fbq
Kotimaa
08.06.2022 14:21
Teksti: Tanja Korpela|Kuvat: Juho Tirkkonen
miss suomi
Tässä ovat Miss Suomi 2022 -semifinalistit - Miss Helsinki Oona Komi mukana mittelössä
Kotimaa
08.06.2022 14:21
Teksti: Tanja Korpela|Kuvat: Juho Tirkkonen

Suomen kauneimman kruunusta kisaa tänä vuonna 20 kaunotarta. Miss Suomi -semifinalistit aloittivat More than Beauty Academyn koulutusviikon kylpylähotelli Långvikissä maanantaina. Missikoulutuksessa kokelaat osallistuvat ammattilaisten järjestämille luennoille ja tekevät harjoitteita ja aktiviteetteja, joissa vahvistetaan itsetuntemusta ja esiintymisvarmuutta. Koulutusviikon aikana kuvataan Alfa-tv:llä esitettävää Matkalla Miss Suomeksi -sarjaa.

Semifinalistit ovat:

Adelaide Botty van den Bruele, 26 , Sonkajärvi, @adelebvd

Adelaide Botty van den Bruele

Yrittäjä ja joogaopettaja.

- Koen olevani valmis toteuttamaan lapsuudesta asti olleen haaveeni. Haluan osoittaa, että kuka vain pystyy tähän taustastaan tai ikävistä kokemuksistaan huolimatta. 

- Valttikorttini on kansainvälisyys. Olen ranskalais-belgialais-suomalais-amerikkalainen. Puhun englantia, suomea, ruotsia ja ranskaa. Muutin 10-vuotiaana Floridasta Sonkajärvelle. En puhunut tuolloin sanaakaan suomea, mutta nyt miellän suomen ja erityisesti Sonkajärven kodikseni.  


Sheila Da Costa, 27, Tampere, @sheiladiavila

Sheila Da Costa

Suuhygienisti ja lähihoitaja. Miss Tampere 2018.

- Kilpailuun lähteminen vaati paljon rohkeutta. Itsetutkiskelun ja itseeni tutustumisen jälkeen koin vihdoin olevani valmis. Haluan kannustaa kaikkia erilaisia persoonia hakemaan. Kaikki ovat yhtä arvokkaita.  

- Valttikorttini on persoona. Hersyvä nauruni kuuluu kaikkialle. Olen temperamenttinen, mutta silti myös muut huomioon ottava. Isäni on suurin esikuvani. Hän tuli 90-luvulla maahanmuuttajana Suomeen. Hän halusi rakentaa tänne tulevaisuuden, joka mahdollistaa meille esimerkiksi hyvän koulutuksen.  


Sandra Fernandes, 23, Helsinki, @sandramelinda

Sandra Fernandes

Vaatekaupan myyjä.

- Haluan toimia esikuvana ja vaikuttaa keskusteluissa. Tehdä muutosta. Monikulttuurisuus on lähellä sydäntäni. Haluan todistaa, että kuka vaan Suomesta voi edustaa Suomea, taustasta riippumatta.

- Valttikorttini on monikulttuurisuus. Puhun kolmea eri kieltä, suomea, englantia ja portugalia. 

- Minulle on tärkeää, miten muita ihmisiä kohtaan toimitaan. Miten toinen ihminen kohdataan. Omalla toiminnalla voi vaikuttaa muiden päivään. Erilaisuus on kauneus meissä kaikissa. 


Iida Hynnilä, 26, Tampere,  @iidahynnila

Iida Hynnilä

Sosiaalipsykologi. Miss Hämeenlinna 2019.

- Missinä voi saada ja antaa. Haluan työllistyä tätä kautta. Esiintyjänä, kouluttajana, puhujana. Haluan vaikuttaa mielenterveyden edistämiseen ja eläinten hyvinvointiin. 

- Valttikorttini on koulutustaustani. Yhteiskuntatieteet antavat valmiuden keskustella yhteiskunnallisista asioista ja terapeutin työ auttaa kohtaamaan ihmisiä. Mallitoimiston kautta olen järjestänyt Suomen sisäisiä kilpailuja, joka auttaa ymmärtämään Miss Suomi -kilpailuakin vähän erilaisesta näkökulmasta. 

Petra Hämäläinen, 26, Savonlinna, @petra_jasmiina

Petra Hämäläinen

Kasvatustieteiden kandidaatti, valmistuu luokan- ja kotitaloudenopettajaksi. Miss Model of the World 2012.

- Hain kisaan, koska haluan voittaa itseni. Minulle on tärkeää keskittyä nuorten ja vanhusten hyvinvointiin. Ympäristöarvot ovat myös lähellä sydäntäni. Haluan päästä rikkomaan stereotypioita esimerkiksi naisten ikään ja vakuuttavuuteen kohdistuvista olettamuksista. 

- Valttikorttini on esiintymistaustani. Se tuntuu luonnolliselta itselle. Olen valmis tekemään töitä ja jääräpäisyyteni vie eteenpäin. Tunnistan myös omat rajani ja tiedän kuinka palautua.  

Ella Kangas, 21 , Turku,  @ella_kangas

Ella Kangas

Ylioppilas. Miss Turku 2021.

- Haluan olla Miss Suomi, koska se on unelmani. Miss Eloweena -kisassa heräsi vahva tunne siitä, että haluan myös tänne. Kisat ovat kasvattaneet minua ihmisenä. Tulevaisuudessa haaveilen myös kansainvälisistä lavoista. Uskon olevani aito ja helposti lähestyttävä esikuva. Haluan viestittää sitä, että epäonnistuminen on inhimillistä. Se että jaksaa yrittää uudelleen on tärkeintä. 

- Luonnolliset arvot ovat minulle tärkeitä - niin ulkoisesti kuin sisäisesti. Olen todella maanläheinen ja viihdyn paljon luonnossa. Pyrin pitämään itseni aktiivisena ja harrastankin paljon liikuntaa sen eri muodoissa.  

Melike Karakaya, 26, Vantaa, @karakayamelikeesme

Melike Karakaya

Työskentelee maahantuontiyrityksessä markkinoinnin ja HR:än parissa.

- Haluan kannustaa nuoria rohkeasti kokeilemaan siipiään yrittäjinä ja löytämään asioita joista nauttii. Miss Suomi -kilpailu toimisi hyvänä ponnahduslautana tähän, sekä luonnollisesti myös oman uran edistämiseen. 

- Valttikorttini on tsemppaamiskyky. Olen oman elämäni suurin tsemppari. Olen aina ollut se, joka menee läpi vaikka harmaan kiven. Näen jokaisessa ihmisessä ja asiassa aina jotakin hyvää. 

Oona Komi, 23, Vantaa, @oonakomi

Oona Komi

Yrittäjä, digimarkkinoinnin asiantuntija. Miss Helsinki 2021.

- Haluan edustaa nykypäivän missiä ja modernia naista. Saa olla juuri sellainen kun on. Kenenkään ei tarvitse potea stressiä esimerkiksi painon tai omien mittojen takia. Miss Suomi voi olla yrittäjä, joka on kova tekemään töitä. Hyväntekeväisyyden puolelta minulle erityisen lähellä sydäntä on lasten syöpäsairaalat. Haluan tukea heitä, keillä ei ole tukijoita silloin kun niitä eniten tarvitaan. 

- Minun valttikorttina on tuore kokemus aikaisemmasta kilpailusta. Olen nopea oppimaan, kun motivaationi on suuri. Olen erittäin omistautunut tälle kilpailulle. 

Lea Lehtovaara, 20, Turku, @lealehtovaara

Lea Lehtovaara

Ylioppilas.

- Kilpailu tuntuu omalta jutulta. Minulle on tärkeää tasa-arvo ja siitä puhuminen. Miss Suomena minulla olisi ääni päästä vaikuttamaan ja edistämään tärkeitä asioita. 

- Olen aito, kiltti ja reilu kaikkia kohtaan. On ehdottoman tärkeää että ihmisiä kohdellaan samanarvoisesti heidän taustoistaan riippumatta. 

Jenna Liiti, 26, Hämeenlinna, @jennaliiti

Jenna Liiti

Ravintolan vuoropäällikkö.

- Kilpailuun hakeminen on ollut pitkän ajan haave, vuosien kokemuksen ja itseni kehittämisen jälkeen vihdoin lähdin hakemaan ja toteuttamaan tätä unelmaa. Kilpailun tuomat haasteet, työt, koulutukset ja verkostoituminen kiinnostaa ja veisi minua lähemmäs kohti unelmaani. 

- Valttikorttini kisassa on iän ja työn tuoma itsevarmuus tekemiseen. Minulla on erottuva, räväkkä rokkityyli, jolla tietyllä tapaa rikon jo misseihin kohdistuvia stereotypioita.

Ella Lännistö,  21, Turku, @ellalannisto

Ella Lännistö

Ylioppilas.

- Odotan kilpailulta uusia kokemuksia ja työmahdollisuuksia. Minulla on suuri halu kehittää itseäni ja oppia uutta, uskon More Than Beauty Academy:n olevan oikea polku tähän. Erityisesti odotan puhumiseen ja esiintymiseen oppeja, sillä toivon tulevaisuudessa työskenteleväni esiintymisen parissa.

- Valttikorttini kisassa on vastaanottavainen luonteeni, aion imeä jokaisen opin itseeni ja näyttää tuomareille suuren kehityspolkuni.

Merimaaria Marttila, 24, Oulu, @merimaariamarttila

Merimaaria Marttila

Yrittäjä, pyörittää naistenvaateliikettä

- Hain kisaan mukaan koska koen olevani hyvä Miss Suomi. Olen aito, rehellinen ja aktiivinen. Haluaisin saada ääneni kuuluviin ja päästä puhumaan naisille itsensä rakastamisesta ja hyväksymisestä. Koen aiheen tärkeäksi, koska kohtaan työni puolesta epävarmuutta.

- Valttikorttini kisassa on aitous. Hiukset hulmuten valmiina uuteen seikkailuun.

Henniina Määttä, 20, Oulu, @henniinajosefiina

Henniina Määttä

Myyjä, malli ja promoottori.

- Miss Suomi -kisat, sekä misseys on suuri intohimoni. Miss Suomen kruunu on mun isoin unelma, jonka eteen olen tehnyt töitä jo useamman vuoden. Haluan olla esimerkki kaikille siitä että lähtökohdista riippumatta, pitää lähteä rohkeasti kohti omia unelmia. Vaikeudet ei määritä sua, ne vahvistaa.

- Valttikorttini kisassa on sisu. Jos haluan saavuttaa jotain, teen sen tavalla tai toisella, enkä luovuta. Olen myös aito, sekä helposti lähestyttävä.

Jenni Nenonen, 22, Jyväskylä, @jenninenonen_

Jenni Nenonen

Kulta- ja koruliikemyyjä. Savon Sanomien Juhannusneito 2020.

- Kilpailu on ollut tavoitteeni pikku tytöstä lähtien. Olen tehnyt pari vuotta aktiivisesti töitä kisan eteen ja koin nyt olevani valmis lähtemään mukaan. Sisälläni on aina ollut tunne, että joku päivä minä olen Miss Suomi.

- Valttikorttini kisassa on hyväsydäminen, aito, sekä rempseä savolainen luonteeni. Olen sanavalmis, en pelkää kiperiä kysymyksiä. Olen helposti lähestyttävä ihminen. Koen sen kilpailussa hyväksi valttikortiksi, sillä kun minut kruunataan, voin olla koko kansan missi.

Nana Partanen, 23, Helsinki, @nanapartanen

Nana Partanen

Yrittäjä, kynsiteknikko ja kosmetologi.

- Missikisat ovat pitkäaikainen unelma, olen aina ihannoinut missin uraa ja nähnyt sen tuomat työmahdollisuudet. Haluan toimia roolimallina ja nykyajan naisesikuvana. Uskon että minulla olisi paljon annettavaa Miss Suomi -organisaatiolle ja heillä minulle.

- Valttikorttini kisassa on aikaisempi kisakokemus ja ihmissuhdetaidot. Välitän aidosti siitä, mitä teen. Olen kunnianhimoinen ja koen, että minuun on helppo samaistua kokemuksieni kautta.

Emmi Pekkanen, 23, Lahti, @emmipekkanen

Emmi Pekkanen

Asiakkuusneuvoja.

- Minulle hyvän tekeminen on aina ollut lähellä sydäntä, mutta haluaisin kilpailun kautta päästä tekemään sitä isommin ja monipuolisemmin. Haluan tuoda oman tekemisen kautta ihmisille sanomaa, että olisi tärkeää että arvostaisimme ja auttaisimme toinen toisiamme, joka edesauttaisi sitä että olisimme yhtenäisempi kansa.

- Valttikorttini kisassa on positiivinen elämänasenne, sekä kokonaisvaltainen aitous. 

Henrika Päkkilä, 25, Oulu, @henrikaaemilia

Henrika Päkkilä

Tapahtumamanageri, yrittäjä.

- Koin olevani valmis. Olen asunut viimeiset 5-6 vuotta Englannissa ja nyt tuntuu että minulla on enemmän annettavaa. Haluan vaikuttaa enemmän Suomessa ja  tuoda omaa kokemusta maailmalta. Haluan käyttää somea platformina ja puhua itselle tärkeistä asioista, kuten nuorten mielenterveydestä. Haluan rohkaista etenkin nuoria puhumaan tärkeistä asioista. Kukaan ei saa jäädä yksin. 

- Olen rauhallinen, sosiaalinen ja todella empaattinen. Koen että minun on helppo samaistua ihmisiin. Puhun englantia kakkoskielenä.

Jenina Rautionaho, 24, Tampere, @jeninarautionaho

Jenina Rautionaho

Kosmetologi, kosmetiikkamyyjä. Arctic Lapland rally girl 2016.

- Halusin toteuttaa pitkäaikaisen unelman ja haluan päästä tekemään hyvää esimerkiksi hyväntekeväisyysprojektien kautta. Koen itselle tärkeäksi että saisin voimaannuttaa naisia ja puhua henkisestä hyvinvoinnista. Haluaisin päästä myös edustamaan Miss Suomi -organisaatiota omalla aidolla persoonallisuudella ja positiivisella asenteella. Haluan rohkaista muitakin tekemään rohkeita päätöksiä omien unelmien eteen.

- Valttikorttini Miss Suomi -kisassa on se että keskityn omaan juttuun ja omaan tekemiseen itsevarmuudella. Haluan kehittyä ja päästä täyteen kukoistukseen omalla valovoimaisuudella.

Emilia Vuopala, 23, Kirkkonummi, @emiliavuopala

Emilia Vuopala

Kauneudenhoitoalan yrittäjä.

- Minulla on suuri elämän mittainen haave päästä tekemään kansainvälisesti hyvää ja olla osana muutosta ja vaikuttaa. Haluan toimia ammattimaisena ja sydämellisenä puhujana ja vaikuttajana, sekä omien kokemuksieni kautta päästä kertomaan aiheista jotka koskettavat itseä ja joiden vuoksi haluan tehdä hyvää. 

- Koen että valttini kisassa on tietysti rautaisen itsevarmuuteni lisäksi elämäni aikana tapahtuneista käänteistä johtuva vahvuus ja pettämätön päämäärätietoisuus kohti unelmaani. Olen kääntänyt vastoinkäymiset voitoksi ja voimavaroiksi ja elämäni aikana koetut pysäyttävät kokemukset ovat vain vahvistaneet minua ja visiotani tulevasta.

Karoliina Vettenniemi, 24, Espoo, @karoliinavettenniemi

Karoliina Vettenniemi

Henkilöstösuunnittelija.

- Hain Miss Suomi -kilpailuun erityisesti oman toiminnan ja ammattitaidon kehittämisen vuoksi. Lisäksi uudet mahdollisuudet ja kokemukset kiinnostavat Miss Suomi -kilpailussa. Miss Suomi -organisaatiolla on pitkät juuret historiassa ja se tekee tästä kokemusta entistä taianomaisemman. 

- Valttikorttini Miss Suomi -kisassa on ehdottomasti aitous ja lämpö, joka minusta huokuu. Vuorovaikutustaidoiltani olen helposti lähestyttävä ja uskon, että erityisesti tätä ominaisuuttani arvostetaan kilpailun aikana. 

Miss Suomi 2022 -finaaligaala lähetetään suorana AlfaTV:llä 17. syyskuuta.

Tilaa Seiskan uutiskirje! »