Kinastelua keittiövuoroista! Sometähti Nata Salmela ja Jontte-puoliso käyvät treffeillä kalatiskillä

Bloggaaja Natalia ”Nata” Salmela, 33, on itseoppinut ruuanlaiton mestari. Ruokakirjankin julkaissut someguru tietää tämän satokauden salat ja jakaa ne myös Seiskan lukijoille. On useita syitä, miksi kasviksia kannattaa syödä sesongin mukaan.
Natalia Salmelan keittiöstä puuttuu mikroaaltouuni – taustalla painava syy

– Silloin ne ovat ennen kaikkea parhaimman makuisia, mutta myös edullisimpia. Lisäksi niiden ympäristövaikutus on pienimmillään, Nata kertoo keittiössään.
Nata kertoo, että yli 90 prosenttia suomalaisten syömistä kasviksista tulee alle kymmenestä lajikkeesta. Niihin kuuluvat kaikille tutut jäävuorisalaatti, kurkku ja tomaatti.
– Satokausikalenterissa on listattuna yli 200 lajiketta koko vuodelle. Onhan siinä aivan valtava ero vaihdella syömiään kasviksia kuin napsia niitä kymmentä samaa ympäri vuoden.

– Testatessa tutustuu uusiin makuihin, saa ravinteita ja lisäksi piristystä ruuanlaittoon.
Makaronilaatikkoonsa Nata käyttää juuri nyt sesongissa olevia kasviksia.