fbq
Kotimaa
28.11.2021 17:31
Teksti: Eetu Ampuja, Kuusamo|Kuvat: Timo Korhonen & Seiskan arkisto
Juha Mieto.
Rukalla rajusti kaatunut Ristomatti Hakola julkaisi karun kuvan murjotuista kasvoistaan – Juha Miedolta filosofinen sutkautus: ”Notta ajatellahan niin!”
Kotimaa
28.11.2021 17:31
Teksti: Eetu Ampuja, Kuusamo|Kuvat: Timo Korhonen & Seiskan arkisto
Seiska Kuusamossa!

Rukan maailmancupissa koettiin lauantaina pelottava tilanne, kun Suomen maajoukkuehiihtäjä Ristomatti Hakola kaatui pahasti. Rise lensi turvalleen syystäkin pelätyssä Impilinnan laskussa, jossa laskunopeudet voivat nousta jopa yli 60 kilometriin tunnissa.

Lue myös: Mykistävää ylivoimaa! Iivo Niskanen jätti norjaläistähden Rukalla täysin telineisiin - Johannes Kläbo vähätteli Seiskalle: "Ei se ollut mikään varoitus"

– Tänään tultiin hyvin kurveihin, mutta sieltä ei päästy pois. Tän päivän kisa alkoi meikäläisen osalta ihan hyvin, mutta Impilinnan laskussa vedin mutkan kirjaimellisesti suoraksi, Ristomatti, 30, veisteli Instagramissaan.

– Tuomiona yksi murtunut kylkiluu ja naama ruvella. Tästäkin mennään kuitenkin eteenpäin ja koitetaan palata ladulle mahdollisimman pian!

Näet kuvan Risen kovia kokeneista kasvoista klikkaamalla nuolta oikealle.

”Tämä kääntyy voitoksi!”

Raju välikohtaus ei jäänyt Juha Miedolta, 72, huomaamatta. Suuri suomalainen hiihtolegenda seurasi lauantain 15 kilometrin perinteistä kilpailua kotisohvallaan Kurikassa.

Lue myös: Tätä et nähnyt tv:ssä! Venäläistykki Aleksandr Bolshunov sai rakkautta Rukalla – tähtihiihtäjän kuvankaunis Anna-vaimo kerää katseita Kuusamossa

– Itse kaatumistahan ei televisiossa näytetty, mutta on harmillista, harmillista! Ristomatille näitä kaatumisia on tullut vuosien varrella vaikka kuinka paljon. On tämä jo kohtalon ivaa, että tällaistakin piti vielä tapahtua, olympiavoittaja Mietaa huokaa Seiskalle.

– En silti usko, että Ristomatin talvi on vielä pilalla. Tietysti se syö miestä, kun alla on repaleinen kesä ja sitten käy vielä näin. Notta ajatellahan niin, että vastoinkäymisiä kasaantuu vain niille, jota voivat ne parhaiten kantaa. Tämä kääntyy vielä voitoksi!

Juha Mieto uskoo Ristomatti Hakolan vastoinkäymisten kääntyvän vielä voitoksi.
Kurikasta kajahtaa! Juha Mieto uskoo Ristomatti Hakolan vastoinkäymisten kääntyvän vielä voitoksi.

Vaarallinen lasku

Mietaan Jussi laskeskelee itse osallistuneensa noin 20 hiihtokilpailuun Rukalla. Kurikan jätin aktiiviaikoina rataprofiilit olivat kuitenkin erilaiset, eikä menneinä vuosikymmeninä laskettu kuuluisaa Impilinnan kauhulaskua.

Lue tämäkin: Terveisiä Norjaan! Nyt puhuu Iivo Niskanen – Johannes Kläbo vähätteli Seiskalle suomalaisen ylivoimaa, Iivolta jääkylmä vastakuitti: ”Jos hän tietää…”

– Mutta sen tiedän, että kyllä se vain vaarallinen lasku on. Nopeudet voivat nousta hirmuisiin lukemiin, kelistä vähän riippuen.

– Ei se ihme olekaan, että siinä mäessä on tullut ennenkin kaatumisia.

Perjantain sprinteissä kaikki oli vielä hyvin. Seuraavana päivänä Rise koki kovia.
Perjantain sprinteissä kaikki oli vielä hyvin. Seuraavana päivänä Rise Hakola koki kovia.

Mietaankin kylkiluu murtui

Kurikan Jussilla on omakohtaista kokemusta murtuneesta kylkiluusta. Hän ei ala leikkiä lääkäriä eikä ymmärrettävästi ota kantaa Ristomatin vammaan, mutta toteaa yleisellä tasolla murtuneen kylkiluun ”tekevän kyllä kipeää.”

Lue myös: Muodokas nainen pyöritti pyllyä ja istahti kyselemättä syliin – näin tulikuumaa on meno Rukan after skissä: ”Poikamiehet joutuvat poistumaan ilmastointikanavia pitkin”

– Kerran kaaduin jäätiköllä uutenavuotena karmeassa pääkallokelissä. Kumisaappailla liukastuin, notta hupsista vaan.

– Kyllä se pirullinen on. Kaikki nämä murtumiset ovat kuitenkin erimoisia, joten kovasti vaan toipumista Ristomatille!

Suo, kuokka ja Jussi! Suuri suomalainen hiihtolegenda Juha Mieto toivottaa tsemppiä Riselle.
Suo, kuokka ja Jussi! Suuri suomalainen hiihtolegenda Juha Mieto toivottaa tsemppiä Riselle.

 

Tilaa Seiskan uutiskirje! »