Presidentti Sauli Niinistö yllätti Ylen radiotähdet Vikin ja Köpin – soitti suoraan lähetykseen ja puhui hulvattomia jääkiekosta: ”Olen kiertokeppi!”

Uutiset | 12.11.2020 15:26

YleX:n aamuradiojuontajat Ville ”Viki” Eerikkilä, 35, ja Juuso ”Köpi” Kallio, 30, yllätettiin perinpohjaisesti kesken torstaina alkaneen Naurumaraton-lähetyksen. Tasavallan presidentti Sauli Niinistö, 72, soitti kaksikolle videopuhelun, kun juontajat olivat ehtineet juontaa hyväntekeväisyyslähetystä seitsemän tunnin ajan. 

Hämmästyksestä selvittyään Viki ja Köpi kiittelivät Niinistöä siitä, että hänellä on aikaa jutustelulle kesken 42 tunnin radiolähetyksen. 

- Teillähän tämä on vasta alkuverryttelyä, Niinistö sanoi.

- Seitsemän tuntia tässä on vedetty, Viki vastasi. 

- Pikkujuttu, jos huomisiltaan aiotte jatkaa, Niinistö kannusti.

Lue myös: YleX:n suosikkijuontaja Köpi Kallio viuhahti alasti suorassa lähetyksessä kesken Gasellien keikan: "Mitä ihmettä" - katso kuva! 

Juontajat pahoittelivat heti, etteivät osanneet pukeutua videohaastatteluun yhtä tyylikkäästi kuin presidentti itse. Erityistä huomiota he kiinnittivät äkkiseltään pukemiensa kravattien solmuihin. Juontajat olivat heittäneet Naurumaraton-t-paitojensa päälle mustat pikkutakit ja kaulaan tummat kravatit. 

- Teillä on sen verran monikirjavaiset paidat, että ei se kravatti välttämättä edes erotu sieltä, Niinistö kertoi. 

- Hienosti sanottu, ettei me olla pukeuduttu välttämättä kovin hyvin, Köpi vitsaili.

Tavanneet kerran aiemmin

Pukeutumiskeskustelun jälkeen Viki muistutti, että Köpi on kerran aikaisemmin päässyt haastattelemaan Niinistöä. 

Köpi pääsi esittämään yhden kysymyksen presidentille vuosia sitten nuorten palokuntaleirillä Porissa. Toimittajauransa alkutaipaleella olleen Köpin kysymys oli liittynyt tuolloin pyöriviin jalkapallon EM-kisoihin. Häntä oli kiinnostanut Niinistön suosikkijoukkue, jonka juontaja muisteli olleen Hollanti. 

- Joo, se oli se kerta. Sain pian sen jälkeen Saksan puhemiehen vieraaksi, ja hän ei ollut oikein tykännyt siitä, Niinistö naurahti.

- Se voi olla, että sana on kiirinyt Radio Porista sinne asti, Köpi vastasi.

- Kaikkihan kuunteli sen lähetyksen, presidentti vitsaili.

Lue myös: Paparazzi iski! Radiojuontajat Köpi Kallio ja Jenni Poikelus todella läheisissä tunnelmissa Musen keikalla - kuva! 

Pipolätkässä kiertokeppinä

Presidentti puhui tämän jälkeen tärkeästä aiheesta. Hän muistutti kaikkia siitä, että maailmassa on paljon nuoria ja lapsia, jotka kaipaavat apua.

- Onneksi täällä Suomessa lasten tilanne on hyvä, mutta kehitysmaissa ja kehittyvissä maissa lapsilla ei ole sellaista oikeuksia, mitä heille oikeudenmukaisesti kuuluisi.

Vakavasta aiheesta puhumisen jälkeen keskustelu siirtyi nopeasti takaisin urheiluun.

- Meinaatteko tulevana talvena käydä pipolätkää pelaamassa? Köpi kysyi.

- Viimeiset 60 vuotta olen käynyt, jos vain on ollut jäitä. Enpä taida ensi talvenakaan jättää käymättä

Juontajat tiedustelivat tämän jälkeen, millainen jääkiekonpelaaja tasavallan presidentti on, koska eivät ole koskaan päätyneet Niinistön kanssa samaan kaukaloon. Onko hän aggressiivinen hyökkääjä vai järkälemäinen pakki?

Lue myös: Kuva! Sauli Niinistö bongattiin ruokaostoksilta – presidentti unohti lupauksensa! 

- Luulen, että se on teidän onnenne, ettei olla päädytty samaan kaukaloon, Niinistö vastasi.

- Tietenkin muistot kultaavat paljon, mutta kyllä täytyy sanoa, että tänä päivänä olen sellainen kiertokeppi. Se antaa nuorille pojille ja tytöille, jotka ovat pelaamassa, paljon iloa ja hauskuutta, kun ne pääsee vähän pyörimään ympäri.

- Yritän siinä sitten sohia, minkä sohin, mutta en minä kyllä kiekkoon osu, Niinistö kuvaili.

Juontajat samastuivat presidentin pelityyliin ja kutsuivat hänet pelaamaan heidän kanssaan joskus tulevaisuudessa. 

Farkuissa kaukaloon

Haastattelun lopuksi Viki ja Köpi nostivat vielä esiin erään seikan Niinistön jääkiekon peluusta. He iloitsivat, että presidentti on osoittanut urheilun onnistuvan myös farkuissa, toisin kuin useat liikunnanopettajat väittävät. 

- En ymmärrä sitä kritiikkiä ollenkaan. Silloin, kun olen alkanut pelata, niin pelattiin niissä housuissa, mitä sattui olemaan. Koulusta tullessa suoraan kentälle pelaamaan, niin farmarit sopi oikein hyvin siihen hommaan, Niinistö kuittasi. 
 

Teksti:Niki Miettinen
Kuvat:Seiskan toimitus, Twitter
Jaa Artikkeli:

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia!
Seuraa Seiskaa somessa!