fbq
Kotimaa
19.05.2021 12:02
Teksti: Eetu Ampuja|Kuvat: Seiskan arkisto & ravintola Hook
Mikko Kivinen & Krista Kiuru
Näyttelijä Mikko Kivinen odotti turhaan Krista Kiurua syömään: tunnettu ravintolaketju sai tarpeekseen ja lähestyi kirjeellä poliitikkoa – näin ministeri vastasi!
Kotimaa
19.05.2021 12:02
Teksti: Eetu Ampuja|Kuvat: Seiskan arkisto & ravintola Hook

Ravintola-ala alkaa olla monin paikoin kurkkuaan myöten täynnä hallituksen asettamia koronarajoituksia. Yksi näkyvimmistä ja kärkkäimmistä kritisoijista on ollut julkkiskokki Hans Välimäki, joka tykitti hiljattain täyslaidallisen poliittisille päättäjille.

Lue myös: Keskisormea Krista Kiurulle! Huippukokki Hans Välimäellä meni kuppi nurin: "Saatanan tunarit!"

Raivostuneen Hansin hampaisiin joutui eritoten perhe- ja peruspalveluministeri Krista Kiuru (sd), joka on ollut rajoitusruljanssin keskiössä. Nyt myös tamperelainen ravintolaketju Hook on lähestynyt ministeriä – joskin hieman eri vinkkelistä.

– Mielestämme Krista on näiden rajoitusten pääarkkitehti. Siksi pyysimme ministerin meille syömään, jotta hän konkreettisesti huomaisi, millaisilla ehdoilla ruokaravintolat joutuvat toimimaan, Hookin osakas Juha Vuorio viestittää Seiskalle.

Ministeri Krista Kiurun tiukka linja ei miellytä kaikkia.
Ministeri Krista Kiurun (sd) tiukka linja ei miellytä kaikkia.

”10 pistettä vastaamisesta”

Kanasiivistään tunnettu ravintolaketju lähetti ministeri Kiurulle kirjeen, jossa kerrottiin ministerin saavan itse valita, täyttäisikö hän kupunsa Hookin Helsingin, Tampereen vai Turun toimipisteessä. Kyökkiin ministerivierailua varten pestattiin näyttelijä Mikko Kivinen.

– Mikko on hyvä ystäväni. Hän on joutunut olemaan koronan vuoksi jo vuoden työttömänä, joten ajattelimme, että työllistäisimme häntä edes näin kertaluontoisena kokkipoikana, Hookin edustaja Vuorio selventää.

– Mikko oli keittiössä valmiina kuin partiopoika! Harmi vain, ettei odotusta palkittu eikä hommiakaan lopulta ollut, koska kiireinen ministeri Kiuru ei päässyt paikalle. Kristalle kuitenkin täydet 10 pistettä siitä, että hän viitsi vastata kirjeeseemme.

Valmiina kuin partiopoika! Näyttelijä Mikko Kivinen oli jo asemissa ravintola Hookin keittiössä, mutta ministeri Kiuru ei koskaan ehtinyt paikalle.
Valmiina kuin partiopoika! Näyttelijä Mikko Kivinen oli jo asemissa ravintola Hookin keittiössä, mutta ministeri Kiuru ei koskaan ehtinyt paikalle.

Näin ministeri vastasi

Vuorion mukaan ministeri Kiuru vastasi Hookin lounaskutsuun seuraavasti:

– Tavoitteena on se, että saisimme mahdollisimman normaalin kesän. Toivottavasti voimme silloin palata tähän asiaan ja lounastaa yhdessä. Krista Kiuru.

Valtioneuvoston tuoreimpien ravintolarajoitusten mukaan esimerkiksi Uudellamaalla ruokaravintoloista saa olla käytössä 75 prosenttia asiakaspaikoista, ja niiden sallittu aukioloaika on kello 05–20. Anniskelu on sallittu kello 9–19 välillä.

Moiset ehdot närästävät Hookin-leirissä. Huomionarvoista kuitenkin on, että maakunnittain vaihtelevat rajoitukset ovat voimassa toistaiseksi ja niitä tarkastellaan viikoittain.

Näyttelijä Mikko Kivinen on yksi koronakurimuksen kärsijöistä. – Hän on vakioasiakkaamme ja tykkää wingseistä, joten lupasimme hänelle kokkikeikan.
Näyttelijä Mikko Kivinen on yksi koronakurimuksen kärsijöistä. – Hän on vakioasiakkaamme ja tykkää wingseistä, joten lupasimme hänelle kokkikeikan.

Leikkimistä aukioloajoilla?

– Jos kerran virustilanne on yhä niin vakava, niin sitten ravintoloiden tulisi mennä reilusti kiinni ja meille toimijoille pitäisi maksaa siitä korvaus. Mutta se, että tällä tavalla leikitään aukioloajoilla, on mielestäni epäreilua, Vuorio lataa.

– Tautitilanne näyttää onneksi helpottuneen niin paljon, ettei näille rajoituksille pitäisi enää olla näin tiukkoja perusteita. Eniten käy sääliksi työntekijöitämme, jotka roikkuvat löysässä hirressä. Siellä olisi perheitä elätettävänä ja vuokria maksettavana.

Siipiketju on kuitenkin toiveikas tulevaisuuden suhteen.

– Mikko on huumorimiehiä ja otti ministerin kieltäytymisen asiallisesti. Toivotaan, että tilanne paranisi ja Krista ehtisi meille syömään, niin saataisiin Mikkokin paikalle hommiin!