Elina Knihtilä

Missiura tyssäsi! Viisikymppisiään juhlinut Elina Knihtilä: Näytteleminen oli kostofantasia

Kotimaa | 11.06.2021 20:01

Elina Knihtilä oli noin seitsemänvuotias, kun hän ilmoitti vanhemmilleen kotonaan Oravalan maalaiskylässä, että haluaa tulla näyttelijäksi. Unelmaa kuuluisuudesta siivitti kostofantasia. Elina halusi näyttää närhen munat serkkupojilleen, jotka häntä olivat kiusanneet ja itkettäneet.

– Silloin 1970-luvulla naisesikuvia oli kovin vähän. Ei ollut naispresidenttejä tai -pääministereitä, vaan lähinnä missejä ja näyttelijöitä, Elina kertoo.

Lue myös: Jättiyllätys! Dome Karukoski palkkasi Elina Knihtilän ulkomaalaiseen uutuusprojektiinsa!

Hän oli myös kaatunut pyörällä ja saanut arven polveensa.

– Äitini sanoi siihen, että nyt sinusta ei ainakaan missiä tule.

Myöhemmin Elinaa motivoi näyttelijäntyössä voimakkaasti yhteisöllisyys, yhdessä keksiminen ja tekeminen.

– Vaikka näyttelijän ammattiin liittyivät alkuun kostonhimoiset fantasiat, niin ehkä haave siitä vahvistui, kun ymmärsin, että se on tapa jatkaa leikkimistä ja mielikuvittelua. Näyttelijänä voi olla mitä vain, ja se varmasti viehätti.

Elina Knihtilä viettää merkkipäiväänsä järjestämällä isot juhlat ystävilleen ja perheelleen vuoden kuluttua, kun koronatilanne on toivottavasti helpottanut.
Elina Knihtilä viettää merkkipäiväänsä järjestämällä isot juhlat ystävilleen ja perheelleen vuoden kuluttua, kun koronatilanne on toivottavasti helpottanut.

Lue myös: Elina Knihtilä kyynelehti näyttelijäkollegan raiskauskertomuksen kuultuaan – Outi Alanen sivalsi tylysti Twitterissä: ”Tekopyhää!”

Elina Knihtilä

* Näyttelijä, Taideyliopiston Teatterikorkeakoulun näyttelijäntyön professori.

* Syntynyt 6. kesäkuuta 1971 Valkealassa, varttui Oravalassa.

* Asuu Helsingissä näyttelijämiehensä Tommi Korpelan kanssa, yksi lapsi.

* Viimeisimpiä rooleja: sivurooli Dome Karukosken ohjaamassa, kansainvälisessä The Beast Must Die -trillerisarjassa (tuleva, 2021), Sisäilmaa-minisarjan päärooli (2021), elokuvassa Marian paratiisi (2019) ja lyhytelokuvakoosteessa Tottumiskysymys (2019).

* Näyttelee syksyllä Q-teatterissa Leea Klemolan näytelmässä Minä askartelija.

* Tunnustuksia: Jussi-palkinnot parhaasta naissivuosasta (Putoavia enkeleitä, 2008) ja parhaasta naispääosasta (Hyvä poika, 2012).

Teksti:STT/Anna Pesonen-Smith
Kuvat:Seiskan arkisto ja Lehtikuva
Jaa Artikkeli:

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia!
Seuraa Seiskaa somessa!