Hans Välimäki

Keskisormea Krista Kiurulle! Huippukokki Hans Välimäellä meni kuppi nurin: "Saatanan tunarit!"

Kotimaa | 09.05.2021 11:38

Hans Välimäki on vetänyt herneen nenäänsä ja laukoo suorin sanoin turhautumisensa poliittisiin päättäjiin.

Televisiosta tuttu huippukokki täräytti Instagramissa mielipiteensä julki paljonpuhuvan kuvan kera, jossa Hans näyttää keskisormea. Toki sormi on häveliäisyyssyistä sensuroitu. 

"Muistakaa äänestää. Nimittäin itselläni ainakin on mitta niin täynnä tätä jengiä, että mitä nopeammin pääsemme näistä saatanan tunareista, niin sen parempi", Hans kirjoitti räväkässä Instagram-päivityksessään.

Lue myös: Rajoitukset aiheuttavat huolta uuden ravintolan avanneelle Hans Välimäelle: "Lisää stressiä vanhan päälle!"

"Kiuru on kadonnut kuvasta"

Hans Välimäki nostaa tikunnokkaan perhe- ja peruspalveluministeri Krista Kiurun (sd).

– Olen pohtinut näin suhteellisen rehellisenä veronmaksajana ja äänestäjänä, että sitä saa mitä tilaa. Ja siksi meillä on tämä nykyinen porukka tällä hetkellä ”vetämässä", Hans ruotii.

– Huhupuheet siitä, että Kiuru porukoineen pystyy ”torppaamaan” koko muun Suomen virkamieskoneiston suositukset ja päätökset kerta toisensa jälkeen herättää ainakin allekirjoittaneessa syvää huolta, sillä silloin meillä on ainakin kaksi ISOA ongelmaa. Toinen on systeemissä ja toinen on Kiuru.

– Kiuru on kadonnut kuvasta, eikä hän vaivaudu (tai uskalla) enää itse median eteen, vaan informaatio annetaan välinpitämättömään tyyliin milloin sattuu, miten sattuu ja lisäksi suurelta osin auttamatta liian myöhään.

Lue myös: Hans Välimäki suivaantui ja sai tarpeekseen hallituksen rajoituksista: "Uskooko joku oikeasti, että ravintolat saisi avata jälleen pääsiäisviikolla?"

Krista Kiuru
Hans Välimäen mielestä ministeri Krista Kiuru on "ongelma".

 

Ravintolarajoitukset pöyristyttävät

Huippukokin purkautuminen liittynee ravintola-alaan turhautumiseen koronarajoituksiin. Ala oli toivonut, että ruokaravintolat saivat alkaa pitää ovensa auki myöhempään, mutta viranomaiset eivät ole rajoituksia vielä purkaneet. Nyt esimerkiksi eteläisessä Suomessa, missä Välimäenkin ravintola sijaitsee, ruokaravintolat joutuvat ederllen sulkeemaan ovensa klo 19.

Alan kattojärjestö on ollut asiasta yhtä pöyristynyt kuin Hanskin.

– Hallitus päätti tänään jättää käsittelemättä ravintolarajoitusten lieventämistä viidessä maakunnassa, jotka edustavat ravintola-alan liikevaihdosta ja työllisyydestä 66 prosenttia. Tämä on valtava pettymys alan yrittäjille. Hallitus osoittaa täydellistä piittaamattomuutta yrittäjien ja työntekijöiden hätää kohtaan, Matkailu- ja ravintolapalvelut (MaRa) ry ruoski tiedotteessaan viime viikolla.

Löysemmät rajoitukset ovat nyt voimassa Ahvenanmaalla, Satakunnassa, Etelä-Pohjanmaalla, Pohjanmaalla, Pohjois-Pohjanmaalla, Keski-Pohjanmaalla, Lapissa, Kainuussa, Pohjois-Savossa, Pohjois-Karjalassa, Keski-Suomessa sekä viime perjantaista (7.5.21) lähtien myös Kymenlaakson maakunnassa ja Itä-Savon sairaanhoitopiirin alueella. Näillä alueilla anniskella saa kello 22 asti ja ravintolat saavat olla auki 5–23.

Hasn Välimäki Bardot
Hans Välimäki omistamassaan Bistro Bardot -ravintolassa Helsingissä syksyllä 2020.

Helsingissä ruokailu päättyy klo 19 ja alkoholin anniskelu klo 17. Hans Välimäellä on tällä haavaa Bistro Bardot -ravintola pääkaupungin ytimessä.

Hans Välimäki on kansainvälisesti tunnustettu ravintoloitsija ja keittiömestari. Välimäki on toistaiseksi ainoa suomalainen kokki, joka on ansainnut työllään kaksi Michelin-tähteä. Vuosina 1998-2013 toimineelle ravintola Chez Dominiquelle myönnettiin yksi Michelin-tähti vuonna 2001 ja kaksi tähteä vuonna 2003, jotka se säilytti ravintolan sulkemiseen asti.

Ravintoloiden lisäksi Välimäki on suomalaisille TV:stä tuttu. Vuosien varrella mm. Kokkisota, Top Chef Suomi, Hansin matkassa sekä viimeisimpänä Kuppilat kuntoon Hans Välimäki ovat keränneet katsojat ruutujen äärelle.

 

 

Teksti:Seiskan toimitus
Kuvat:Seiskan arkisto
Jaa Artikkeli:

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia!
Seuraa Seiskaa somessa!