fbqKun Aira Samulin pyytää apua, silloin on riennettävä! Jorma Uotinen teki ovelan tempun, kun Jarkko Tamminen käskytettiin talkoohommiin | Seiska
Kotimaa
30.07.2021 18:02
Teksti: Ida Herranen|Kuvat: Matti Matikainen, Atte Kajova, Pasi Murto
Aira Samulin, Jorma Uotinen, Jarkko Tamminen
Kun Aira Samulin pyytää apua, silloin on riennettävä! Jorma Uotinen teki ovelan tempun, kun Jarkko Tamminen käskytettiin talkoohommiin
Kotimaa
30.07.2021 18:02
Teksti: Ida Herranen|Kuvat: Matti Matikainen, Atte Kajova, Pasi Murto

Imitaattori Jarkko Tamminen, 44, aloittaa ensi kuussa Kuuleeko..?-imitaatiokiertueen, jota on jouduttu siirtämään koronapandemian vuoksi jo kolmesti.

Esityksessä käydään läpi ajankohtaisia aiheita, minkä lisäksi paikalliset tähdetkin saavat osansa imitoinneista. Tämän vuoksi esityksen nimi saakin aina peräänsä vierailtavan paikkakunnan nimen, kuten Kuuleeko Lappeenranta? tai Kuuleeko Turku?

Imitaattorina Jarkon repertuaari on laaja, sillä esimerkiksi 2013 Linnanmäen Peacock -teatterissa esitetyssä Stars Show’ssa imitaattori esitti yli neljääkymmentä eri hahmoa. 

Lue myös: Jarkko Tammisen hulvaton juhannusmuisto – hyödyntää nykyään esittäessä Andy McCoyta

Airan apuna

Yksi Jarkon tunnetuimmista ja rakastetuimmista hahmoista on eittämättä koko kansan tuntema Aira Samulin. Jarkko paljastaakin, että on kerran ollut Airan apukätenä tämän tehdessä remonttia vanhuudenkodissaan Hyrsylän mutkan vieressä.

– Hän soitti minulle kerran ja kertoi, että hän oli tekemässä Remontti-Reiskan kanssa ohjelmaa, jossa hänen vanhuudenkotiaan maalataan. Aira pyysi, että tulisin auttamaan. Mukaan oli tulossa valtavasti väkeä Marco Bjurströmistä Jarkko Valteeseen

Lue myös: Elämänkokemuksen asiantuntija Aira Samulinin terveysniksit: Pitää tehdä parhaansa niillä eväillä, mitä on

Jarkko Tamminen

– Sitten Aira kysyi, että tulenko minäkin? Saisimme hienon ohjelman, kun olisimme kaikki talkoohengessä maalaamassa taloa. 

Suunnitelmat muuttuu

Jarkko suostui pyyntöön empimättä.

– Kun tulin paikalle, niin mietin, että vaikuttaapa hiljaiselta. Aira tuli paikalle kahden naapurin mummon kanssa ja sanoi, että nämä ovat tällaisia vanhoja mummoja, vaikka he todellisuudessa olivat häntä 15 vuotta nuorempia. 

Myös Jorma Uotinen saapui paikalle, mutta kun kuvaaminen alkoi, kertoivat Airan naapurit, etteivät he halua kuvaan. Iäkkäämmät naishenkilöt kertoivat kuuluvansa lähinnä tukijoukkoihin.

– Eli meidän työporukkamme oli lopulta vain minä ja Jorma. Ei siinä mitään, meille iskettiin maalit käteen ja rupesimme töihin. Jorma siinä maalaili sitä yhtä lautaa edes takaisin, kun kamera kävi. Joka kerta, kun kamera pysähtyi, hän tiputti pensselin alas ja lopulta menikin viereiseen pihakeinuun keinumaan, Jarkko virnistää.

Lue myös: Parisänky käyttämättä! Sinkkuna elävä Jorma Uotinen: Ei tässä iässä enää kehtaa tyrkylle lähteä!

Aira Samulin Jorma Uotinen

Loppu hyvin, kaikki hyvin

Koska Airalle oli luvattu maalattu seinä ja kuvausryhmä odotti vieressä, oli jonkun tartuttava vetovastuuseen.

– Ajattelin, että minä maalaan tämän sitten. Jorma istui keinussaan ja huuteli minulle, että ”maalaripoika, maalaripoika”. Seinä sai kuin saikin maalin pintaansa, ja minua huvitti. Jorma ja Aira ovat aivan huippupersoonia, ja mieluusti olin Airaa auttamassa, vaikka talkoot osoittautuivatkin hieman erilaisiksi.

Piparjuuri, Varpusparvi... Jarkko Tamminen panee parastaan ja imitoi niin Juhani Tammista kuin EM-futiksen kunniaksi Pasi Rautiaistakin. Saa nauraa!