fbq
Hllwd
10.09.2017 21:01
Teksti: Anne Pennanen|Kuvat: Seiskan toimitus
Renny ja Geena olivat 90-luvun kohupari Suomessa.
Muistatko? Renny Harlinin unelmaliitto Hollywood-tähti Geena Davisin kanssa päättyi syrjähyppyyn – henkilökohtainen sihteeri tuli raskaaksi Rennylle!
Hllwd
10.09.2017 21:01
Teksti: Anne Pennanen|Kuvat: Seiskan toimitus

Hollywoodissa 80-90-lukujen taitteessa ohjaajan uran aloittaneen Renny Harlinin elämään astui vuonna 1993 elokuvatähti, kaksinkertainen Oscar-voittaja Geena Davis, joka oli Rennyä kaksi vuotta vanhempi.

Lukuisista naissuhteista tunnettu Renny oli pari vuotta aiemmin seurustellut muun muassa Hollywood-näyttelijä Laura Dernin kanssa.

Häitä juhlittiin Hollywoodissa jo saman vuoden syksynä ja Geena saapui ensi kertaa jouluna 1993 Suomeen. Hän tutustui miehensä perheeseen, ystäviin ja seurapiireihin ja näki myös lumisen tunturimaan.

Renny ja Geena Kaivohuoneella 1993.

– Lapin kaste innoitti meitä lapsentekoon, Geena kertoi tuolloin Seiskalle Kaivohuoneella pidetyssä tapahtumassa.

Pariskunta vaikutti hyvin rakastuneilta. Lapsihaaveet nousivat jatkuvasti esille aina pariskunnan vieraillessa vuosittain Suomessa.

Lasta ei kuitenkaan kuulunut, kunnes koitti avioliiton neljäs vuosi. Rennystä oli vihdoin tulossa isä, mutta äiti ei ollut Geena.

Kohtalokas syrjähyppy

Vuonna 1997 Hollywoodista kantautui yllättävä erouutinen. Rennyllä oli henkilökohtainen avustaja ja sihteeri, 26-vuotias Tiffany Bowne, joka oli matkustanut pariskunnan mukana ympäri maailmaa heidän mainostaessaan yhteistä The Long Kiss Goodnight -elokuvaansa.

Seiska kertoi ensimmäisenä mediana Suomessa, että Geenan ja Rennyn avioeron syynä oli raskauteen johtanut aviomiehen syrjähyppy Tiffanyn kanssa.

Tiffany Bowne oli Rennyn assistentti.

Ero astui voimaan liki vuosi Luukas-pojan syntymän jälkeen. Ainakin ulkoisesti Geena otti asian rauhallisesti. Hänen omat lapsihaaveensa toteutuivat lopulta vuosina 2002 ja 2004. Geena on nyt 61-vuotiaana kolmen teini-ikäisen lapsen äiti.

Uusi koti Kiinassa

Tiffanystä ei koskaan tullut uutta rouva Harlinia.

Rennyn ja Tiffanyn Luukas-pojan ristiäiset.

Hän kasvatti Luukaksen pitkälti yksinhuoltajana. 20-vuotias nuori mies opiskelee kalifornialaisessa yliopistossa ja pelaa amerikkalaista jalkapalloa. Julkisuudessa häntä ei ole näkynyt lapsuuden jälkeen.

Tätä nykyä Renny asuu Kiinan pääkaupungissa, Pekingissä ja elää uutta nousukauttaan elokuvaohjaajana. Viime vuonna ensi-iltansa saanut Jackie Chanin tähdittämä Skiptrace on tuottanut jo yli 100 miljoonaa euroa.

Romanssirintamalla tuntuu sen sijaan olevan rauhallista, ainakin median mielenkiinnolla mitattuna.

– Minulla ei ole ketään vakituista. Nyt on kiire tehdä töitä, 58-vuotias Renny kertoi Seiskalle heinäkuussa perinteisen Suomen-lomansa aikana.

Tilaa Seiskan uutiskirje! »