fbq
Kotimaa
10.12.2021 13:21
Teksti: Panu Hörkkö|Kuvat: Seiskan arkisto
pekka haavisto
Pekka Haaviston koronalle altistunut teinityttö: "Ryyppäsin ja pulikoin vihreiden puoluejohdon kanssa"
Kotimaa
10.12.2021 13:21
Teksti: Panu Hörkkö|Kuvat: Seiskan arkisto

Pääministeri Sanna Marinin (sd.) yökerhokäyttäytymisestä alkanut koronaskandaali saa uusia kierroksia. Seiska on saanut selville, että myös hallituspuolue vihreiden sisällä kuohuu, vaikka asia on yritetty pitää visusti piilossa.

Lue myös: Bile-Sanna iski taas! Pääministeri Marin lipitti kaljaa, napsutteli sormiaan baarimikolle ja tanssi villisti Helsingin yössä - juhlat jatkuivat aamuun asti: salakuvat!

Vihreät järjesti lauantaina (4.12.) hotelli Korpilammella Espoossa puoluefestarit, joihin osallistuivat useat puolueen johtohenkilöt. Facebookissa tapahtumaa mainostettiin juuri puolueen johtohenkilöiden tapaamisella.

– Näillä festareilla voit kohdata Vihreitä toimijoita eri puolilta Suomea, heittäytyä päivän polttaviin poliittisiin keskusteluihin ja rentoutua saunomalla ja iltabileiden tanssilattialla, Facebook-mainoksessa luvataan.

Lue myös: Sanna Marin tiesi altistuneensa Pekka Haaviston seurassa koronalle - lähti silti seuraavana päivänä bilettämään

Pekka ennätti altistaa nuoret

Pekka Haaviston piti tulla iltabileisiin tiskijukaksi, mutta hän perui osallistumisensa, koska sai lauantai-iltana tietää positiivisesta koronatestituloksestaan. Haavisto ehti kuitenkin aamulla puoluetoimistolla altistaa koronalle lukuisia vihreiden nuoria puhuessaan heille Kansainvälinen vaikuttaja -kurssilla. 

Kurssin jälkeen suurin osa altistuneista nuorista siirtyi Helsingin puoluetoimistolta hotelli Korpilammelle Espooseen. Kesken illanvieton puoluefestareille tuli tieto Haaviston koronasta. 

– Uutinen saavutti luonnollisesti festariväen. Silti koronalle altistuneet nuoret bailasivat ykköspoliitikkojen kanssa aamuun asti, vaikka kaikki tiesivät altistumisesta, Seiskan lähde kertoo. 

Lähteen mukaan asiaa ei piiloteltu ainakaan aluksi sosiaalisessa mediassa.

 – Useat altistuneet somettivat illan aikana altistumisestaan, mutta monet julkaisut poistettiin sunnuntain (5.12.) aamupäivään mennessä, Seiskalle kerrotaan. 

Lue myös: Välikohtaus korona-altistuneen Sanna Marinin kohubileissä: pääministerin kuvaaminen yritettiin estää – ”Mitä salattavaa hänellä oli?”

Alaikäinen mukana juhlissa

Huomionarvoista on, että tapahtumasta on jo hankala löytää kuvamateriaalia sosiaalisesta mediasta. Tämä on varsin erikoista, sillä poliitikot mainostavat yleensä aktiivisesti somessa tapahtumia, joissa ovat vierailleet. 

Poikkeuksen kuitenkin tekee Seiskan haltuunsa saama TikTok-julkaisu, jossa eräs Haaviston seurassa koronalle altistunut alaikäinen nuorisopoliitikko kirjoittaa villistä bileyöstään Korpilammen puoluefestareilla näin: 

Ootsä edes elänyt jos et oo yhen illan aikana:
–  juonu seittemän lasii europarlamentaarikon tarjoomaa skumppaa
bailannu tanssilattialla aamuyöhön asti
käynyt röökillä valtuutettujen kanssa
lillunu porealtaassa puoluejohdon kans
saunonut kansanedustajien kans sekasaunassa
saanut Pekka Haavistolta koronan

Seiska tavoitti TikTok-julkaisun tehneen teinin. Katuvaisen kuuloinen nuorisopoliitikko kertoo olleensa Korpilammella ja että on kyseisen päivityksen tehnyt, mutta ei halua kommentoida asiaa enempää. 

Europarlamentaarikko vahvistaa: "Skumppapullo ja sekasauna"

Seiska tavoitti europarlamentaarikko Alviina Alametsän. Hän on ainoa paikalla ollut puolueen MEPpi. 

Vihreiden nuorten alaikäinen jäsen väittää TikTokissa, että europarlamentaarikko tarjosi hänelle seitsemän lasia skumppaa Korpilammella. Olitko se sinä?
– En oo, en oo. Meillä oli siellä skumppapullo, joka ostettiin täysi-ikäisille, mutta en ole kyllä alaikäisille tarjonnut mitään. 

Hän kirjoittaa myös, että oli puoluejohdon kanssa porealtaassa ja sekasaunassa kansanedustajien kanssa.
– Se pitää varmaan paikkaansa, sekasauna on ollut… mutta ei varmaan sen ikäisiä.

Nämä nuoret olivat altistuneet aamulla Pekka Haaviston seurassa koronalle. Huomasitko, että Korpilammella käskettiin nuoret kello kahdeksan aikaan illalla huoneisiinsa?
– En itse asiassa kuullut siitä. Kuulin kyllä Haaviston positiivisesta tuloksesta. En tiedä, olivatko nuoret olleet kontaktissa Haaviston kanssa, mutta asiallinen toimenpide on eristäytyä sen jälkeen, Alametsä tuumaa.  

Puheenjohtajan sijainen: "Hoidettava ja selvitettävä asia"

Seiska tavoitti myös vihreiden puheenjohtajan sijaisen, joka edusti Korpilammen bileissä puoluejohtoa. Pyysimme Iiris Suomelaa kommentoimaan nuoren TikTok-päivitystä. Toimittaja luki puhelun alussa alaikäisen nuoren tekemän TikTok-päivityksen Suomelalle.                                                                                                       

Oletko ollut kyseisen nuoren kanssa tekemisissä viime viikonloppuna Korpilammella?
– Nyt mä en osaa sanoa. 

Oletko ollut porealtaassa alaikäisen nuoren kanssa?
– En... en osaa sanoa. 

Et osaa sanoa? Olitko kuitenkin porealtaassa?
– Joo, mut en osaa sanoa. 

Onko tietoosi tullut, että siellä olisi europarlamentaarikko tarjonnut alaikäiselle alkoholia?
– Ei. Ei ole missään nimessä tullut. Jos tällainen tieto tulee, niin se sitten käsitellään asianmukaisesti. 

Näitkö Korpilammella, että Haaviston koronalle jo aamulla altistuneita nuoria olisi illalla ohjattu huoneisiinsa?
– En nähnyt, mutta tiedän että näin toimittiin. Kehotimme osaa lähtemään kotiin tai sitten muuten eristäytymään.

Miten sitten on mahdollista, että alaikäinen teini kirjoittaa TikTokissa, että tanssi aamuun asti ja ravasi edustajien kanssa röökillä? Huomasitko yöllä, että siellä oli vihreiden nuoria bileissä?
– No nyt mä en ole nähnyt tätä sisältöä, johon viittaat, enkä tiedä mistä on kysymys, mutta seuraavaksi selvitän mistä on kysymys. Nämä ovat tietysti vakavia asioita, ja pitää selvittää. 

Keitä muita puoluejohdosta oli paikalla kuin sinä? 
– Siellä oli puoluesihteeri ja minä. Päivällä kävi varapuheenjohtajat, mutta muita ei ollut. 

Teini väittää, että oli puoluejohdon kanssa porealtaassa ja tanssi aamuun asti. Luuletko, että olisit tällaisen nuoren siellä nähnyt?
– No nyt jos tietäisin mistä on kyse, niin olisi totta kai helpompi vastata, mutta kun en tiedä nyt mistä on kyse, niin mun pitää valitettavasti käydä tämä asia seuraavaksi läpi, ja selvittää että mistä tässä nyt on kysymys. Ja sitten totta kai tämä on meillä hoidettava ja selvitettävä asia. 

Kuinka myöhään sinä juhlit viime lauantaina Korpilammella?
– En aio tuohon vastata.

Iiris Suomela otti tänään perjantaina (10.12.) uudelleen yhteyden Seiskan toimitukseen ja halusi tehdä tarkennuksen:

– Olin allasosastolla uimassa ennen klo 19 järjestettyä illallista. Kävin myös porealtaassa. En painanut mieleeni, keitä siellä oli. Siellä oli myös muita hotellin asiakkaita kuin vihreiden tapahtumaan osallistujia, Suomela haluaa lisätä. 

Kaipaatko paparazzikuvia arkeesi? Ota Seiskan paparazzi Panu Hörkkö seurantaan.