fbq
Elias Salonen.

Nuori tähtinäyttelijä Elias Salonen yllättää: fanittaa täysillä NHL:n rupusakkia – ”Olen varmaan Suomen ainoa fani”

Ylen Aikuiset-sarjasta tuttu Elias Salonen, 28, on nouseva näyttelijänimi, joka tekee tammikuussa uransa ensimmäisen tv-pääroolin Nelosen ja Ruudun Piiritys-alkuperäissarjassa.

Oheisella videolla Elias Ilpo Larhana Piiritys-sarjan kuvauksissa:

Sarjassa Elias uppoutuu tosielämän kylmäverisen palkkamurhaaja Ilpo Larhan rooliin. Larha oli helsinkiläinen taksikuski, jonka elämänvalinnat johtivat järkyttävään tapahtumaketjuun. Se huipentui kuuluisalla tavalla kevättalvella 1994 pitkään ja dramaattiseen piiritystilanteeseen Lahdessa.

– Lupaan todella jännittävää, piinaavaa ja varmasti kiinnostavaa sarjaa, joka pitää kyllä otteessaan, Elias lupaa Seiskalle.

Suomen radiohistorian kuumottavin haastattelu! Lahtelainen radiolegenda muistelee suoraa lähetystä vuonna 1994: poliisien piirittämä Ilpo Larha lateli kovia vaatimuksia!

Elias esittää tv-sarjassa pahamaineista Ilpo Larhaa. – Tämä on joka näyttelijän unelmarooli, tällaisesta olen salaa haaveillut. Tämä on mielettömän siistiä, mieletön haaste ja mieletön kunnia!
Elias esittää Piiritys-sarjassa pahamaineista Ilpo Larhaa. – Tämä on joka näyttelijän unelmarooli, tällaisesta olen salaa haaveillut. Mielettömän siistiä, mieletön haaste ja mieletön kunnia!

Siviilielämässään Eliasta pitää otteessaan muun muassa jääkiekko ja erityisesti maailman paras kiekkoliiga NHL. Seiskan reportteri sai tästä vihiä marraskuun alussa, kun nuori tähtinäyttelijä käyskenteli sattumalta vastaan Nokia-areenassa.

Pala suomalaista rikoshistoriaa – Seiskan erikoistoimittajalla rooli tv-sarjassa: ”Odotan lopputulosta pelonsekaisin tuntein”

Tampereen hulppeassa monitoimihallissa pelattiin tuolloin NHL:n runkosarjaottelut Colorado Avalanchen ja Columbus Blue Jacketsin välillä. Elias painoi Nokia-areenan uumenissa NHL:n rupusakkeihin lukeutuvan Blue Jacketsin fanipaita päällä.

Elias arvelee olevansa lähestulkoon Suomen ainoa Blue Jackets-fani.
Elias arvelee olevansa lähestulkoon Suomen ainoa NHL-seura Columbus Blue Jacketsin fani.

– Hahaa, pitää paikkansa! Olen kova Columbuksen kannattaja. Olen varmaan Suomen ainoa Blue Jackets -fani, hän nauraa.

Eliaksen mukaan ainakaan nuorempien näyttelijöiden keskuudessa jääkiekkofanitus ei ole kovin yleistä. Ei ainakaan siinä määrin kuin Eliaksella, joka kertoo valvoneensa monet yöt NHL:n suorien ottelulähetysten parissa.

R-kioskin kassalta näyttelijäksi! Aikuiset-sarjan tähti Elias Salonen menneisyydestään: Olin Jokereiden maskotti

Kuopiolaislähtöinen Jarmo Kekäläinen on Columbus Blue Jacketsin GM.
Kuopiolaislähtöinen Jarmo Kekäläinen on Columbus Blue Jacketsin GM.

– Varsinkin ennen Teatterikorkeaan pääsyä katselin matseja monesti öisin, kun ei ollut niin tiukkaa vuorokausirytmiä. Siinä valvomisessa on tiettyä fiilistä, Elias myhäilee.

– Kyllä niitä tulee vielä nykyäänkin joskus katseltua, jollei töiden kanssa ole niin kiirettä. Pleijareita tykkään katsella suorina lähetyksinä, vaikka Columbus ei pelaisikaan.

Susisurkealla Blue Jacketsilla ei ole tälläkään kaudella mitään asiaa kevään tosipeleihin. Vielä muutama kausi sitten väkevästi suoriutuneet sinitakit ovat romahtaneet rumasti lyhyessä ajassa, mutta se ei Eliaksen fanitukseen vaikuta.

Columbus Blue Jackets konttasi nolosti Tampereella Colorado Avalanchea vastaan.
Columbus Blue Jackets konttasi nolosti Tampereella Colorado Avalanchea vastaan.

Salaiset jatkot julki: NHL-seura varasi kokonaisen ravintolan Tampereella omaan käyttöönsä

– Aloin kannattaa Blue Jacketsia silloin, kun Jarmo Kekäläinen siirtyi Jokereista Columbukseen kiekkopomoksi. Olin hirveä Jokerit-fani ja olen oikeastaan vieläkin.

– Jossain vaiheessa huomasin, että ei vitsi, mähän oikeasti jännitän näitä Blue Jacketsin pelejä, mulla on niiden fanipaidat ja kaikki. Joten kun he tulivat marraskuussa Suomeen, oli pakko päästä katsomaan, maksoi mitä maksoi.

Tämän kauden piti olla parempi Blue Jacketsille, joka onnistui kesällä monien hämmästykseksi hankkimaan Johnny Gaudreaun kaltaisen megatähden tekemään tulosta suomalaistykki Patrik Laineen rinnalle.

Kausi on kuitenkin mennyt Columbukselta täysin penkin alle. Tampereellakin tuli rumasti turpaan hallitsevalta mestarilta Coloradolta. Elias todisti Columbuksen kannalta surullista näytelmää venäläisvahti Sergei Bobrovskyn pelipaita päällä.

Elias seuraa Blue Jacketsin otteita venäläisvahti Sergei Bobrovskyn pelipaita päällä. Nyttemmin 'Bob' koppailee kiekkoja Florida Panthersissa.
Elias seuraa Blue Jacketsin otteita venäläisvahti Sergei Bobrovskyn pelipaita päällä. Nyttemmin "Bob" koppailee kiekkoja Florida Panthersissa 10 miljoonan dollarin vuosikorvauksella.

Suomalaistähden leuka loksahti, kun NHL:n pelätyin valmentaja kyykytti kunnolla venäläismiljonääriä – tällaiseen tyranniaan kykeni vain ”Rauta-Mike”

– Ostin sen paidan ennen kuin hänet kaupattiin Floridaan. Se treidi oli harmillinen, mutta olen kääntänyt sen niin, että Bobrovsky on tavallaan ihan cool paita. Nyt se on sellainen retro OG-paita, eikä mikään Laineen tai Gaudreaun paita.

Elias sanoo haluavansa myös matkustaa joskus Pohjois-Amerikkaan paikan päälle Blue Jacketsin matsiin. Ei kuitenkaan välttämättä Columbukseen.

– Mieluummin ehkä New Yorkiin tai Los Angelesiin, jossa Blue Jackets pelaisi vierasmatsin. En tiedä, miten mielenkiintoinen paikkakunta Columbus itsessään olisi.