fbq
Sara Chafak

Sara Chafakin hyytävä someskandaali paisuu entisestään - tässä Saran julkaisemassa rohkeassa kuvassa poseeraakin alusvaatemalli eikä missikaunotar itse!

Seiska uutisoi tiistaina, että Miss Suomi 2012 Sara Chafak, 29, on julkaissut Instagram-tilillään useita kuvia ominaan, vaikka kuvat ovat kuuluneet muille ihmisille ja ne on julkaistu aiemmin muualla sosiaalisessa mediassa ja internetissä. Sara ei ollut julkaisuissaan maininnut, että kuvat eivät ole hänen ottamiaan.

Missikaunottaren someskandaali on aiheuttanut suurta kohua ja valtavaa keskustelua sosiaalisessa mediassa ja keskustelupalstoilla.

Sara Chafak skandaalin keskellä! Somella tienaava missikaunotar julkaisi muiden ottamia kuvia ominaan - jäi karusti rysän päältä kiinni!

Muiden ottamia kuvia saa julkaista Instagramissa, mutta niiden yhteydessä on pakollista mainita kuvien alkuperäisestä julkaisijasta ja tekijästä. Tekijänoikeussääntöjen mukaista olisi myös kysyä tekijältä lupa kuvan uudelleenjulkaisemiseen ennen julkaisua.

Sara kommentoi tiistaina kohua Instagram-tilinsä videotarinassa ja selitteli, miksi oli julkaissut muiden ottamia kuvia.

Tekijänoikeuksista sen verran tähän aamuun, mä ymmärrän sen, että täytyy aina merkata kuvan ottaja kuviin ja niin teenkin joka ikinen kerta kun mulla on tiedossa kuvaaja!!

Tykkään mtn some toimii myös siten, että kun tulee postattua kuva jostain hyvin kauniista asiasta joka koskettaa minua henkilökohtaisesti esim maisemasta, niin jos joku tunnistaa kyseisen kuvan alkuperän niin joku siitä kertoo aina ja voin tägätä kuvaajan. Ja miksi? No just siks koska en mäkään halua että mun kuvia levitellää/käytetään ilman mun lupaa sanomatta siitä mulle mitään!!

Nyt puhuu Sara Chafak! Muiden kuvia Instagram-tilillään julkaissut Sara selittelee someskandaalia: "Ja miksi? No just siks" - lue avautumiskirje!

Sara on tämän jälkeen poistanut runsaan määrän kuvia Instagram-tililtään, mutta Seiska on tarkasilmäisten lukijoidensa avustuksella on tutkinut Saran some-tiliä tarkemmin ja huomannut, että muiden ottamia kuvia löytyy edelleen Saran tililtä. Kuvan julkaisemisen yhteydessä hän ei edelleenkään ole maininnut, ettei kuva ole hänen ottama. 

Aiemmin uutisoiduissa kohukuvissa ei näkynyt ihmisiä, joten siten Saran selitys kauniista asioista ja upeista maisemista inspiraation lähteenä menee läpi. Mutta tuorein kuvapaljastus osoittaa, ettei Sara ole tyytynyt julkaisemaan ominaan pelkästään maisemakuvia, vaan ainakin yhdessä hänen julkaisemassaan otoksessa esiintyy aivan toinen nainen kuin Sara, vaikka tämä hämäävän paljon Saralta näyttääkin. 

Tämä alla oleva kuva on peräisin venäläisen valokuvaaja Tatyana Fakeevan Instagram-tililtä. Fakeeva julkaisi otoksen huhtikuussa 2018 ja Sara puolestaan elokuussa 2018. Kuvassa ei siis esiinny Sara itse, vaan kuvassa poseeraa alusvaatemalli Alexandra Repa, joka esittelee venäläisen alusvaatefirman asuja.

Sara Chafakin poistettu Instagram-kuva
Tässä on Sara Chafakin Instagram-tililtään poistama kohukuva. Kuvakaappaus: Instagram.

Fakeevan tilin mukaan kuva on otettu Moskovassa, Sara puolestaan ei ollut merkinnyt päivitykseensä sijaintia.

Päivitys: Seiskan uutisen jälkeen Sara poisti kyseisen kuvan Instagram-tililtään. Seiska julkaisee kuvan kuvakaappauksen journalistisiin todistelusyihin vedoten.

Sara on julkisesti kertonut tienaavansa sometyöllä ja Instagram-kuvilla.

Näin ex-missi Sara Chafak elättää itsensä – ”Ei sillä Suomessa rikastumaan pääse!”

– Some on mainio tulonlähde! Ei sillä Suomessa rikastumaan pääse, mutta kyllä sillä elää ihan mainiosti, Sara kertoi Seiskalle maaliskuussa.

Ilta-Sanomien haastattelussa 2019 Sara kertoi, että sosiaalinen media on hänelle kovaa työtä.

- Jos saan otettua vaikka jonkin tosi ihanan auringonlaskukuvan, niin saatan olla tosi innostunut sitä julkaistessani. Hyvistä kuvista tulee kiva mieli, Sara totesi lehden haastattelussa.

- Omiin julkaisuihini käytän ehkä kymmenen minuuttia, mutta jos minulla on jokin työprojekti somessa, niin siihen voi mennä monta päivää. Harmittaa, kun sanotaan, että se on helppoa työtä. Sitä se ei ole, Chafak sanoi lehdelle.

Tällä tavalla muiden kuvia ominaan Instagramissa julkaissut Sara Chafak on puhunut somevaikuttajan työstään - tienannut kuvilla elantonsa: "Somella elää ihan mainiosti - tämä ei ole helppoa työtä!"

Uutista päivitetty ja korjattu klo 12.10: Alun perin otos on julkaistu valokuvaaja Tatyana Fakeevan tilillä.