fbq
Kotimaa
28.03.2021 13:03
Teksti: Juha Aaltonen|Kuvat: Lehtikuva ja Nelonen Media
Hneri Alen
Julkkiskokki Henri Alén paljastaa pääsiäispöytänsä ykköstähden: Kuin perinnekinkku joululle!
Kotimaa
28.03.2021 13:03
Teksti: Juha Aaltonen|Kuvat: Lehtikuva ja Nelonen Media

Puolenkymmentä kovatasoista ravintolaa Helsingissä omistava Henri Alén, 43, ei epäröi hetkeäkään nimetä pääsiäsherkkuaan numero yksi.

– Palvattu karitsan koipi! Viulu on samanlainen pääsiäiselle kuin perinnekinkku joululle. Traditiot ovat hemmetin tärkeitä, ne lohduttavat, Henri perustelee.

Henkka on suomalaisille tuttu esimerkiksi MasterChef-tuomaristosta. Vuonna 2015 mukana oli toinenkin julkkiskokki Tomi Björck.
Henkka on  suomalaisille tuttu  esimerkiksi  MasterChef-tuomaristosta.  Vuonna  2015  mukana oli  toinenkin  julkkiskokki  Tomi Björck.

Lue myös: Ravintoloitsija Henri Alénin Twitter-pohdinta leimahti liekkeihin - tuloksena tuhat ilmaista huippuateriaa niukkuudessa eläville: "Käytetään ammattitaitoa johonkin, mikä tuottaa hyvää!"

Ravintola-alan ammattilaisen tärkein ruokatoive ei kuitenkaan liity pöydän antimiin, vaan ihmisiin pöydän ympärillä.

– Pitäisi olla aikaa syödä yhdessä. Oman teinin kanssa olen huomannut sen unohtuvan helposti, mutta läheisten kanssa vietetty ruokahetki on se, minkä toivoisin kaikille suomalaisille.

– Ruokahetki on pirun iso katko raskaassa arjessa, ja sillä on merkitystä mielenterveydelle. Yhdessä syöminen on jopa tärkeämpää kuin se, mitä siinä pöydässä on, ravintolaguru Henri Alen yllättää.
– Ruokahetki on  pirun iso katko raskaassa arjessa, ja  sillä on merkitystä  mielenterveydelle.  Yhdessä syöminen  on jopa tärkeämpää kuin se, mitä  siinä pöydässä  on, ravintolaguru  Henri Alen yllättää.

Lue myös: Ilmaisia huippuaterioita niukkuudessa eläville valmistava Henri Alén: ”Sisäfilettä vähävaraisille, eduskuntaan vaikka kanan nahkaa”

Parhaillaan Henkka nähdään TV2:lla ja Yle Areenassa dokumenttisarjassa Voiko tätä syödä. Hän tutkii tiedeintoilija Lauri Reuterin kanssa, millaisia konsteja maailmalla on kehitelty ilmastoahdistukseen ja ruoka-ainekriiseilyyn.

Voiko tätä syödä Yle Areena ja TV2 ti klo 21

Tilaa Seiskan uutiskirje! »