Julkkiskokki Henri Alén paljastaa pääsiäispöytänsä ykköstähden: Kuin perinnekinkku joululle!

Puolenkymmentä kovatasoista ravintolaa Helsingissä omistava Henri Alén, 43, ei epäröi hetkeäkään nimetä pääsiäsherkkuaan numero yksi.
– Palvattu karitsan koipi! Viulu on samanlainen pääsiäiselle kuin perinnekinkku joululle. Traditiot ovat hemmetin tärkeitä, ne lohduttavat, Henri perustelee.

Ravintola-alan ammattilaisen tärkein ruokatoive ei kuitenkaan liity pöydän antimiin, vaan ihmisiin pöydän ympärillä.

– Pitäisi olla aikaa syödä yhdessä. Oman teinin kanssa olen huomannut sen unohtuvan helposti, mutta läheisten kanssa vietetty ruokahetki on se, minkä toivoisin kaikille suomalaisille.
Parhaillaan Henkka nähdään TV2:lla ja Yle Areenassa dokumenttisarjassa Voiko tätä syödä. Hän tutkii tiedeintoilija Lauri Reuterin kanssa, millaisia konsteja maailmalla on kehitelty ilmastoahdistukseen ja ruoka-ainekriiseilyyn.
Voiko tätä syödä Yle Areena ja TV2 ti klo 21