fbq
Kotimaa
03.04.2021 13:04
Teksti: Eetu Ampuja|Kuvat: Timo Korhonen
Pinksu Marjomaa
Kouludiskosta sairaalaan! Sinkut paljaana -ohjelman Pinksu Marjomaa sai teininä pysäyttävän diagnoosin: Itkin yksin odottaen aamua
Kotimaa
03.04.2021 13:04
Teksti: Eetu Ampuja|Kuvat: Timo Korhonen

Ylen Sinkut paljaana -treffiohjelmassa nähtävä Johanna ”Pinksu” Marjomaa, 41, on uskaltanut olla oma itsensä yhdeksännestä luokasta saakka. Tuolloin teini-ikäisellä tytöllä todettiin imusolmukesyöpä.

– Olin ollut pitkään huonovointinen ja niin väsynyt, etten oikein jaksanut mitään. Oli kaikenlaisia ihmeellisiä kipuja ja oireita, jotka kuitattiin pelkiksi kasvukivuiksi.

– Lopulta erään kouludiskon jälkeen minulle nousi korkea kuume, ja päivystyksessä asiat alkoivat selvitä. Labratulokset olivat sitä luokkaa, että minut siirrettiin Jorvin sairaalaan suoraan tippaan ja sieltä hyvin nopeasti Hyksiin, Johanna muistelee syksyä 1994.

Lue myös: ”Vähän hinnakkaampi hankinta” Sinkut paljaana -ohjelmasta tuttu julkkismaskeeraaja Pinksu Marjomaa esittelee erikoisen kotinsa sydämen

Itkin yksin sairaalassa

Ilopillerin tajuntaan on ikuisesti iskostunut hetki, kun hän istui 15-vuotiaana yksin ambulanssissa matkalla yliopistolliseen sairaalaan.

– Se oli ysiluokkalaiselle tosi kova paikka. Siihen aikaan ei ollut kännyköitä, enkä voinut soittaa äidille, vaan itkin ensimmäisen sairaalayön yksin odottaen vain aamua. Luonani ramppasi jatkuvasti lääkäreitä tekemässä kaikenlaisia tutkimuksia.

– Seuraavana päivänä vanhempani vihdoin saapuivat sairaalaan, ja meille kaikille kerrottiin, että minulla on syöpä. Itkimme kaikki aivan hulluna, se oli tosi iso shokki.

Katso Pinksun kotiesittely Seiska Klubista!