Uutiset

Tällä tavalla muiden kuvia ominaan Instagramissa julkaissut Sara Chafak on puhunut somevaikuttajan työstään - tienannut kuvilla elantonsa: "Somella elää ihan mainiosti - tämä ei ole helppoa työtä!"

14.10.2020 14:04

Miss Suomi 2012 Sara Chafak, 29, on tänään keskiviikkona ollut puhuttu julkkis somessa ja keskustelupalstoilla.

Sara aiheutti suurta kohua sosiaalisessa mediassa sekä keskustelupalstoilla, kun kävi ilmi, että missikaunotar oli Instagramissa julkaissut muiden ottamia kuvia ominaan.

Kun Seiska keskiviikkona uutisoi asiasta, Sara poisti Instagram-tililtään kaikki Seiskan jutussa mainitut kuvat, joiden tekijänoikeudet kuuluvat muille henkilöille.

Lue myös: Sara Chafak skandaalin keskellä! Somella tienaava missikaunotar julkaisi muiden ottamia kuvia ominaan - jäi karusti rysän päältä kiinni!

Sara ei ole julkaisuissaan maininnut, että kuvat eivät ole hänen ottamiaan. Muiden ottamia kuvia saa julkaista Instagramissa, mutta niiden yhteydessä on pakollista mainita kuvien alkuperäisestä julkaisijasta ja tekijästä. Tekijänoikeussääntöjen mukaista olisi myös kysyä tekijältä lupa kuvan uudelleenjulkaisemiseen ennen julkaisua.

Lue myös: Nyt puhuu Sara Chafak! Muiden kuvia Instagram-tilillään julkaissut Sara selittelee someskandaalia: "Ja miksi? No just siks" - lue avautumiskirje!

Tienaa somella

Sara on julkisesti kertonut tienaavansa sometyöllä ja Instagram-kuvilla.

Lue myös: Näin ex-missi Sara Chafak elättää itsensä – ”Ei sillä Suomessa rikastumaan pääse!”

– Some on mainio tulonlähde! Ei sillä Suomessa rikastumaan pääse, mutta kyllä sillä elää ihan mainiosti, Sara kertoi Seiskalle maaliskuussa.

Ilta-Sanomien haastattelussa 2019 Sara kertoi, että sosiaalinen media on hänelle kovaa työtä.

- Jos saan otettua vaikka jonkin tosi ihanan auringonlaskukuvan, niin saatan olla tosi innostunut sitä julkaistessani. Hyvistä kuvista tulee kiva mieli, Sara totesi lehden haastattelussa.

- Omiin julkaisuihini käytän ehkä kymmenen minuuttia, mutta jos minulla on jokin työprojekti somessa, niin siihen voi mennä monta päivää. Harmittaa, kun sanotaan, että se on helppoa työtä. Sitä se ei ole, Chafak sanoi lehdelle.

Myönsi somekuvien muokkaamisen

Sara julkaisi muokkaamattoman ja meikittömän kuvan itsestään Instagram-tilillään elokuussa. Sen yhteydessä hän paljasti muokkaavansa somekuviaan. 

Lue myös: Tältä näyttää Sara Chafak luonnonkauniina – paljastaa syyt aiempien kuvanmuokkauksiensa takana!

- Tässä olen minä. Ilman kuvan editointia, ehostusta tai minkäänlaista filtteriä, Sara kirjoitti julkaisuun.

- En tarvitse kommentteja kuten ”paljon parempi ilman mitään” tai ”et tarvitse filttereitä.” Tiedän etten tarvitse, mutta pidän niistä ja tykkään editoida kuvia. Se on mielekästä puuhaa minulle. Tämä Instagram on minulle ikään kuin kuvapäiväkirja. Minusta on kiva aina selailla tätä silloin tällöin läpi, että mitä kaikkea sitä on tultu tehtyä tai milloin missäkin oltua.

- Muistakaa, että teen tätä itselleni, niin kuin varmasti joka ikinen meistä tekee. Itselleen tai ainakin pitäisi tehdä. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by SC (@sarachafak) on

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by SC (@sarachafak) on

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by SC (@sarachafak) on

Teksti:Monica Ollas
Kuvat:Seiskan toimitus
Jaa Artikkeli:

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!