Bloggaaja Natalia Salmela paljastaa sinkuille sopivan kasviksen: ”On muitakin lajeja kuin sitä perinteistä”

Natalia Salmela
Mainos
Mainos päättyy

Bloggaaja Natalia ”Nata” Salmela, 33, on itseoppinut ruuanlaiton mestari. Ruokakirjankin julkaissut someguru tietää tämän satokauden salat ja jakaa ne myös Seiskan lukijoille. On useita syitä, miksi kasviksia kannattaa syödä sesongin mukaan.

Hurjat tulot! Suosikkibloggaaja Natalia Salmela ei häpeile puhua rahasta: Myös vauvallani on sijoitussalkku

– Silloin ne ovat ennen kaikkea parhaimman makuisia, mutta myös edullisimpia. Lisäksi niiden ympäristövaikutus on pienimmillään, Nata kertoo keittiössään.

Kun hedelmän tai vihanneksen ostaa sadonkorjuuaikaan, voi olla varma sen hyvästä mausta.

keittiö
SIpuli, kesäkurpitsa ja porkkana ovat iki-ihania suosikkeja. Kotimaista vesimeloniakin on nykyään jo tarjolla ruokakauppojen hyllyillä. Herkullinen härkäpapu ja tarhapapu ovat loistavia tämän sesongin tuotteita.
Mainos
Mainos päättyy

– Todella usein kuulen vaikkapa jonkun ostaneen verigreipin ja sanoneen, että tämähän on todella pahaa. Totta kai, jos sen ostaa nyt elokuussa, se maistuu hirveältä. Se poimitaan toisella puolella maailmaa ja roudataan Suomeen. Alkukeväästä se on parhaimmillaan.

Kaalit ovat Natan mielestä vuodesta toiseen varsinainen hittituote. Se on aliarvostettu mummojen raaka-aine, jota pidetään suomalaisessa ruokakulttuurissa pakollisena pahana.

Bloggaaja Natalia Salmela paljastaa: näin teet täydellisen risoton!

natalia
Somemaakarilla on iloinen ote ateriointiin. – Vihaan paineistettua ruokailua, jossa vihanneksia tyrkytetään väkisin.

– On muitakin lajeja kuin sitä perinteistä valkoista kaalia: ruusukaalia, savoijinkaalia ja suippokaalia. Suippokaali on muuten mainio, sinkuille sopiva pienempi versio isosta kaalista.

– Suomesta sai aiemmin vain espanjalaista myskikurpitsaa, mutta nykyään meillä on ainakin 16 kotimaista myskikurpitsan viljelijää. Näin elokuussa ostettuna se on kotimaisena halvempaa kuin tuontikurpitsa, bloggaaja vinkkaa.

Suurin haaste uusien kotiruokien löytämisessä on Natan mukaan ideoiden puute, sillä monesti kauppaan mennään automaattiohjauksella. Silloin koriin valitaan samat tutut tuotteet joka kerta.

Mainos
Mainos päättyy

– Jos ostaa uuden kasviksen kokeilumielessä, pahin riski on parin euron lovi lompakossa. Kasvikset ovat kuitenkin todella halpoja.

– Tuotteisiin kannattaa tutustua uteliaasti samalla tavalla kuin lapset tutkivat heille annettuja hedelmiä tai vihanneksia. On hyvä katsella, tunnustella ja haistella niitä, sekä miettiä, voiko siitä esimerkiksi puristaa jotain mehua.

Natalia Salmela kertoo kohuasunnoistaan

Mainos
Mainos päättyy
Ladataan