Katso kuva!
Frederik

Paljonkertova kuva julki! Moottoritiellä väärään suuntaan kaahanneen Frederikin Mersu otti kunnolla osumaa

Kotimaa | 07.07.2021 06:01

Useiden Seiskaan yhteyttä ottaneiden silminnäkijöiden mukaan Helsingin ja Porvoon välisellä moottoritiellä koettiin juhannuslauantaina kauhunhetkiä. Heidän mukaan itään päin ajaneen Ilkka ”Frederik” Sysimetsän, 76, harmaa Mercedes-Benz heittelehti holtittomasti moottoritiellä.

– Ajoin kymmeniä kilometriä kyseisen auton perässä. Reetun Mersu heittelehti tiellä laidasta laitaan, kävi monta kertaa pientareella ja meno oli muutenkin arvaamatonta, yksi silminnäkijöistä hämmästelee.

– Se päättyi niin, että auto ajoi reippaasti ulos täydessä moottoritievauhdissa ja ajautui keskipientareen yli vastaantulijoiden kaistalle. Oli aikamoinen tuuri, että suurkolarilta vältyttiin. Ja onneksi kukaan ei kuollut, vaikka niinkin olisi voinut käydä.

Lue lisää: Kauhunhetkiä moottoritiellä! Frederik kaahasi vastaantulijoiden kaistalla ja kolaroi Mersunsa – "Onneksi kukaan ei kuollut"

Laulaja tunnetaan kovana Mersu-miehenä. Kuvassa Reetu komeilee diesel-menopelinsä edessä vuonna 2019.
Laulaja tunnetaan kovana Mersu-miehenä. Kuvassa Reetu komeilee diesel-menopelinsä edessä vuonna 2019.

Jatkoi matkaa Shellille

Tie ei suinkaan ollut tapahtumahetkellä hiljainen, vaan vastaantulijat ehtivät kuin ihmeen kaupalla jarruttaa ajoissa. Kukaan ei siis tiettävästi loukkaantunut läheltä piti -tilanteessa.

Iskelmäorin diesel-Mersun matka ei kuitenkaan päättynyt vielä siihen. Silminnäkijöiden mukaan auton kuski teki moottoritiellä U-käännöksen eli käänsi Mersun keulan samaan suuntaan kuin muullakin liikenteellä. Sen jälkeen hän jatkoi moottoriteillä takaisin länteen päin ja nousi lähettyvillä olevaa ramppia Porvoon Kuninkaanportin liittymään.

– Osuin Frederikin kanssa samaan aikaan Shellille, missä hän tutki autonsa kolhuja. Varsinkin Mersun oikea kylki näytti saaneen kunnolla osumaa. Otin siitä todisteeksi oikein kuvankin, toinen silminnäkijä kertoo Seiskalle.

Lue myös: Järkyttynyt silminnäkijä Frederikin törmäilystä moottoritiellä: "Aikamoinen tuuri, että suurkolarilta vältyttiin"

Seiskan silminnäkijän ottamassa kuvassa näkyy selvästi, kuinka vuoden 2007 Mercedes-Benz C 320 on mennyt ruttuun. Myös lauennut turvatyyny, valkoinen poliisiauto sekä Reetu (oikealla) näkyvät kuvassa.
Seiskan silminnäkijän ottamassa kuvassa näkyy selvästi, kuinka vuoden 2007 Mercedes-Benz C 320 on mennyt ruttuun. Myös lauennut turvatyyny, valkoinen poliisiauto sekä Reetu (oikealla) näkyvät kuvassa.

Poliisi vahvistaa

Itä-Uudenmaan poliisilaitoksen rikoskomisario Hanna Kiiskinen vahvistaa, että kyseisenä ajankohtana on sattunut onnettomuus.

– Juhannuslauantaina iltakuuden ja seitsemän välillä on auto suistunut tieltä valtatie 7:llä. Koska esitutkinta on vielä kesken, poliisi ei ota kantaa muuhun, Kiiskinen kommentoi.

Lue myös: Poliisit paikalle! Moottoritietä väärään suuntaan kaahannut Frederik ikuistettiin Porvoon Shellillä – silminnäkijältä erikoinen havainto törttöilleestä Reetusta: "Kovasti laulaja tuntui olevan..."

Myös mahdollinen rikosnimike tarkentuu myöhemmin.

– Yleisellä tasolla kyse on liikenneturvallisuuden vaarantamisesta. Aina on riski, että sivullisille tai kuljettajalle voi tapahtua jotain, jos auto suistuu tieltä kovasta nopeudesta.

Seiska ei useista yrityksistä huolimatta tavoittanut Frederikiä kommentoimaan tapausta.

Teksti:Eetu Ampuja
Kuvat:Seiskan arkisto ja Seiskan lukija
Jaa Artikkeli:

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia!
Seuraa Seiskaa somessa!