommasta - silti tottakai seuraan genreä. Ja tämä ei mun mielestä ole oikea suunta, Rosanna kirjoittaa.

Hän kyseli someseuraajiltaan mielipiteitä asiaan.

Entinen Playboy-malli ja Miss Suomi -finalisti Erika Helin vastasi Rosannalle ja puolusti missiorganisaation päätöstä.

- Alusvaatekuvien pois jääminen antaa kilpailijoille rauhan keskittyä kilpailuun enemmän, sen sijaan et media mässäilisi seksivau-otsikoilla kun nuoret naiset tulee ekaa kertaa julkisuuteen. Häirintää on ihan kaikkialla jatkuvasti ja noi ekat vähäpukeiset kuvat on monelle tosi jännittäviä. Kisassa huomio tarkotus kiinnittää esiintymistaitoon ja henkiseen kasvuun niin ei siihen nähden kauheen relevantteja alusvaatekuvat tässä. Bikinikilpailu ei jäänyt kuitenkaan pois ja eri tyyppisiä kuvauksia pääsee kaikki harjottelemaan. Vähän kaukaa haettua siis yhdistää tämä muutos vähäpukeisuuden sheimaamiseen, Erika kirjoittaa.

- Sen sijaan muistelen et sulla on ollut julkisia päivityksiä missä kauhistelet bisneksen tekemistä vähäpukeisilla kuvilla. Ehkä sullakin ajatukset muuttunut sit välissä ja siihen meillä kaikilla on oikeus, mutta vähän särähtää et jutut vaihtelee oman edun mukaan, Erika sivaltaa Rosannaa.

- Missipiireissä ollaan yleisesti tykätty vetää yhtä köyttä - jos on kysymyksiä perusteista sääntömuutosten taustalla niin uskon et sul olis kontakti kysyä suoraan kisan omistajalta tällasen julkisen vihjailun sijaan, Erika vinkkaa Rosannalle.

 

Rosanna täsmentää Erikalle omia somesisältöjään ja linjaa, ettei halua tuomita missiorganisaatiota.

- Olen itse vetänyt missikisaa vuosia ja siksi tietysti näen varmasti tämän asian eri tavalla, ja kyllä on kontakti. Tämä on keskustelu, ei sheimaus tai kritiikki kuten ilmeisesti tämän ymmärsit. Harmi, kun tosiaan vain ja ainoastaan keskustelua hain tällä. Tästä, tai mistä vaan muusta voin koska vaan keskustella hyvässä hengessä kyseisen kilpailun vetäjien kanssa. Siitä ei ole kysymystäkään. Seuraan kilpailua tiiviisti etenkin tänä vuonna kun mukana yksi minun läheisistä ihmisistä, Rosanna summaa.

Myös monet muut Rosannan seuraajat ovat jakaneet omia mielipiteitään puolesta ja vastaan Rosannan kuvan kommenttikentässä.