Legendaarinen lihakauppias Veijo Votkin paljastaa: Tällainen on hyvä joulukinkku!

Legendaarinen lihakauppias Veijo Votkin paistois Seiskalle kaksi joulukinkkua.
Veijo paljastaa myös, mikä tekee hyvän joulukinkun.
– Olen toista mieltä kuin suurin osa suomalaisista. Minun mielestäni hyvässä kinkussa on paljon rasvaa!
– Voin paljastaa, että esimerkiksi Aarno ”Loka” Laitiselle valitsemme joka vuosi hyvissä ajoin mahdollisimman rasvaisen kinkun. Hän ymmärtää hyvän ruoan päälle.
Veijon mukaan rasvaista kinkkua on nykyään vaikea löytää, koska siat jalostetaan kuluttajien toiveiden mukaisesti vähärasvaisiksi.
Veijo neuvoo, ettei kinkun kanssa kannata pihdata.
– Halvat kinkut ovat täynnä suolavettä. On mukavampaa maksaa pikkasen enemmän ja syödä vähän parempaa.
Veijo ja hänen Irja-vaimonsa viettävät joulua yleensä kahden poikansa ja tuttavaperheensä kanssa. Kinkku kuuluu poikkeuksetta heidän joulupöytäänsä.
– Kinkun paistosta tulee joulun tuoksu ja tuntu!
Veijo tuli vuonna 1969 Iisalmesta Helsinkiin etsimään töitä ja aloitti teurastamossa apupoikana. Oman lihatukkunsa hän perusti vuonna 1978. Nyt yrityksen liikevaihto on kymmeniä miljoonia euroja, ja se työllistää lähes 140 työntekijää.
Reilusti eläkeiän ylittänyt Veijo tekee yhä 10–12-tuntisia työpäiviä.
– Olisi hienoa, jos saisi vielä viimeisenä elinpäivänään olla duunissa!
Myös Veijon pojat ovat töissä perheyrityksessä, toinen heistä yrityksen toimitusjohtajana.