fbq
Kotimaa
27.11.2021 16:31
Teksti: Eetu Ampuja, Kuusamo|Kuvat: Timo Korhonen & AOP
Verneri Suhonen.
Laturaivo repesi! Törkeää äksyilyä nuorille aloittelijoille – suomalainen hiihtotähti puuttui välittömästi asiaan: tämä sprinttitykki on Salpausselän sheriffi!
Kotimaa
27.11.2021 16:31
Teksti: Eetu Ampuja, Kuusamo|Kuvat: Timo Korhonen & AOP

Suomen maajoukkuehiihtäjällä Verneri Suhosella, 24, on kova hinku Pekingin olympiakoneeseen. Tehtävä ei ole helppo, sillä Kiinaan kelpuutetaan vain kuusi sinivalkoista mieshiihtäjää. Naisia Pekingiin pääsee seitsemän.

Lue myös: Mikä järki tässä on? Pakkanen kiristyy rajusti Rukalla – Krista Pärmäkoski hämmästelee Seiskalle: ”Ja meidät laitetaan iltapäivällä matkaan!”

Olympiapaikat ovat kiven alla, sillä miesten kuudesta maastohiihtopaikasta ainakin kolme lienee jo lyöty lukkoon: ilman loukkaantumisia Iivo Niskanen, Joni Mäki ja Ristomatti Hakola nähdään varmuudella Pekingissä.

Seiska kysyi perjantaina Verneriltä Rukalla, pitävätkö romanssihuhut hänen ja aitajuoksija Viivi Lehikoisen välillä kutinsa:

Lue myös: IS: Suomeen on syntynyt uusi urheilupariskunta – upeaan juoksijakaunottareen romanttisesti yhdistetty hiihtokomistus virnistää Seiskalle: ”No niinkin voi sanoa!”

Verneri Suhosella on ollut rikkonainen olympiakauteen valmistautuminen. – Viimeiset kaksi viikkoa on syöty buranaa ja lihasrelaksanttia. Muutenkin on ollut vähän kaikenlaista, hän harmittelee Seiskalle.
Verneri Suhosella, 24, on ollut rikkonainen olympiakauteen valmistautuminen. – Viimeiset kaksi viikkoa on syöty buranaa ja lihasrelaksanttia. Muutenkin on ollut vähän kaikenlaista, hän harmittelee Seiskalle.

Hollolassa maailman paras!

Suhosella voi olla valintoihin sanansa sanottavana. Suomalaishiihtäjälle harvinaisesti vapaan hiihtotavan sprinttierikoismies on ponnistanut Salpausselän maastoista jo maailmankärjen tuntumaan.

Lue myös: Jestas, mikä lukaali: Saunasta suoraan poreisiin! Krista Pärmäkoski sai "porttikiellon" hulppean hirsihuvilansa työmaalle

– Hollolan Heinsuolla on maailman paras vitosen latuprofiili. Helppohan sieltä on ponnistaa. Kaikki ominaisuuteni ovat itse asiassa jalostettu juuri sillä radalla. Siellä on todella paljon rytminvaihtoja ja kiihdytyksiä, Verneri hehkuttaa Seiskalle.

– Se Hollolan Heinsuon rata kyllä valmistaa hyvin nuorta hiihtäjää. Sen jälkeen on helppo hiihdellä näitä hopeasompalatuja, kun on siellä jauhanut, hän virnistää perään.

Tässä tulee Salpausselän sheriffi! Verneri ei suostu katselemaan sivusta, jos hiihtoladuilla näkyy törttöilyä.
Tässä tulee Salpausselän sheriffi! Verneri ei suostu katselemaan sivusta, jos hiihtoladuilla näkyy törttöilyä.

”Luo aggressioita”

Rovaniemellä harjoitteleva, Hollolasta kotoisin oleva mutta lahtelaiseksi itsensä mieltävä Verneri on törmännyt valitettavan monelle tuttuun hiihtoilmiöön: laturaivoon.

Ärräpäät lentelevät toisinaan myös MM-kisoista tutuilla Lahden ja Hollolan alueella mutkittelevassa Salpausselän latuverkostossa.

Lue myös: Upeilla mallikuvillaan hätkähdyttänyt maajoukkuetähti Johanna Matintalo seurustelee maajoukkuekarpaasi Lauri Vuorisen kanssa – rakastavaiset joutuvat majoittumaan erilleen MM-kisoissa

– Välillä on sattunut sellaisia tilanteita, että jollain iäkkäämmällä henkilöllä on ollut omaan tasoonsa nähden ehkä vähän liian kova vauhti. Se on sitten varmaankin luonut aggressioita tällaisille tyypeille, Verneri aloittaa kertomuksensa.

– Tällaisilta tyypeiltä kuulee välillä, miten he ärähtelevät pienemmille ja nuoremmille hiihtäjille. Sellaisissa tilanteissa pyrin aina menemään väliin.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Verneri Suhonen (@vsuhonen)

Salpausselän sheriffi

Ikänsä Salppureiden maailmankuulua latuverkostoa sahannut Verneri ei voi millään ymmärtää moisten öykkäreiden ulosantia.

Lue myös: Krista Pärmäkoski rauhoittelee hiihtopiirejä – tästä hämmästystä aiheuttaneessa projektissa on kyse

– Jos pikkuhiihtäjät eksyvät tähän maailmanaikaan hiihtoladulle, niin ei ole kyllä kauhean kivaa, että vanhat miehet käyvät kuumana. Sellaisesta ei jää nuorille kiva kokemus. Siksi pyrin aina menemään väliin, jos sellaista käytöstä näen.

Olet siis eräänlainen Salpausselän sheriffi?

– Hehehe. Jos näin kerran tituleerataan, niin mielelläni sellaisen tittelin otan! Painelen taas jouluksi kotiin Lahteen, joten joulupäivät saan varmaankin toimia sheriffinä.

Seiska Kuusamossa!
Tilaa Seiskan uutiskirje! »