fbq
Kotimaa
22.03.2021 10:10
Teksti: Ida Herranen|Kuvat: Pasi Murto, Instagram
Eero Ettala ja Tuija Pehkonen
Tähtijuontaja Tuija Pehkosen aviopuoliso keksi keinon taata hyvät yöunet vaimolleen vauva-arjen keskellä - Eero Ettalan kultaakin kalliimpi ohje kerää kehuja: "Suosittelen ihan jokaiselle"
Kotimaa
22.03.2021 10:10
Teksti: Ida Herranen|Kuvat: Pasi Murto, Instagram

Esikoisensa viime syyskuussa saanut Tuija Pehkonen, 35, julkaisi rehellisen päivityksen vauva-arjestaan Instagram-tilillään. Tuija kertoo päivityksessä nukkuneensa edeltävänä yönä yhdeksän tunnin yöunet, kun hänen aviopuolisonsa Eero Ettala, 36, oli houkutellut väsyneen äidin nukkumaan toiseen huoneeseen yksin. 

Lue myös: Tuija Pehkonen sai pojan! Julkaisi supersuloisen kuvan Eero Ettalasta ja vauvasta - katso!

- Vähän väsymyksestä itkunsekaisena minut laitettiin viime yöksi nukkumaan itsekseni toiseen huoneeseen. Vastustelin tietenkin, koska ihan järjetön (ja tässä kohtaa nimenomaan sanan varsinaisessa merkityksessä!) syyllisyys kalvoi jo etukäteen, tuore äiti kirjoittaa julkaisemansa kuvan yhteyteen.

Vauva-arjessa valtavasti vaatimuksia

Aurinkoisessa kuvassa luonnonkaunis Tuija seisoo keittiössä kahvikuppi kädessään ja hymyilee iloisesti. Radiotoimittajana ja juontajana työskentelevällä Tuijalla on kuitenkin myös vähemmän aurinkoista asiaa pienten lasten vanhempien kokemista vaatimuksista.

- Usein tuntuu, että pitäisi selviytyä itse. Jaksaa, pystyä, osata. Samaan aikaan netin sääntöviidakko antaa ohjeita ihan kaikkeen. Pitäisi pitää mahdollisimman paljon sylissä, mutta tarjota kuitenkin riittävästi motorisia virikkeitä. Pitäisi olla läsnä, mutta kuitenkin opettaa lapsi vieraisiin ihmisiin. Pitäisi olla saatavilla ja turvana, mutta rohkaista reippaaksi. Ei ihme, että välillä kaikki ohjeet ja neuvot kasautuvat ihan valtavaksi vaatimusten vuoreksi.

Kiitollinen perheestään

Tuija muistaa kuvatekstissään kiittää myös puolisoaan, joka komentaa nukkumaan, kun väsymys läikkyy yli. Suosikkijuontaja kertoo olevansa kiitollinen, että vierellä on ”tyyppi”, jonka kanssa saa jakaa tämän ihmeellisen elämänvaiheen.

Lue myös: Tuija Pehkosen hellyttävä kuva sulattaa sydämet - hehkuttaa mielitiettyään Eero Ettalaa: ”Lämmin ja turvallinen isä meidän pikkuiselle”

- Onneksi hän komentaa nukkumaan omaan rauhaan, kun väsymys meinaa läikähtää yli eikä omat aivot enää käy ihan täysillä. Onneksi hän muistuttaa, että syyllisyys ja riittämättömyys ovat turhaa. Teen parhaani, ja se riittää. Ja onneksi myös pikkumies muistuttaa hymyllään, että "ihan hyvin sä mutsi vedät", vaikka välillä itse sitä epäiletkin, Tuija kirjoittaa aurinkoiseen sävyynsä.

Suosittelee myös muille

Loppuun aiemmin NRJ:llä työskennellyt Tuija suosittelee samaa järjestelyä kaikille vauva-arjen univelkojen kanssa painiville.

Lue myös: Tuija Pehkoselta rakkautta pursuava kuvasarja – ensimmäinen hääpäivä Eero Ettalan kanssa: "Ihania muistoja!"

- Suosittelen ihan jokaiselle univelkojen kanssa painiville, että välillä molemmat vanhemmat ottavat vuorollaan yön omassa rauhassa, vaikka viereisessä huoneessa korvatulppien kanssa patjalla. Värit näkyy taas kirkkaasti, eikä päätä särje. Ohjeviidakkokin tuntuu tänään ihan mahdolliselta tarpoa! Oikeastaan olo on kuin maratonkunnossa (luulen tosin, ettei tuntemus vastaa ihan todellista tasoa juuri nyt), Tuija naureskelee. 

Vertaistuesta voimaa

Tähtijuontaja on kertonut Instagram-tilillään aiemminkin arjen väsyttävästä vaikutuksesta pienen lapsen kanssa. Positiivisesta elämänasenteestaan tunnettu Tuija kirjoitti tuolloinkin hyvien yöunien tärkeydestä, sekä saamastaan vertaistuesta.

- Yleensä asiat myös menevät mittasuhteisiinsa jo yhden vähän paremmin nukutun yön jälkeen. Sitä paitsi, tuntuu lohduliselta tietää, että nämä mielen mäenjuoksut ylös-alas-ympäri kuuluvat tähän pupujussipakettiin. Tuntuvat vaivaavan aika monia muitakin samassa tilanteessa olevia. Vertaistuki best, Tuija kirjoitti.

Tuija paljasti tuolloin kirjoituksessaan esikoisensa oppineen uuden taidon, joka on antanut äidille hieman lisää voimia arkeen.

- Niin, ja tuon pikkukaverin hymy (ja nauru, hän osaa jo nauraa ääneen!) saa kyllä kaikki murheet aika nopeasti kaikkoamaan!

Lue myös: Arki väsytti suosikkijuontaja Tuija Pehkosen - avautuu kohtaamistaan ylä- ja alamäistä Instagramissa: "Välillä mieli laukkasi..."

Tilaa Seiskan uutiskirje! »