Vain Seiskassa!
Dome Karukoski ja Elina Knihtilä

Jättiyllätys! Dome Karukoski palkkasi Elina Knihtilän ulkomaalaiseen uutuusprojektiinsa!

Telkkari | 26.02.2021 13:25

Ohjaaja Thomas ”Dome” Karukoski, 44, elää hektistä työvaihetta. Tiensä Suomesta suurten taalojen jättituotantoihin raivannut ohjaaja tekee parhaillaan The Beast Must Die -minisarjaa. Tilaaja on New Regency Pictures, joka oli muun muassa Leonardo DiCaprion tähdittämän The Revenant -elokuvan takana.

– Sarja on korkean profiilin brittiläis-yhdysvaltalainen hanke, ja olen työstänyt Beastia vuoden. Johdan tuotantoa ja ohjaan kaikki jaksot, Dome kertoo kiireidensä syyksi Seiskalle.

Nyt Dome ilmoitti yllätysuutisen sosiaalisessa mediassa. Sarjassa nähdään myös suomalainen näyttelijä Elina Knihtilä, 49.

– Yritän auttaa suomalaisia tekijöitä maailmalla, ja valitsin The Beast Must Die -sarjan ainoaan ei-brittiläiseen rooliin Elinan. Rooli on sivurooli, mutta hän on melkein jokaisesssa jaksossa ja roolihahmo on aika omalaatuinen, Dome paljastaa.

Elinalla on pitkä kokemus ja monipuolinen työura takanaan.

– Valitsin rooliin Elinan, koska olen aina halunnut työskennellä hänen kanssaan. Rooli vaatii myös komedian taitamista, koska hahmo on vinoutunut. Hahmo ei ole puhtaasti koominen, jolloin myös draaman ja emootion tulkinta on iso osa. Elina hallitsee nämä kaikki sävyt, ohjaaja kehuu.

Suomalaisnäyttelijä on ehtinyt tehdä kuvauksissa muihin jo suuren vaikutuksen.

– Olikin hienoa nähdä miten Elina otti paikkansa ja sai muut näyttelijät ihastumaan häneen. Vastanäyttelijöinä oli kuitenkin alan huippuja, Golden Globes ehdokas Jared Harrisista ja kahdeksan Oscaria voittaneessa Gandhissa näytelleestä Geraldine Jamesiin.

The Beast Must Die -sarja nähdään briteissä suoratoistopalvelu Britboxissa ja USA:ssa AMC:llä, joka on tehnyt muun muassa Breaking Badin ja Walking Deadin. Tulevaisuudessa sarja esitetään myös Suomessa suoratoistopalvelussa.

Lue myös: Nyt nukkumaan, rakas! Tommi Korpela saatteli hoipertelevan Elina Knihtilän taksiin Teatterikorkeakoulun jatkojuhlista – kuvat!

Teksti:Anna Tenhu
Kuvat:Seiskan arkisto ja Instagram
Jaa Artikkeli:

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia!
Seuraa Seiskaa somessa!