Christoffer Strandberg

Miehet ovat hauskempia?! Putous-juontaja Christoffer Strandberg avaa sanaisen arkkunsa naisvihasta: "Elämme vuotta 2021 ja olemme maapallon kehittynein laji"

Kotimaa | 19.03.2021 10:45

Näyttelijä-juontaja Christoffer Strandberg, 31, ottaa kantaa tärkeään asiaan Instagram-tilillään. Viime viikkoina vellonut keskustelu naisten oikeuksista on pyörinyt Putous-juontajan päässä jo naistenpäivästä lähtien.

Lue myös: Viikon Kääk!-juorut: Vain lumi pöllysi! Putous-juontaja Christoffer Strandberg huristeli näyttävällä autolla – kuva!

- Naistenpäivä tuli ja meni, mutta tuntui jotenkin tyhmältä kirjoittaa silloin. Ihan kuin rakenteellinen syrjintä ja asenteet korjattaisiin yhdellä postauksella yhtenä päivänä, Christoffer aloittaa.

Aihe on ajankohtainen tänäänkin (19.3.) sillä tänään vietetään Minna Canthin ja tasa-arvon päivää.

- Viime päivinä naisten ja naiseuden rienaus on onneksi noussut puheenaiheeksi.

Puolustaa pääministeriä

Putous-juontajaa häiritsee tapa, joilla naiseudesta puhutaan. Christoffer ottaa esimerkiksi pääministeri Sanna Marinin ja hänen luotsaamansa hallituksen, joka on Naton tekemän raportin mukaan poikkeuksellisen vihakampanjan kohteena.

Lue myös: Mitä ihmettä?! Putous-juontaja Christoffer Strandberg muuttaa omaan muumitaloon: "Urakkaa pukkaa..."

- Sitä luulisi ja toivoisi, että olisimme päässeet kehityksessä pidemmälle, että esim pääministeriä kritisoidessa häntä ei tytötellä ja väheksytä sukupuolen perusteella. Jos nyt puhutaan ”huulipunahallituksesta”, niin todettakoon, että ennen vanhaan oli sitten niitä ”pälvikalju ja erektio-ongelma-hallituksia”. Tai sit voitaisiin ihan vaan kunnioituksella kritisoida päätöksiä ja asioita, Christoffer näpäyttää.

Putous-ohjelman kuvauksista otetun ryhmäkuvan julkaisseen Christofferin kirjoitus jatkuu toteamuksella, että naiset joutuvat usein olemaan ensisijaisesti naisia, eivätkä ihmisiä.

- Kun taas mies saa automaattisesti olla ihmisen malli. Miehenä ei koko ajan joudu suhtautumaan sukupuoleensa. Toki tämä hankaloituu jos et ole valkoinen, tai hetero, juontaja huomauttaa.

Naisten komiikkaa vähätellään

Putouksessa Roope Salmisen juontopestissä korvannut Christoffer kertoo näkevänsä omalla alallaan ilmiön selvästi. Koomikkonakin toiminut Christoffer kertoo, miten usein naisten hauskuutta vähätellään.

Lue myös: Christoffer Strandberg vei Janne-rakkaansa anoppilaan syömään: "Olen niin kiitollinen" - katso kuvat!

- ”Miehet nyt vaan on hauskempia”. Onko oikeesti? Miksi? Enkä todellakaan jaksa mitään biologia-lässytystä tästä, että ”uros kilpailee naaraan huomiosta huumorilla”. Elämme vuotta 2021 ja olemme maapallon kehittynein laji (tai no...), eikä viidakon säännöt sellaisinaan päde ihmiskuntaan.
Mun naisoletetut kolleegat saavat julkisuudessa sietää räikeää seksismiä ja esineellistämistä, mutta ehkä pahinta on se miten heidän pätevyyttä ja ammattitaitoa väheksytään. Monesti kommentoijat ja pätijät eivät itse näe kuinka heidän ”kritiikki” on huonosti verhoiltua naisvihaa
, Christoffer täräyttää.

Monilahjakas juontaja jatkaa listaamalla asioita, jotka haastavat naispuolisten koomikkojen työtä.

- Pärjätäkseen komediassa nainen ei saa olla liian outo, liian kaunis, liian menestynyt, liian rohkea, liian haastava, liian itsevarma. Ymmärtäkää minua oikein, naiset voivat olla pätemättömiä ja hirveitä. Aivan kuten miehetkin. Aivan kuten sukupuolettomat. Sillä olemme kaikki ihmisiä.

On kiitollinen työyhteisöstään

Loppuun juuri unelmiensa kotiin muuttanut juontaja kertoo, että on onnekas saadessaan työskennellä kannustavien ihmisten ympäröimänä.

- Toivon, että voisimme kaikki kääntyä itseemme ja miettiä millaisella katseella me katsomme ihmisiä. Vaikuttaako ihmisen sukupuoli meidän asenteeseen ja odotuksiin. Onneksi saan tehdä töitä ihmisten kanssa jotka haastavat ja kannustavat. Eteenpäin, ei vihan ja epätoivon kautta, vaan toisiamme kuunnellen (sydän).

Lue myös: Christoffer Strandberg nauttii kotielämästä Janne-rakkaansa kanssa: Olen vihdoin vastuussa siivouksesta!

Teksti:Ida Herranen
Kuvat:Atte Kajova, Instagram
Jaa Artikkeli:

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia!
Seuraa Seiskaa somessa!