fbq
Kotimaa
27.04.2021 06:47
Teksti: Eetu Ampuja|Kuvat: Seiskan arkisto ja Lehtikuva
Danny ja Muska
Raggareita vasaralla päähän! Laulaja Muska todisti vakavaa joukkotappelua Dannyn takahuoneessa: Huusin Jumalaa apuun
Kotimaa
27.04.2021 06:47
Teksti: Eetu Ampuja|Kuvat: Seiskan arkisto ja Lehtikuva

1960–1970-lukujen Suomessa ympäri maita ja mantuja kiertänyt Danny Show oli aikansa kohutapaus. Tiukimmat paikat koettiin helmikuussa 1971 Turengissa, kun yleisön ja esiintyjien tunteet kiehahtivat.

Alkukipinän verilöylylle antoi tuolloin Dannyn bändissä rumpuja paukuttanut ex-kohupoliitikko Lyly Rajala.

– Joku yleisöstä oli rutissut koko keikkamme ajan. Lopetettuamme Danny oli jo ehtinyt poistua lavalta, kun minulta menivät lopullisesti hermot, Lyly myöntää.

– Riensin rumpusettini takaa lavan edustalle ja huusin tyhmyyksissäni mikrofoniin: ”Kuule saatanan maajussi, pidä sinä turpasi kiinni! En minäkään tule sinun paskatunkiollesi heiluttamaan talikkoasi, joten anna sinäkin meidän tehdä työt rauhassa.”

Lue myös: Turpakäräjät Turengissa! Dannyn rumpali Lyly Rajalan tylyt terveiset yleisölle käynnisti rajun takahuonerähinän!

Paikalliset kuohahtivat Lylyn tylyistä terveisistä, ja keikan jälkeen takahuoneen ovelle saapuikin joukko raivostuneita turenkilaismiehiä.

– Meillä oli siihen aikaan bussikuskina luottomiehemme Tapio Tammilehto eli Topi Sorsakosken isä, Lyly kertoo.

– Tammari näki vastaanottokomitean takahuoneen ovella ja tuli ilmoittamaan, että nyt on hämminkiä!

Ottelusta muodostui kunnon turpakäräjät, jossa turenkilaisia isäntiä oli vastassa liuta tuttuja viihdyttäjiä. Lylyn lisäksi Danny, Kirkan sisarukset Muska ja Ykä Babitzin sekä Pepe Willberg.

Lue myös: Nyt puhuu Danny! Viihdepioneeri kohutusta takahuonerähinästä: Ylivoimaisesti pelottavin keikkakokemukseni!

18-vuotias Muska Babitzin huusi muiden tyt-töjen kanssa Jumalaa apuun, kun turenkilaiset kävivät päälle. – Raggareita ne olivat, kun sillä lailla kävivät kimppuumme, Muska muistelee.
18-vuotias Muska Babitzin huusi muiden tyt-töjen kanssa Jumalaa apuun, kun turenkilaiset kävivät päälle. – Raggareita ne olivat, kun sillä lailla kävivät kimppuumme, Muska muistelee.

Muskan hermot pitivät

Myös Muska muistaa hyvin Turengin tapahtumat. Hän todisti niitä muiden taustalaulajien kanssa aitiopaikalta takahuoneen nurkasta.

– Olin silloin nuori mimmi, 18-vuotias. Tammari veti raggareita vasaralla päähän ja Ykäkin antoi oikein isän kädestä! Raggareita ne olivat, kun kävivät sillä lailla äkkiarvaamatta kimppuumme, Muska hymähtää.

– Huusimme kyllä tyttöjen kanssa kuorossa herranjumalaa, mutta ei tilanne oikeastaan niin pelottanut. Olenhan sentään kasvanut poikasakin keskellä.