fbq
Kotimaa
18.12.2021 08:24
Teksti: Henryk Björkström|Kuvat: Matti Matikainen
Nata Salmela pakertaa 150 000 euron remonttia – suosikkibloggaaja päästi Seiskan työmaalleen: ”Teen itse ja säästän”
Kotimaa
18.12.2021 08:24
Teksti: Henryk Björkström|Kuvat: Matti Matikainen

Bloggaaja ja yrittäjä Natalia ”Nata” Salmelan, 33, ostama paritalon puolikas Itä-Helsingissä on muuttunut työmaaksi. Nata ryhtyi reilu kuukausi sitten laittamaan 1970-luvun kämppää uuteen uskoon.

– Tuohon tulee iso keittiö saarekkeineen ja tuohon nahkainen Corbusierin tuoli. Nurkkaan laitan valtavan palmun, ja tuonne pistän sohvan… Nata viittoo innoissaan Seiskan reportterille.

Lue myös: Hurjat tulot! Suosikkibloggaaja Natalia Salmela ei häpeile puhua rahasta: Myös vauvallani on sijoitussalkku

Bloggaaja ei edes etsinyt uutta kotia, mutta hyvä hinta sai hänet laittamaan ostohousut jalkaan. Kaksikerroksisen, 191-neliöisen asunnon neliöhinta oli houkuttelevasti alle 3 000 euroa, ja remonttikohteen hankkiminen oli ollut jo mielessä.

– Isoin säästö tuli kohteen huonosta kunnosta. Teen itse ja säästän -lausahdus pätee tähän erinomaisesti, Nata myhäilee.

– Varauduin katastrofiin ja härdelliin, mutta toistaiseksi kaikki on sujunut aivan käsikirjoituksen mukaan, Nata iloitsee.
– Varauduin katastrofiin ja härdelliin, mutta toistaiseksi kaikki on sujunut aivan käsikirjoituksen mukaan, Nata iloitsee.

Lue myös: Rahaa tahkoava Natalia Salmela, 33, avoimena äitiydestään – hänestä ei kotiäitiä tullut: ”Varhaiskasvatus on lahja jumalilta”

Asbestia ja valesokkeli

Talossa on riskirakenteita, joita moni saattaa kammoksua. Nata mainitsee yllättävän keveästi esimerkiksi kirosanan maineen saaneet asbestin ja valesokkelin.

– Pelko johtuu tietämättömyydestä. Ammattilaiset hoitivat asbestin poistamisen, ja riskirakenteet ovat riskejä vain, jos niitä ei korjaa. Innostuin asunnon mahdollisuuksista ja siitä, että voin tehdä tästä juuri sellaisen kuin haluan.

Urakkaan on varattu 150 000 euron budjetti, ja töiden on määrä valmistua kesäksi.

– Olemme pysyneet aikataulussa ja budjetissa, Nata sanoo tyytyväisenä.