fbq
Kotimaa
10.10.2021 11:47
Teksti: Leena Ylimutka|Kuvat: All Over Press
Renny Harlin ja Geena
Kirjapaljastus: Tällaiset olivat Geenan ja Rennyn kolmen päivän salahäät – kuumailmapalloja ja norsuja, Stallone sai raivokohtauksen
Kotimaa
10.10.2021 11:47
Teksti: Leena Ylimutka|Kuvat: All Over Press

Renny Harlinin ja Geena Davisin häitä juhlittiin peräti kolmen päivän ajan syyskuussa vuonna 1993. Asia paljastuu Veli-Pekka Lehtosen kirjoittamasta Renny Harlinin tuoreesta elämäkerrasta Ainutlaatuinen elämäni (Tammi).

Lue myös: Kirjapaljastus: Renny Harlinilla oli tulinen salasuhde Salma Hayekin kanssa - hurjassa naisruletissa julkkiskaunottaria Katariina Sourista Playboyn keskiaukeamatyttöön

Itse häät olivat supersalaiset. Juhlapaikka oli Sonomassa, San Franciscosta
pohjoiseen. Kunden viinitila koristeltiin nätiksi tuhansilla kukilla, ja itse seremonia pidettiin rauniotalossa, josta katto oli romahtanut. Kutsuin paikalle sukua, ystäviä ja työkavereita,
kirjassa kerrotaan.

renny ja geena

Hollywood-starat vieraina

Kirjassa kerrotaan, että juhlapaikalle kuljettiin metallinpaljastimen läpi. 

Vieraina olivat muiden muassa John Lithgow, Sylvester Stallone, Robert Duvall ja Rex Linn. Suomesta tulivat äiti ja sisko lapsineen, Markus vanhempineen sekä muita tuttuja: kutsuin Jussi Parviaisen, Jussi Mäkelän, Aake Kallialan, lakimieheni Jorma Lindströmin sekä ensimmäiset mentorini Kytöniemet ja Toloset muiden muassa.

Varotoimenpiteistä huolimatta jenkkipaparazzit löysivät paikalle. Sylvester Stallone sai tästä raivokohtauksen. Kirjassa näyttelijä John Lithgow muistelee ökyhäitä.

- Sen suurempia satuhäitä en ole nähnyt. Liitto ei kestänyt kauan, mutta häät muistaa ikuisesti.
Pieleen meni vain se, että paparazzien kopterit pyörivät juhlapaikkana toimineen viinitilan yllä. Sly karjui taivaalle, ikään kuin kopterissa joku olisi kuullut: Get the fuck out of here.

Lue myös: Kuvat ökybileistä julki erikoisluvalla! Renny ja Johanna Harlinin hääjuhlat venyivät useiden päivien mittaiseksi – katso!

Erikoiset häälahjat

Kolmepäiväisissä hääjuhlissa vieraat saivat huvitella varta vasten rakennetussa huvipuistossa, lentää kuumailmapallolla tai esimerkiksi ratsastaa norsuilla.

- Lentokone piirsi ilmaan sydämen ja kirjaimet R ja G.

- Annoin Geenalle häälahjaksi patsaan. Metrinkorkuinen, enkelinsiipinen Winged Victory oli kopio antiikin Kreikan marmoriveistoksesta, joka esittää voiton jumalatar Nikeä. Alkuperäinen on esillä Pariisin Louvressa.

- Geenan häälahja minulle oli tatuointi: Geena piti sukunimensä, mutta tatuoi etunimeni oikeaan nilkkaansa.

Lue myös: Muistatko? Renny Harlinin unelmaliitto Hollywood-tähti Geena Davisin kanssa päättyi syrjähyppyyn – henkilökohtainen sihteeri tuli raskaaksi Rennylle!

Kolmepäiväiset häät olivat teemoitettu: perjantaina oli kantriteema, lauantaina olivat häät ja sunnuntaina Suomi-juhla.

Tuolloin ohjelmassa oli brunssi ja suomalaisia ruokia, kuten kalakukkoa. Muina päivinä tarjolla oli muun muassa paikallisia tuorevihanneksia, erilaisia toscanalaisia pastoja, kuten sienipurjoraviolia, grillattuja lampaankyljyksiä häätilan oman viinin kanssa sekä chileläistä meriahventa inkiväärillä ja timjamilla maustettuna. 

Lue myös: Kirjapaljastus: Bruce Willis kiukutteli Die Hardin kuvauksissa, Renny Harlin avoimena: "Ahdistuin"

Kun helikopteri tuli sunnuntaina juhlien päättyessä hakemaan minua ja Geenaa, työnsin toisen bestmanini, Markuksen, uima-altaaseen vaatteet päällä. Markus ei osaa uida, ja vedessä hän oli säälittävä näky. Myöhemmin sain kuulla, miten suomalaiset häävieraat olivat siitä innostuneina heitelleet toisiaan veteen ja yrittäneet saada sinne myös Stallonen.

Lopulta liittoa kesti neljä vuotta, se päättyi vuonna 1997. Pariskunta asui kalliissa kartanossa Montecitossa, Santa Barbarassa. Jo yksistään valtavan kiinteistökokonaisuuden ylläpitokustannukset olivat lähes satatuhatta dollaria kuukaudessa. Eron jälkeen hulppea tila myytiin.

Kursivoidut kohdat ovat Veli-Pekka Lehtosen kirjoittamasta Renny Harlinin tuoreesta elämäkerrasta Ainutlaatuinen elämäni (Tammi).