Hans Välimäki

Huippukokki suivaantui! Hans Välimäki sai tarpeekseen hallituksen rajoituksista: ”Uskooko joku oikeasti, että ravintolat saisi avata jälleen pääsiäisviikolla?”

Kotimaa | 25.02.2021 17:30

Julkkiskokki Hans Välimäkeä, 50, kismittää hallituksen uudet rajoitukset taistelussa koronaviruspandemiaa vastaan. Hän julkaisi sosiaalisessa mediassa pitkän kirjoituksen, jossa hän avaa ironisen sarkastisia mielipiteitään. 

- Kiitos Hallitus, mitään muuta en odottanutkaan. Ravintolat kiinni! Tuntuu suorastaan kummalliselta, että mediaan asti ei ole vieläkään tullut, yhtä poikkeusta lukuun ottamatta, altistumistapauksia, kun puhutaan vähittäiskaupasta tai Alkosta. Väitän, kun ruoka tai viina on loppu, niin siinä ei paljoa covid-19 kenenkään menoja estä, Hans avautuu Instagram-tilillään. 

Lue myös: Huippukokki Hans Välimäki laittoi kaksikerroksisen asuntonsa myyntiin 

Hallitus ilmoitti tänään 25. helmikuuta, että Suomeen tulee kolme viikkoa kestävä sulkutila. Sen takia useisiin maakuntiin tulee tiukempia rajoituksia, jotka vaikuttavat ravintoloiden aukioloihin. 

- Mutta suljetaan ravintolat. Se ratkaisee kaiken. Tai ei suljeta, koska joku joutuu silloin maksamaan. Mutta suljetaan ne aiemmin ja pakotetaan ihmiset pysymään kotonaan, koska se on reilua ja lapsetkin saa harrastaa. Tai suljetaan sittenkin, koska siten saamme taudin kuriin. Ja itse asiassa se on reilua myös siten, että rokotukset ovat jääneet antamatta, koska ihmiset ovat olleet ravintoloissa silloin, kun heillä olisi ollut aika varattuna rokotuksiin. Vai miten se meni?

Oman Bardot-ravintolansa Hans aikoo pitää auki niin pitkään kuin voi. Hän kuitenkin joutuu sulkemaan sen 8. maaliskuuta alkavan sulkutilan alkaessa kaikkien muiden ravintoloiden tapaan.  

- Siihen asti syödään, juodaan ja seurustellaan kuin viimeistä päivää, koska milloin ravintolat sen jälkeen avataan, niin vain Luoja yksin tietää. Tai hallitus. Tai THL. Vai uskooko joku oikeasti, että ravintolat saisi avata jälleen pääsiäisviikolla? En minä ainakaan. 

Myi osuutensa

Kokki paljasti tammikuun puolivälissä myyneensä omistusosuutensa kahdesta ravintolastaan Penélopesta ja Bardemista. Hän ilmoitti tuolloin, ettei jatka niiden palveluksessa enää millään tavalla ja aikoo keskittyä vain Bistro Bardo -ravintolan kehittämiseen. 

Lue lisää: Yllätyspäätös! Hans Välimäki myi osuutensa ravintoloistaan 

Omistusosuuksien lisäksi hän laittoi tammikuussa kaksikerroksisen Helsingin-asuntonsa myyntiin. Hans oli remontoinut 160,5 neliön asunnon tyylikkääseen kuntoon, mikä vaikutti tyyriiseen 1 490 000 euron pyyntihintaan. 

Lue myös: Ikäviä tilanteita! Hans Välimäki lähetti terveisiä ravintolansa asiakkaille: "Olisi asiallista ja hyvien tapojen mukaista"

Teksti:Niki Miettinen
Kuvat:Timo Korhonen, Instagram
Jaa Artikkeli:

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia!
Seuraa Seiskaa somessa!