fbq
Sauli Niinistö, Ilkka Kanerva

Presidentti Sauli Niinistö hehkutti Huuhkajia - vitsaili rempseästi EM-kisoihin suuntaaville futistähdille: "Mukana niin kauan kuin henki pihisee!"

Tasavallan presidentti on tunnettu jo aiemmin kovana jalkapallofanina. Tälle saatiin jälleen kertaan vahvistus, kun Sauli Niinistö luovutti Suomen jalkapallomaajoukkueelle eli Huuhkajille Suomalaisen Työn Liiton avainlipun.

Video avainlipun luovuttamisesta julkaistiin Niinistön Twitter-tilillä torstaina.

Kansanmiehenä tunnettu presidentti väläytti huumorintajuaan viitatessaan intohimoiseen Huuhkajien kannattamiseensa. 

- Olen mukana niin kauan kuin henki pihisee, Niinistö sanoi saaden erityisesti joukkueen kapteenin Tim Sparvin naurahtamaan.

Katso video alta!

Suomalainen kaveriporukka hieraisi silmiään Dubaissa – vastaan asteli harvinaisen tutunnäköinen mies: ”Ei helkkari, tasavallan presidentti Niinistö tuloo vastaan!”

Niinistö kehui videoyhteyden kautta järjestetyssä tilaisuudessa maajoukkuetta siitä, että ketään ei nosteta yksilönä toisten ohi, vaan joukkue puhaltaa yhteen hiileen. Lisäksi presidentti kertoi olevansa varma, että jo tähän mennessä kuljetulla jalkapallomatkalla on ollut valtava vaikutus suomalaisten henkiseen ilmapiiriin.

- Täällä on luja kannatus ja kotirintama pitää. Olen varma, että niin pitää myös Huuhkajien rintama, jalkapallohullu presidenttimme päätti.

Niinistö on ollut esillä aiemminkin urheilun yhteydessä.

Palloliiton puheenjohtajanakin tunnettu sporttiveikko on muun muassa bongattu useana talvena pipolätkää pelaamasta. Vuonna 2017 Seiska uutisoi supersuositun YouTube-tähden Jaakko Parkkalin ja Niinistön kohtaamisesta ulkojäillä.

Sauli Niinistö leuhki Inarissa jääkiekkopelaamisellaan: ”Jos kävelen vähän kankeasti…”

Viime marraskuussa Niinistö puolestaan soitti suoraan Nenäpäivä-lähetykseen YleX:n juontajakaksikolle Ville ”Viki” Eerikkilälle ja Juuso ”Köpi” Kalliolle videopuhelun ja kertoi kaksikolle käyneensä ulkojäillä jo 60 vuotta.

Kesällä ulkojäillä ei voi tunnetustikaan pelata, joten onneksi Huuhkajien otteiden seuraaminen tulevissa EM-kisoissa tuo sporttista väriä presidenttimme suven viettoon.

Presidentti Sauli Niinistö yllätti Ylen radiotähdet Vikin ja Köpin – soitti suoraan lähetykseen ja puhui hulvattomia jääkiekosta: ”Olen kiertokeppi!”