fbq
Uutiset
29.08.2017 20:28
Teksti: Jasmin Määttä|Kuvat: Timo Korhonen
Lakko
Tähtitubettajat Lakko ja Herbalisti: Menestys vaati kovaa ahkerointia!
Uutiset
29.08.2017 20:28
Teksti: Jasmin Määttä|Kuvat: Timo Korhonen

YouTube -tähdet Eric ”Lakko” Savolainen, 24, ja Juuso ”Herbalisti” Karikuusi, 23, tuovat uutta pikanttia makua syksyllä starttaavaan Posse-sarjaan. Tähtitubettajille televisiossa esiintyminen ei ole kuitenkaan ensimmäinen kerta, sillä viime vuonna kaksikko tähditti Lakon ja Herban Boksi -ohjelmaa Sub-kanavalla. 

LUE LISÄÄ: SYKSYLLÄ STARTTAAVA POSSE SAA UUTTA VERTA TÄHTITUBETTAJISTA: "OLEMME NIIN VANHOJA, ETTÄ TARVITSIMME NUORIA"

Herbalisti
Herbalisti on tubettanut jo kymmenen vuotta.


Tubettaminen on tullut varsin suosituksi nykyaikana.YouTube -tähdille on paljon eri tapahtumia ja fanitapaamisia. Mikä näiden nuorten miesten salaisuus oikein on?

Lakko oli ennen tähteyttään perusjätkä raksalta ja Herbalisti sen sijaan puhelimessa lehtiä kauppaava datanomi. Töiden ja koulun sivussa pojat kuvasivat videoita elämästään humoristiseen sävyyn YouTube-kanavalleen. Aiheina oli niin videopelit kuin oma elämäkin. Ericillä on kulunut 8 vuotta siitä, kun hän päätti tehdä ensimmäisen videonsa. Nykypäivänä hänellä on lähes 500 000 seuraajaa. Juuso on myös kokenut konkari, sillä hän aloitti tubettamisen jo 10 vuotta sitten. Nyt hänellä on seuraajia noin 250 000. 

- Olemme kuulleet monelta vanhemmilta, että meidän äänet kuuluvat heidän lapsiensa makuuhuoneesta. Olemme saaneet paljon kiitosta siitä, että olemme joillekin kuin isoveli tai ystävä ja olemme auttaneet heidän elämää, Juuso ja Eric kertovat.

Tienestit

Eric ja Juuso ovat tehneet nyt kolme vuotta työkseen tubettamista. Videoiden lisäksi kaverukset kiertävät kouluissa puhumassa esimerkiksi kiusaamisesta ja yhteistyökuviot auttavat myös tuomaan leivän pöytään.

- Palkka koostuu täysin yhteistyökumppaneista, kanavalla pyörivistä mainoksista sekä kouluista puhumisesta, kaverukset kertovat.

Ei helppo tie

Ajatellaan, että YouTube-tähteys ei vaadi kuin videolle puhumista. Saavutetun työn takana on kuitenkin monta hikistä hetkeä ja onnistumisen tunnetta.

- Olin ennen uraani päivät koulussa, illat töissä ja lisäksi tein vielä aktiivisesti videoita YouTubeen, Juuso kertoo.

Täysikäisyyden kynnykselle astuttuaan pojat bilettivät niin kuin muutkin nuoret, mutta nykyään Juusolla ja Ericillä on toinen ääni kellossa.

- Totta kai sitä välillä käydään juhlimassa, mutta enemmän nautitaan koti-illoista videoita tehden ja syömällä Ericin tyttöystävän valmistamaa pestopitsaa, se on jotain uskomattoman hyvää, Juuso hehkuttaa.

Tilaa Seiskan uutiskirje! »