fbq
Miten tämä on mahdollista? Jari Sillanpään firma sukelsi huolella: liikevaihdosta suli jopa 94 prosenttia – silti messevä voitto ja pulskat varat! | Seiska
Kotimaa
15.11.2021 18:30
Teksti: Leena Ylimutka|Kuvat: Seiskan toimitus
Jari Sillanpää
Miten tämä on mahdollista? Jari Sillanpään firma sukelsi huolella: liikevaihdosta suli jopa 94 prosenttia – silti messevä voitto ja pulskat varat!
Kotimaa
15.11.2021 18:30
Teksti: Leena Ylimutka|Kuvat: Seiskan toimitus

Suomen suosituimpiin artisteihin kuuluvan Jari Sillanpään, 56, firman tulos ei yski, vaikka artisti itse on kärsinyt keikkojen dramaattisesta romahduksesta.

Sillanpään keikat lähtivät sakkaamaan vuonna 2018, kun hänen huumausainerikoksensa tulivat julki.

Jari Sillanpää
Jari Sillanpää on osannut hoitaa yritystään taitavasti. 

Lisää kapuloita keikkarattaisiin tuli, kun Sillanpään seuraava rikosepäily tuli julkisuuteen. Kaksi vuotta sitten hän joutui käräjille vastaamaan sukupuolisivellisyyttä loukkaavan kuvan levittämisestä. Viime vuonna hänet tuomittiin sakkoihin kyseistä teosta.

Lue myös: Jari Sillanpään terveys petti huumekohun keskellä – sokkikuva rähjäisestä Siltsusta!

Taustalla oli se, että Sillanpään kännykällä oli kuvattu tietokoneen ruudulta video, jossa aikuinen mies oli sukupuoliyhteydessä pienen lapsen kanssa.

Osa keikkajärjestäjistä otti suosikkiartistiin pesäeroa, ja Sillanpää joutui pakon sanelemana jättäytymään keikkatauolle.

Rahaa riittää

Sillanpään tuore tilinpäätös kertoo karua kieltä siitä, miten keikkojen vähyys näkyi hänen yrityksensä liikevaihdossa. Firman tilikausi kattaa 1.7.2020 – 30.6.2021 välisen ajan. Tuolloin myös koronan vaikutukset näkyivät keikkarintamalla.

Ei siis ihme, että Sillanpää firman liikevaihto laski dramaattisesti peräti 94 prosenttia, 560 000 eurosta 36 000 euroon.

Silti Siltsu onnistui tekemään peräti 180 000 euroa voittoa. Arvatenkin osa voitosta selittyy sillä, ettei Siltsu maksanut palkkaa euroakaan.

Jari Sillanpää
Jari Sillanpää hullutteli kesäkeikallaan paljastamalla napansa.

Kohut takana

Tangokuninkaan firma on muutenkin loistavassa kunnossa. Sillä on osingonjakokelpoisia varoja peräti 4,2 miljoonaa euroa. Osinkoa yritys päätti jakaa 90 000 euroa.

Sijoituksia Sillanpäällä on 4,7 miljoonan euron edestä. Laihoista vuosista huolimatta firman maksukyky on hyvä, yrityksen kassasta löytyy rahaa peräti 97 000 euroa.

Lue myös: Jari Sillanpäätä uhkaavat uudet sakot - nyt syynä huumeauto!

Näiden lukujen valossa Sillanpään yritys on luokiteltu hyväkuntoiseksi.

Vaikka artisti on viime vuosina rypenyt kohuissa, uskolliset fanit ovat pysyneet siitä huolimatta matkassa mukana. Tällä hetkellä Sillanpään keikkakalenteri täyttyy vinhaa vauhtia konserttikiertueen merkeissä.