fbqMiss Suomen kuolema yllätti missipomo Sunneva Sjögrenin: "Leena oli upea - yksi suosikeistani" | Seiska
Sunneva Sjögren ja Leena Brusiin

Miss Suomen kuolema yllätti missipomo Sunneva Sjögrenin: "Leena oli upea - yksi suosikeistani"

Kotimaa | 23.06.2021 17:21

Seiska tavoitti missikeisarinna Sunneva Sjögrenin Sulkavan kesähelteistä.  

Uutinen vuoden 1968 Miss Suomen Leena Brusiinin kuolemasta tuli yllätyksenä Sjögrenille. Kuoleman Seiskalle vahvistaa Kaarina Suonio, Leenan sisko.

Lue myös: Miss Suomi ja Miss Eurooppa Leena Brusiin on kuollut - missilegendan poismeno pysyi salassa reilusti yli 2 vuotta

 – Sosiaalisessa mediassa sain missifaneilta viestin, että Leena Brusiin on kuollut. He olivat nähneet myös hautakiven, Sunneva kertoo.

Yksi upeimmista

Leena Brusiin nautti suurta menestystä kauneuskilpailuissa.

Missivuosinaan Leena voitti ensin Miss Cinema Europa -tittelin vuonna 1967. Miss Universum -kilpailussa vuonna 1968 hänet valittiin 2. perintöprinsessaksi.

Leena Brusiin

Myös Sunneva nimeää Leena Brusiinin yhdeksi suurimmista missimaailman tähdistä.

Lue myös: Miksi missilegenda Leena Brusiinin kuolema pysyi salassa vuosia? Eino Makunen järkyttyi suru-uutisesta: "En tosiaan ole kuullut"

– Usein, kun minulta kysytään suosikkimissiäni, Leena Brusiin on yksi heistä. Olen itse syntynyt 70-luvulla, joten Leena on tullut vasta myöhemmin tutuksi, kun lähdin mukaan alalle ja tutustuin missien historiaan. Leena oli upea, Sunneva toteaa.

Etäinen kaunotar

Leena Brusiin jäi monille tuntemattomaksi ja etäiseksi hahmoksi menestyksestään sekä malli- ja näyttelijäurastaan huolimatta.

Leena Brusiin

– Valitettavasti en koskaan ehtinyt tavata Leena Brusiinia. Hänhän vetäytyi julkisuudesta jo 1970-luvulla. Haluan ilmaista osanottoni ja pahoitteluni menetyksestä Leenan omaisille ja läheisille, Sunneva sanoo.

Lue myös: Mystisesti kuolleen Leena Brusiinin uskomaton elämä: professorin tyttärestä missilegendaksi, Vesku Loirin näyttelijäpariksi ja julkkiskirjailijan puolisoksi – sitten hän katosi täysin

Teksti:Sari Nurmo
Kuvat:All Over Press ja Lehtikuva

Lisää aiheesta

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia!
Seuraa Seiskaa somessa!