fbqNuoruuden kalareissu on jäänyt vahvasti Esko Koveron mieleen: "Menimme väärään suuntaan" | Seiska
Esko Kovero

Nuoruuden kalareissu on jäänyt vahvasti Esko Koveron mieleen: "Menimme väärään suuntaan"

Kotimaa | 27.09.2021 08:22

Seiskan toimittaja päätti viedä Salatuissa elämissä Ismoa näyttelevän Esko Koveron, 63, kalastamaan. Eskon kalastusharrastus juontaa juurensa Pohjois-Karjalasta kotoisin olevan konkarinäyttelijän lapsuudesta.

– Isäni oli kova kalamies, tätä kautta minäkin aloitin harrastuksen.

Lue lisää: Esko Kovero jakaa intohimoisen harrastuksen rakkaansa kanssa: Voi katsoa yhdessä auringonlaskun kaunista hetkeä ja fiilistellä luontoa

Uisteluun erikoistunut Esko on kalastanut eritoten sisämaassa, mutta hyviä kalamuistoja hänellä riittää myös Turun saaristosta ajalta, jolloin hän näytteli Turun kaupunginteatterissa. Suomessakin on kuitenkin yksi alue, minkä kala-apajille mies haluaisi.

– Lappi on vielä kokematta. Lapsena taisin siellä olla katsomassa kalastusta, mutta alue on vielä näin aikuisiältä kokematta.

Eskon poika on perinyt kalastusharrastukseen isältään. – Minulle se on tullut puolestani omalta isältäni.
Eskon poika on perinyt kalastusharrastukseen isältään. – Minulle se on tullut puolestani omalta isältäni.

Lue myös: Salatut elämät -tähti Esko Kovero paljastaa haaveensa: Se olisi unelmien täyttymys

Laiha saalis

Tällä kertaa Esko kalasti Seiskan mukana Helsingin edustalla. Kyseisellä paikalla monet stadilaiset kalamiehet käyvät hakemassa silakat pannulle litkakalastusmenetelmää käyttäen. Eskon kohdalla syönti oli pitkään hiljaista, mutta onni lopulta kääntyi, ja Suomen suosituinta saippuasarjaa tähdittävä näyttelijä nosti yhden silakan ylös merestä.

– Merestä saa niin valtavia saaliita, että kaksin käsin saa tehdä töitä, hän loksauttaa ironisesti. Yhdenkin silakan saamisella on kuitenkin erittäin suuri henkinen merkitys, Esko kuitenkin sanoo.

Esko joutui tyytymään yhteen kalaan. – Joskus saalis jää laihaksi, Esko kuittaa.
Esko joutui tyytymään yhteen kalaan. – Joskus saalis jää laihaksi, Esko kuittaa.

Lue myös: Esko Koverolla palaa rahaa yllättävästi: "Harmittomampiakin harrastuksia varmaan löytyy!" - Katso kuva!

Eskon kalareissut eivät aina ennenkään ole onnistuneet hänen haluamallaan tavalla. Nuorempana Pohjois-Karjalassa mies oli kalastamassa kaverinsa kanssa.

– Emme saaneet ollenkaan kalaa, ja menimme väärään suuntaan niin, että reissu kesti koko päivän. Se on jäänyt vahvasti mieleen. Kerran taas kummipoikamme kanssa pärjäsimme eräässä kalastuskisassa lopulta hyvin, vaikka alku oli tahmeaa.

Kuvassa litkakalastukseen tarvittavaa välineistöä, muun muassa eri värisiä jigejä.
Kuvassa litkakalastukseen tarvittavaa välineistöä, muun muassa eri värisiä jigejä.

Lue myös: Esko Kovero täräyttää: "Haluaisin Ismon lentävän Marsiin" - katso video!

Sopivaa kaikille

Esko suosittelee kalastusta kaikille. Harrastukseen on hänen mukaansa helppo lähteä matalalla kynnyksellä. Lisäksi kalastuslupaan liittyvät toimenpiteet on tehty tänä päivänä helpoiksi.

– Sen saa hankittua älypuhelimella helposti. Lupa on edullinen, ja sen hankkimalla tukee samalla suomalaista kalanhoitoa.

Jonkun verran Helsingissä työnsä puolesta aikaa viettävä Esko ihastui urbaanissa ympäristössä kalastamiseen, joka on äärimmäisen helppoa.

– Taidan tulla tänne vielä toistekin, hän päättää.

Teksti:Miikka Ylä-Jussila
Kuvat:Atte Kajova

Lisää aiheesta

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia!
Seuraa Seiskaa somessa!