Muistatko vielä? Ex-kansanedustaja Lyly Rajala ryvettyi eduskunnan ahdistelukohussa - avautuu nyt avoimesti aiheesta: "Omatuntoni on täysin puhdas!"

Kotimaa | 20.04.2021 07:31

Tuoreimmassa, viime viikolla ilmestyneessä Seiskassa perataan laajasti Lyly Rajalan värikästä elämää. Keskiviikkona 21. huhtikuuta 70 vuotta täyttävä oululainen monitoimies on ehtinyt elämänsä aikana puuhailla yhtä sun  toista.

– Soitan vielä tänäkin päivänä viidessä bändissä! Lisäksi hoidan yli 20 eri luottamustehtävää kunnan, maakunnan, seurakunnan, koulutuskuntayhtymän ja itämerikomission puitteissa: olen kaupunginvaltuustossa, kaupunginhallituksen varajäsen, maakuntavaltuuston 1. varapuheenjohtaja, EU:n itämerikomission merityöryhmän jäsen… Niissä riittää istumista, Lyly naurahtaa Seiskalle Oulussa.

Moni muistaa Lylyn politiikasta. Oulun kaupunginvaltuutettuna vuodesta 1997 viihtynyt veijari päätyi lopulta valtakunnanpoliitikoksi. Temppu onnistui vuoden 2003 eduskuntavaaleissa kristillisdemokraattien listalta, mutta jo samana vuonna puolue vaihtui kokoomukseksi.

Lue myös: Kannatti lähteä Oulusta! Näin Lyly Rajala päätyi ammattimuusikoksi: Kysyin neuvoa rautatieaseman hampuuseilta!

Lyly oli kokoomuksen kansanedustajana vuosina 2003–2011. Moni muistaa noilta vuosilta yhä seksuaalisen ahdistelukohun 2008. – Se ei haittaa, koska minulla on siitä täydellisen puhdas omatunto.
Lyly oli kokoomuksen kansanedustajana vuosina 2003–2011. Moni muistaa noilta vuosilta yhä seksuaalisen ahdistelukohun 2008. – Se ei haittaa, koska minulla on siitä täydellisen puhdas omatunto.

"Rakastan naisia yli kaiken"

Tuoreessa muistissa on myös eduskunnan vuoden 2008 seksuaalinen ahdistelukohu, jonka keskiössä Lyly velloi. Tuolloin hänen väitettiin muun muassa nuolaisseen, tökänneen ja suudelleen naisia vasten näiden tahtoa. Häntä ei häiritse muistella tapausta, koska ”omatunto on täysin puhdas.” Suhtautumistaan naisiin Lyly ei ole kuulemma koskaan muuttanut.

– Se on samanlainen kuin aina ennenkin: rakastan naisia yli kaiken! Sellainen minä olen ollut penikasta asti, syyttömyyttään yhä vakuuttava Lyly sanoo.

Lue myös: Tiesitkö? Tämä mies oli Suomen ensimmäinen risteilyisäntä – Lyly Rajala houkutteli bändejä ilmaisilla matkoilla

Arkadianmäellä kävi myös flaksi: keväällä 2011 Lyly kihlautui polvistuttuaan eduskunnan valtiosalissa oopperalaulaja Anna-Maria Jurvelinin edessä.

– Kaikkea hauskaa täytyy aina touhuta!

Seiska oli Lylyn mukana koronapiikillä, katso video:

Teksti:Eetu Ampuja, Oulu
Kuvat:Timo Korhonen
Jaa Artikkeli:

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia!
Seuraa Seiskaa somessa!