fbq
Juhani Tamminen.

Sanojensa mittainen mies? Juhani Tamminen uhoaa lunastavansa tämän lupauksen, jos TPS voittaa Suomen mestaruuden – ”Pomminvarmasti”

Jääkiekon Suomen mestari vuosimallia 2022 on joko Tampereen Tappara tai Turun Palloseura. Kaksi suurseuraa ottaa toisistaan parhaillaan mittaa finaalisarjassa, joka käynnistyi kirvesrintojen 2–1-kotivoitolla Tepsistä.

Tapparalla on nyt siis ensimmäinen kiinnitys mestaruuteen, johon vaaditaan neljä voittoa. Tulikuuma finaalisarja jatkuu lauantaina Turussa, jossa paikalliselta Aurinkokuninkaalta Juhani Tammiselta on loppua ylisanat kesken kuvaillessaan finaaleja.

– Suomalaisen liigakiekon paras ominaisuus on se, että meillä on maltilliset etäisyydet. Fanit voivat helposti siirtyä paikkakunnalta toiselle ja sen huomaa halleissa. Niissä on ollut ihan helvetin hyvä tunnelma! Tami, 71, huudahtaa Seiskalle.

– Missään sivistyneessä palloilumassa ei ole vastaavaa. Lyhyet etäisyydet ovat valtava energiansäästö myös pelaajille, ja se näkyy finaaliotteluiden laadussa.

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy

Juhani Tammiselta jyrkkä ennustus Liiga-finaaliin: "Mustamakkara kouraan ja Tammerkoskeen"

Tappara vei nimiinsä ensimmäisen finaaliottelun, vaikka TPS:n Markus Nurmi rymistelikin kirvesrintojen maalille.
Tappara vei nimiinsä ensimmäisen finaaliottelun, vaikka TPS:n Markus Nurmi rymistelikin kirvesrintojen maalille.

Tami on Tepsin ja Tapparan taistosta niin innoissaan, ettei edes erehdy mainitsemaan sivulauseessa Helsinkiä puhuessaan Suomi-kiekon suurkaupungeista.

Juhani Tamminen teki kaikkien aikojen takinkääntötempun! Ennustaa TPS:stä Suomen mestaria ja lähettää tylyt terveiset Tampereelle

– Kokeneena kiekkomiehenä kaikista hienointa on se, että siellä on kaksi suurseuraa vastakkain. Tampereella tietysti toivottiin Ilvestä vastustajaksi, mutta kyllä Tepsi sytyttää ihan yhtä lailla.

Tunnelma oli torstaina aivan tapissa Tampereella. Finaalisarja jatkuu lauantaina Turussa.
Tunnelma oli torstaina aivan tapissa Tampereella. Finaalisarja jatkuu lauantaina Turussa.

– On loistavaa, että nyt ovat vastakkain kaksi todellista suurkaupunkia, jotka sijaitsevat niin lähekkäin toisiaan. Ainakin allekirjoittaneen Jaguarilla Tampereelle pyyhkäisee 1,5 tunnissa – ja vielä niin, että vasemmassa kädessä on iso kahvi!

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy

Jääkiekon keksijänäkin tunnettu herra Tamminen sanoo aistineensa ympäri valtakuntaa Turun ja Tampereen välille kohdistuvan kiekkokiiman.

Tamin mukaan SM-liigan finaalisarja herättää tunteita koko kiekkovaltakunnassa. Puhelin soi kuulemma Lappia myöten.
Tamin mukaan SM-liigan finaalisarja herättää tunteita koko kiekkovaltakunnassa. Hänen oma puhelimensa pirisee kuulemma pohjoista myöten, kun "Lapin-veljet" soittelevat ja kyselevät tilannetta.

Tässä on kevään kuumin kiekkolapa! 20-vuotias nuorukainen johtaa Liigan maalipörssiä – Juhani Tamminenkin innostuu: ”Malliesimerkki!”

– Tämä taistelupari herättää tunteita siinä kuuluisassa Lapin-veljessäkin, joka korkkaa finaalijuoman jo aamuyöllä ja soittaa Tamille, että mikä mahtaa olla tilanne. Silloin vastaan aina, että pistäkää nyt perkele veljet sinne vähän kokista sekaan.

Juhani Tammista varoitettiin koskemasta Gordie Hoween, mutta turkulainen kukkopoika ei kuunnellut – se oli hirvittävä virhe: ”Iski ihan s****nan kovaa kupoliin!”

Tulikuuma finaalisarja jatkuu siis lauantaina Turussa. Tami alkaa olla jo itsekin niin innoissaan tulevista lauantailöylyistä, että pamauttaa ilmoille käsi sydämellä lupauksen:

Paljonkertova kuva! Näin timanttisessa tikissä Juhani Tamminen oli huippuvuosinaan: ”Penkistä heittämällä 150 kiloa, tehkääpä nykypäivän veljet perässä!”

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy

– Jos ja todennäköisesti kun Tepsi voittaa mestaruuden, niin allekirjoittanut menee pomminvarmasti jääkaapille, nappaa sieltä yhden kylmän Kukon – ja siis jääkylmän – jonka jälkeen karjaisen kerran parvekkeeltani, että JES! Sen enempää ei tarvita. Piste.

Tapparan ja TPS:n välinen Liigan finaalisarja jatkuu lauantaina Turkuhallissa klo 17. Suomen mestaruuteen vaaditaan neljä voittoa.