fbq
Kotimaa
21.04.2021 18:31
Teksti: Ida Herranen|Kuvat: Timo Korhonen, Instagram, YouTube
Eric Lakko Savolainen
Syy sometaukoon selvisi: suosikkitubettaja Lakko menetti vaimonsa kanssa kaksi lasta - haluaa jakaa nyt oman tarinansa
Kotimaa
21.04.2021 18:31
Teksti: Ida Herranen|Kuvat: Timo Korhonen, Instagram, YouTube

Suomen tunnetuimpiin ja menestyneimpiin tubettajiin kuuluva Eric ”Lakko” Savolainen, 28, julkaisi kesäkuussa 2019 YouTube-kanavallaan tunteikkaan videon, jossa kertoi kohdanneensa elämässään järkyttävän tapahtuman, jonka johdosta tubettaja piti taukoa sosiaalisesta mediasta.

Viime lauantaina (17.4.) Eric julkaisi uuden videon, jossa hän kertoo avoimesti kahden vuoden takaisista tapahtumista. Todella raskaat menetykset -nimisen videon aluksi Eric kiittää kanavansa seuraajia saamastaan tuesta ja rauhasta, jolla on saanut käsitellä asiaa. 

– Minä ja Julia, me pariskuntana, olemme menettäneet kaksi lasta, Eric kertoo kuvaamallaan videolla.

Videon esittelytekstin suosikkitubettaja on kirjoittanut koskettavasti.

Tämä video on omistettu meidän kahdelle pikkuenkelille.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Lakko (@officiallakko)

Ensimmäinen video shokissa

Alkuperäisellä Elämä ei ole helppoa -nimisellä videolla Posse-ohjelmassakin nähty Eric kertoi, että hänen ja puolisonsa Julian välit ovat kunnossa, eivätkä he ole eroamassa, mutta tietty tapahtumasarja vaikutti molempiin radikaalisti ja pariskunta halusi ottaa aikaa itselleen. Uusimmalla videollaan Eric kertookin, että asiasta on päätetty yhdessä puolison kanssa puhua nyt avoimesti. 

– On tää silti semmonen aika haastava video tehdä, Eric tunnustaa.

Lue myös: Syksyllä starttaava Posse saa uutta verta tähtitubettajista: "Olemme niin vanhoja, että tarvitsimme nuoria"

Eric ja Julia juhlivat häitään 3. elokuuta 2018. Elämä ei ole helppoa -videon aikoihin pariskunnan ensimmäinen raskaus oli vielä käynnissä. Raskaus oli edennyt puolenvälin tiennoille ja siellä odottavaan rakenneultraan. Ultrasta pariskunta sai kuitenkin huonoja uutisia.

– Löydökset olivat vakavia. Niinkin vakavia, että siinä oli riski kohtukuolemaan, eikä kohdun ulkopuolella olisi ollut vauvalla tulevaisuutta. Jouduimme tekemään päätös raskauden keskeytyksestä raskausviikolla 22. Ja silloin me kumpikin pudottiin todella korkealta, Eric selventää.

Perheenlisäykseen oli jo varauduttu

Suosikkitubettaja kertoo videolla myös, kuinka raskaus oli toivottu. Tulevaan perheenlisäykseenkin pariskunta oli jo valmistautunut rakentelemalla omien sanojensa mukaan pientä pesää ja ostamalla lastentarvikkeita. 

– Koko raskaudessa edettiin askel askeleelta, tavallaan todella oppikirjamaisesti ja kuunneltiin kaikkia ohjeita ja omasta mielestämme tehtiin kaikki se, mitä piti tehdä.

Pudotus todellisuuteen oli pariskunnalle kova.

– Millään ei loppujen lopuksi ollut mitään merkitystä.

Eric kertoo, että avattuaan asiaa ensimmäisellä videolla hän tuli samalla mahdollistaneeksi spekulaatiot siitä, mikä miehen oli saanut pois tolaltaan. Uudella videollaan Eric haluaakin antaa vastauksia, kertoa tarinansa ja saada asian käsiteltyä loppuun. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Lakko (@officiallakko)

Tarina oli saada paremman käänteen

Suosikkitubettajalla oli tarkoituksenaan kertoa asiasta, kun hän olisi joskus tulevaisuudessa saanut lapsen Julia-puolisonsa kanssa. Video olisi ollut tarina matkasta, mikä piti kulkea päästäkseen haluttuun lopputulokseen. 

– Se tarina olikin menossa vähän parempaan suuntaan. Viime vuonna oli toinen raskaus, joka myöskin päättyi melkein identtisellä tavalla viime joulukuussa. Yli raskauden puolivälin, raskausviikolla 23. jouduttiin tekemään samanlainen päätös.

Rankkoja menetyksiä kokenut Eric kertookin, että kaiken tapahtuneen jälkeen päässä on pyörinyt yksi kysymys ylitse muiden. 

– Miksi? Miksi me? Miksi meille käy näin?

Lue myös: Tähtitubettajat Lakko ja Herbalisti: Menestys vaati kovaa ahkerointia!

Harvinaisia tapauksia

Lähes 750 000 YouTube-seuraajalleen Eric kertoo videolla myös, että kyseiset tapaukset ovat harvinaisia. Ensimmäisellä kerralla sairaalasta oli kerrottu, että kyseisenlaisia tapauksia tavataan yleensä kerran vuodessa.

– Tämä on nyt osunut meidän kohdalle kahdesti. Esimerkiksi prosentuaalinen mahdollisuus tällaiseen meidänkaltaiseen tapaukseen on todella todella pieni. 

Eric kertoo kameralle, että tapahtumien seurauksena he ovat etsineet syytä sille, miksi näin tapahtui. Lopulta aviopari on kuitenkin ymmärtänyt, että tapahtumat ovat olleet heistä riippumattomia.

– Kyllähän se on kova paikka. Se on ihan helvetin kova paikka, iloisesta elämänasenteestaan tunnettu Eric tunnustaa.

Eric kertoo, että he eivät Julian kanssa toivu tapahtuneista täysin koskaan. 

– Nämä ovat asioita, jotka olevat harteillamme koko loppuelämän. Se ei myöskään ole huono asia, koska ne haluaa kantaa.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Lakko (@officiallakko)

Halusi tarjota vertaistukea

Toipumisprosessi on ollut pariskunnalle iso ja työläs. Terapian ajan ja toistensa avulla he kuitenkin kokevat vaikeuksien vahvistaneen liittoaan. Eric kertoo vielä lopuksi vertaistuen olevan suurin syy videon julkaisulleen. Suosikkitubettaja kertoo, ettei ollut itse osannut varautua vastoinkäymisiin, kun vertaistukea vastaavista tilanteista ei ollut tarjolla, vaikka molemmat lapsensa menettäneet vanhemmat olisivat sitä tarvinneet.

– Toivon, että tämä video toimisi sellaisena vertaistukena ihmisille, jotka kokevat näitä samoja asioita, ovat ehkä kokeneet näitä tai joskus tulevaisuudessa näitä vain sattuu tulemaan joillekin vastaan, .

Videon lopuksi Eric toivoo, että kaikki lopettaisivat yksissä tuumin utelemasta toisilta ihmisiltä näiden suunnitelmista hankkia jälkipolvia. Eric muistuttaakin, että asia saattaa olla jollekin toiselle erittäin raskas ja henkilökohtainen, ja siksi hyvälläkin ilmoille heitetty utelu voi tuntua loukkaavalta. Eric kertoo myös hakeutuneensa geenitutkimuksiin vaimonsa kanssa, löytääkseen mahdollisen selityksen tapahtuneelle.

– Periaatteessa meidän taipaleemme on kesken, mutta elämä ei olekaan mikään sprintti vaan maraton. 

Lue myös: Suomalainen YouTube-tähti naimisiin, ei avioehtoa – suhde alkoi, kun morsian oli 16-vuotias!