fbq
Kotimaa
06.11.2022 10:30
Teksti: Eetu Ampuja|Kuvat: Seiskan arkisto & AOP
Columbus Blue Jackets.
Salaiset jatkot julki: NHL-seura varasi kokonaisen ravintolan Tampereella omaan käyttöönsä
Kotimaa
06.11.2022 10:30
Teksti: Eetu Ampuja|Kuvat: Seiskan arkisto & AOP

Tampereella pelattiin perjantaina ja lauantaina virallisia NHL:n runkosarjaotteluita, kun Colorado Avalanche ja Columbus Blue Jackets kohtasivat toisensa peräkkäisinä päivinä Nokia-areenassa.

Tampere isännöi ensimmäistä kertaa NHL-otteluita. Maailman kovimman kiekkoliigan visiitti Hämeeseen oli ainakin taloudellisesti suurmenestys, sillä molempien otteluiden kalliit pääsyliput kävivät kuin kuumille kiville.

Lue myös: NHL-tähdet Suomessa! Mikko Rantanen dominoi Löylyssä, Ismo Leikola hauskuutti hotellissa – Fazerilla piipahtanut supertähti hehkutti estoitta: "Suomalainen kuningas"

Poikkeuksellinen pelimatka kiekkohulluun Suomeen on ollut mieluinen myös NHL-miljonääreille – eikä reissu suinkaan päättynyt Nokia-areenan matseihin.

Seiskan tietojen mukaan Blue Jacketsin joukkue jatkoi lauantai-illan ottelunsa jälkeen iltaa Tampereen ydinkeskustassa. Amerikkalaisseura oli varannut omaan käyttöönsä koko siipiravintola Hookin.

Patrik Laineen (kesk.) Columbus Blue Jackets herkutteli lauantai-iltana Tampereen siipiravintola Hookissa.
Patrik Laineen (kesk.) Columbus Blue Jackets herkutteli lauantai-iltana Tampereen siipiravintola Hookissa.

Hassuttelua Helsingissä

Nihkeästi kautensa aloittaneet NHL-seurat saapuivat Suomeen jo maanantaina. Blue Jackets ja Avalanche aloittivat visiittinsä Helsingistä, josta joukkueet siirtyivät torstaina junalla pelipaikkakunta Tampereelle.

Lue myös: Suomalaistähden leuka loksahti, kun NHL:n pelätyin valmentaja kyykytti kunnolla venäläismiljonääriä – tällaiseen tyranniaan kykeni vain ”Rauta-Mike”

NHL-tähdet eivät suinkaan tyytyneet haukottelemaan koko reissuaan luksushotellin uumenissa. Päinvastoin, sekä Helsingissä että Tampereella on voinut törmätä kiekkomaailman kovimpiin tähtiin tutustumassa marraskuiseen Härmään.

Ohessa Stanley Cup -voittajien Mikko Rantasen ja Artturi Lehkosen tyylinäyte Helsingistä:

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by NHL Europe (@nhleurope)

Lehkonen saunamajurina

Avalanche esimerkiksi piipahti tiistaina helsinkiläisessä saunakompleksi Löylyssä, jossa hallitsevien mestareiden herra Lehkonen laulatti koko miljoonamiehistöä saunamajurin roolissa.

Lue myös: ”Kovempi rekordi kuin sulla!” Jari Litmanen leukaili Patrik Laineelle – tiesitkö, miten jäätävän kova lätkälupaus Litti oli aikoinaan?

Suomalainen saunakulttuuri oli lopulta liikaa jenkeille ja kanukeille. Lehkosen rajua löylytystä ei nimittäin kestänyt raavaampikaan kiekkoköriläs, vaan NHL-miljonääri toisensa jälkeen juoksi tuskaisen näköisenä ulos saunasta.

Koutsi jätti poron väliin

NHL-joukkueet ovat jalkautuneet myös ahkerasti kotimaisen ravintolatarjonnan pariin. Kiekkoköriläät ovat maistelleet suomalaisia perinneherkkuja ja huuhtoneet ne alas sinivalkoisella janojuomalla, myös ohrapitoisella sellaisella.

Kaikki Columbuksen sinitakit eivät tosin perinneruuista perusta. Blue Jacketsin päävalmentaja Brad Larsen tunnusti, ettei voisi pistää poroa poskeensa.

– Perheeni musertuisi, jos söisin poroa. Jätän Petteri Punakuonon rauhaan, Mr. Larsen sanoi.

Blue Jackets haki piristystä heikkoon kauden aloitukseensa vääntämällä huumorihanoja auki. Los Angeleissa asuva suomalaiskoomikko Ismo Leikola kävi NHL-seuran helsinkiläishotellissa kutittelemassa pelaajien nauruhermoja.