fbq
Klaus Thomasson.

Koomikkolegenda ylistää Jope Ruonansuun neroutta – lataa tiskiin kovan vertauksen: ”Lähestyi jo Vesku Loiria”

Mänttäläislähtöinen Klaus Thomasson, 70, lukeutuu maamme tunnetuimpiin imitaattoreihin. Myös näyttelijänä ja juontajana kunnostautunut ”Klasu” nauratti kansalaisia vedet silmissä jo 1970- ja 80-luvun lukuisissa viihdeohjelmissa.

Taitavista imitaatioistaan ja laajasta hahmorepertuaaristaan tunnettu herra Thomasson on sementoinut asemansa kotimaisten imitaattorilegendojen joukossa. Silti hänenkin leukansa loksahti kuultuaan ensi kertaa nuorta kemiläistä Jope Ruonansuuta.

Tuoreessa, 10. helmikuuta elokuvateattereihin ilmestyneessä dokumenttielokuvassa Jope ite myös Klaus Thomasson päästetään ääneen. Kokenut konkari ylistää dokumenttielokuvassa Jopen neroutta ja myöntää Jopen olleen häntäkin parempi.

– Kyllä, pakko se oli myöntää. Jope oli luonnonlahjakkuus. Hän oli koominen tekemättä mitään. Siinä oli mies, joka ymmärsi ottaa tilanteen haltuun missä tahansa, Klaus hehkuttaa Seiskalle Jope ite -elokuvan kutsuvierasensi-illassa.

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy

Dokumenttielokuva paljastaa: Jope Ruonansuun isä vähätteli poikansa uravalintaa – Jope kävi isänsä riveleihin kiinni ja pääsi näpäyttämään kunnolla

– Odotan jo kesää ja Kiuruveden Iskelmäviikkoja, jotka juonnan taas yhdessä Sari Tammisen kanssa. Pistä siihen vielä, että lapsenlapset ovat itselleni kaikki kaikessa, Klaus Thomasson, 70, huikkaa Seiskan reportterille.
– Odotan jo kesää ja Kiuruveden Iskelmäviikkoja, jotka juonnan taas yhdessä Sari Tammisen kanssa. Pistä siihen vielä, että lapsenlapset ovat itselleni kaikki kaikessa, Klaus Thomasson, 70, huikkaa Seiskan reportterille.

Jope Ruonansuu teki mittavan, vuosikymmeniä kestäneen uran. Klausin mielestä kemiläislähtöinen kansannaurattaja parani kuin viini vanhetessaan.

Julkisuudessa harvoin nähty Seppo Ruonansuu, 56, muistelee ilmiömäisen taitavaa Jope-veljeään: ”Siinä vaiheessa isäkin joutui perumaan puheensa”

– Jope paransi loppua kohden. Hän lähestyi jo Vesku Loiria ilmiömäisellä tavalla suorituksissaan.

Mato Valtonen, 67, muisteli Jope Ruonansuuta dokumenttielokuvan kutsuvierasensi-illassa.

– Jope osasi olla Timo Soinin näköinen, Alfred Hitchcockin näköinen ja kuin ilmetty Boris Jeltsin. Hän teki sen imitaationsa vieläpä eri tavalla kuin Jukka Puotila, eli ihan koko kropallaan.

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy

Läheisesti Jopen tuntenut Mato Valtonen puhuu ja luennoi ammatikseen.

Outi Alanen.

Jope Ruonansuun käsittämätön lahjakkuus löi radiojuontajat ällikällä – Mato Valtonen muistelee: ”Hän oli aivan äärettömän nopea päästään”

– Meillä on myös sellainen bändi kuin Mato Valtonen ja Jope Marjaranta Band. Se on sellainen viisihenkinen orkesteri, veivaamme historiallisia biisejä nostalgiamielessä. Se toimii tosi hyvin, Sleepparit-legenda tuumii.

Pertti Neumann.

Outi Alanen ehti työskennellä Jopen kanssa yhden viihdeohjelman verran.

Lahtelainen Riku, 66, sai Jope Ruonansuulta pysäyttävän puhelinsoiton: ”Mitä hemmettiä, luulin sitä aluksi vitsiksi”

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy
Mari Rantasila.

– Teimme vuonna 1994 Jopen ja Pirkka-Pekka Peteliuksen kanssa Herra 47 -nimisen ohjelman. Ehdimme tehdä vain kahdeksan jaksoa. Alussa itkettiin, lopussa naurettiin. Juuri kun yhteispelimme alkoi sujua, ohjelma piti lopettaa.

Pertti ”Nipa” Neumann viettää Dingon 40-vuotisjuhlavuotta.

Ilari Johansson.

Jope Ruonansuu menehtyi kaksi vuotta sitten – kaunis hautakivi osoittaa, ettei suosikkikoomikkoa ole unohdettu

– Hengissä ollaan! On hienoa, että vielä ollaan liikenteessä ja vieläpä edelleen inspiroituneena uuden musiikin suhteen. Elokuvastakin on taas ollut puhetta, mutta siitä lisää myöhemmin.

40-vuotista taiteilijauraansa juhlistava Mari Rantasila valmistautuu juhlakonsertteihinsa.

Jope Ruonansuu haaveili eläkepäivistä piirtäjänä: koomikko taiteili karikatyyrejä julkkiksista – katso kuvat!

– Esiinnyn helmikuussa Tampere-talolla ja maaliskuussa Tapiola-salissa. Odottelen myös tuotantopäätöstä yhdestä elokuvasta. Se määrittää paljon tulevaa kesää, mutta vähän pitää ehkä lomaillakin.

Juhlatuulella ollut Ilari Johansson arvostaa Jopen korkealle.

– Lähestyimme komediaa vähän eri kulmasta, mutta olisi ollut mielenkiintoista tutustua häneen. Jope oli todella taitava imitaatiossa, Ilari ylisti.