fbq
Kotimaa
27.11.2021 20:01
Teksti: Eetu Ampuja, Kuusamo|Kuvat: Timo Korhonen
Ravintola Zone.
Muodokas nainen pyöritti pyllyä ja istahti kyselemättä syliin – näin tulikuumaa on meno Rukan after skissä: ”Poikamiehet joutuvat poistumaan ilmastointikanavia pitkin”
Kotimaa
27.11.2021 20:01
Teksti: Eetu Ampuja, Kuusamo|Kuvat: Timo Korhonen

Kuusamon Rukalla järjestettävä maailmancup käynnistää joka syksy todellisen hiihtokansanvaelluksen. Monet seuraavat kisoja silmä kovana ja lataavat sitten akkujaan, kun taas sitkeimmät sissit painelevat vielä illan tullen aistimaan kisatunnelmaa.

Lue myös: Mikä järki tässä on? Pakkanen kiristyy rajusti Rukalla – Krista Pärmäkoski hämmästelee Seiskalle: ”Ja meidät laitetaan iltapäivällä matkaan!”

Sitä on tarjolla roppakaupalla ravintola Zonessa. Legendaarinen tunturikeidas on palvellut veronmaksajia Rukan kylän ytimessä jo yli 20 vuoden ajan.

Se tunnetaan myös paikkana, jossa riittää menoa ja meininkiä vielä senkin jälkeen, kun maastohiihtotähdet, mäkikotkat ja yhdistetyn sankarit ovat saaneet kisapäivänsä pakettiin. Seiska kävi perjantaina (26.11.) katsastamassa, millaista menoa Zonessa piisasi.

Rukan legendaarinen tunturiravintola Zone on palvellut asiakkaita yli 20 vuoden ajan.
Rukan legendaarinen tunturiravintola Zone on palvellut asiakkaita yli 20 vuoden ajan.

Tupa täynnä

Jo Zonelle saavuttaessa käy selväksi, että tunnelma tulee todennäköisesti olemaan katossa. Ravintolan ulkopuolella mutkittelee messevä jono jo iltakymmeneltä.

Lue myös: Laturaivo repesi! Törkeää äksyilyä nuorille aloittelijoille – suomalainen hiihtotähti puuttui välittömästi asiaan: tämä sprinttitykki on Salpausselän sheriffi!

Pääesiintyjäksi buukattu iskelmätähti ja Vain elämää -stara Suvi Teräsniska on tulikuuma nimi, joka houkuttelee juhlakansaa kuin mämmiloora Mietaan Jussia.

– Kyllähän Suvi on sellainen artisti, että ihmisiä kovasti kiinnostaa. Meillä on 350 asiakaspaikkaa ja ne kaikki myytiin ennakkoon loppuun. Moni jäi ilman lippua, Zonen ravintolapäällikkö Sanna Häyrynen kertoo Seiskalle.

Essi, Minna ja Kiia kaatoivat minttuviinaa janoiselle hiihtokansalle. – On kyllä mukavaa, kun porukka on niin hyvällä tuulella.
Essi, Minna ja Kiia kaatoivat minttuviinaa janoiselle hiihtokansalle. – On kyllä mukavaa, kun porukka on niin hyvällä tuulella.

Koronapassi käytössä

Toinen syy jonotukseen liittyy turvallisuuteen. Ravintolassa on käytössä koronapassi iltayhdeksästä eteenpäin. Se tarkastetaan jokaiselta sisään mielivältä huolellisesti.

Mutta kun kerran pääsee sisälle, latu on niin sanotusti auki. Zonessa raikaa railakas karaoke, joka eskaloituu jokaisessa kappaleessa mahtavaksi yhteislauluksi. Janoisia riittää ja heitä palvellaan kahdella isolla baaritiskillä. Niiden lisäksi löytyy vielä minttuviinapiste.

– Kauppa käy kieltämättä ihan mukavasti. Ihmiset ovat selvästi huippuhyvällä tuulella, viinapisteen Essi, Minna ja Kiia iloitsevat Seiskalle.

Zonen uumenissa sattuu ja tapahtuu. Suositussa after ski -ravintolassa on vuosien saatossa syntynyt pariksunta jos toinenkin.
Yöllä pahimmat jonot olivat jo purkautuneet. Zonen uumenissa sattuu ja tapahtuu. Suositussa after ski -ravintolassa on vuosien saatossa muodostunut pariskunta jos toinenkin.

Kyselemättä syliin

Kun kello lyö 23, meno alkaa jo paikoin muistuttaa yön pikkutunteja. Mitään sikailua tai rähinää ei esiinny, mutta tunnelma on tietyllä tavalla latautunut, sopivasti virittynyt.

Lue myös: IS: Suomeen on syntynyt uusi urheilupariskunta – upeaan juoksijakaunottareen romanttisesti yhdistetty hiihtokomistus virnistää Seiskalle: ”No niinkin voi sanoa!”

Eräskin muodokas nainen tuntui luovan pitkiä katseita miekkoseen, jonka ohi paineli baaritiskille sipsutellessaan. Joitakin hetkiä myöhemmin sama muodokas daami oli jo pyörittämässä pyllyä miehen edessä – ja istahti sitten myhäillen kyselemättä tämän syliin.

Ilmeestä päätellen herralla ei vaikuttanut olevan mitään sitä vastaan. Päinvastoin, keski-ikäinen könsikäs nauroi makeasti ja nosti kavereillensa peukun pystyyn. Nyt juhlitaan!

Ninni, Marika, Jani ja Mika ottivat ilon irti Zonessa. Suvi Teräsniskaa diggaileva seurue tiesi onnistuneen illan askelmerkit: – Ihana ystävien seura. Rukalla on aina mukavaa! Jee, hyvä Ruka!
Ninni, Marika, Jani ja Mika ottivat ilon irti Zonessa. Suvi Teräsniskaa diggaileva seurue tiesi onnistuneen illan askelmerkit: – Ihana ystävien seura. Rukalla on aina mukavaa! Jee, hyvä Ruka!

”Tiheä tunnelma”

Seiskan jututtama juhlaväki jakaa yhteisen mielipiteen. Tänne on tultu pitämään hauskaa ja tunnelma on todellakin tapissa.

– Olemme saapuneet katsomaan Suvia, mutta tämä on muutenkin oikein hyvä paikka. Fiilis on korkealla! eteläpohjanmaalaiset Ninni ja Marika tunnelmoivat.

Lue myös: Jestas, mikä lukaali: Saunasta suoraan poreisiin! Krista Pärmäkoski sai "porttikiellon" hulppean hirsihuvilansa työmaalle

Samassa seurueessa juhlistavat Jani ja Mika nyökyttelevät hyväksyvästi.

– Tämä on vallan mainio baari. Täällä on aika tiheä tunnelma.

Iskelmän supertähti Suvi Teräsniska sai tunnelman nousemaan aivan tappiin tunturiravintola Zonessa.
Kotimaisen iskelmän supertähti Suvi Teräsniska sai tunnelman nousemaan aivan tappiin tunturiravintola Zonessa.

Suvi villitsee yleisöä

Meno yltyy entisestään, kun Suvi bändeineen kipuaa ajallaan lauteille. Kello on 23.30.

– Sori, että keskeytin teidän karaokeillan. Lauloitte tosi hienosti, kuulimme sen bändin kanssa hyvin tuonne yläkertaan, Suvi hauskuuttaa hiihtokansaa.

Lue myös: Upeilla mallikuvillaan hätkähdyttänyt maajoukkuetähti Johanna Matintalo seurustelee maajoukkuekarpaasi Lauri Vuorisen kanssa – rakastavaiset joutuvat majoittumaan erilleen MM-kisoissa

Sitten iskelmätähti jysäyttää hittipotpurin käyntiin, eikä suosionosoituksista ole tulla loppua. After skin ja kotimaisen kevyen musiikin ystävät ovat selvästi saaneet vastinetta rahoilleen.

– Kiitos! Oikein ihanaa iltaa teille kaikille, Suvi huikkaa.

Pohjois-Pohjanmaan karpaasit Niko ja Tommi saapuivat Zoneen laatumusiikin perässä. – Kyllä meillä Suvi Teräsniska oli kiikarissa. Mutta ilta jatkuu siitä.
Pohjois-Pohjanmaan karpaasit Niko ja Tommi saapuivat Zoneen laatumusiikin perässä. – Kyllä meillä Suvi Teräsniska oli kiikarissa. Mutta ilta jatkuu siitä.

”Poikamiehet joutuvat…”

Desibelit eivät ainakaan vähene illan kääntyessä yöksi. Rukan alppikylämäisessä keskustassa sijaitseva Zone pitää ovensa auki aamuneljään asti.

Lue myös: Krista Pärmäkoski rauhoittelee hiihtopiirejä – tästä hämmästystä aiheuttaneessa projektissa on kyse

– Tämä on meille tuttu baari. Ollaan oltu täällä monta kertaa. Voi sanoa, että Zone on paras ja oikeastaan myös ainut after ski -paikka Rukalla, Niko ja Tommi tuumaavat.

Pohjois-Pohjanmaan herrasmiehet alkavat hymyillä leveästi, kun heiltä utelee Zonen maineesta klassisena soidinmenopaikkana.

– Luultavasti poikamiehet joutuvat poistumaan täältä ilmastointikanavia pitkin, he heittävät pilke silmäkulmassa.

Seiska Kuusamossa!
Tilaa Seiskan uutiskirje! »