fbq
Jokerit Pekingissä.

Jokerit lahjoitti Leijonien kultasankareille juhlaloman – kannattajat kurkkuaan myöten täynnä "Putinin propagandaliigaa"

Helsingin Jokerit muisti Pekingissä olympiakultaa voittaneita pelaajiaan juhlalomalla. Seiskan tietojen mukaan KHL-seura ei velvoita historiallista kultaa huuhtoneita olympiasankareitaan osallistumaan narripaitojen toimintaan ennen lauantaita (26.2.).

Kaikkien aikojen univelat! Pensselisetä-Björninen paljasti Leijonien kultajuhlallisuuksista – Mörkö täräytti suoraan: ”Nyt juhlitaan!”

Kyseessä on kunnioitettava kädenojennus, sillä Leijonilla on ollut takanaan viikkokausien raskas urakka. Kiinan-keikkaan valmistautumisen ja kivenkovien olympiaotteluiden lisäksi pelaajia kuormittivat Pekingin kisakylän olot, jotka eivät olleet mairittelevasta päästä.

Jukka Jalosen rempseä juhlakunto kiinnitti huomion Helsinki-Vantaalla – kultakoutsilla silminnähden hilpeä kotiinpaluu: kuvat!

Jokereilla oli Pekingin olympialaisissa tuhti edustus. Seuran pelaajista Leijonissa nähtiin Marko Anttila, Hannes Björninen, Iiro Pakarainen ja Petteri Lindbohm sekä varamiehistä Veli-Matti Savinainen, Teemu Turunen ja Janne Juvonen.

Olympialaisissa nähdyt Tanskan Nicklas Jensen ja USA:n Brian O'Neill ovat myös Jokereiden sopimuspelaajia.

Suomen kansa on puhunut! Jukka Jalosen rempseä juhlakunto sai Seiskan lukijoilta harvinaisen yksimielisen tuomion

Jokereissa kuohuu nyt poikkeuksellisella tavalla. Narrien KHL-taipaleesta on riittänyt tasaisesti narinaa siitä asti, kun helsinkiläisseura liittyi kovan kohun saattelemana Vladimir Putinin propagandaliigaksi kritisoituun sarjaan kaudeksi 2014–2015.

Venäjän ja Ukrainan tilanteen vuoksi painekattila sihisee jo kiehumispisteessä. Jokereiden kannattajaryhmä Eteläpääty ry julkaisi jo tiistaina harvinaisen tiukkasanaisen tiedotteen, jossa se käytännössä vaatii seuran välitöntä vetäytymistä KHL:stä.

Helsinki-Vantaalla hieraistiin silmiä! Leijonia oli lentokentällä vastassa melkoinen ilmestys minimekossa – nyt 18-vuotias Iida Vainio puhuu suunsa puhtaaksi: ”En todellakaan ollut iskemässä!"

"Vetoamme samalla myös Jokerit ry:n päättäjiin: Suojelkaa seuraa vetämällä tunnuksenne pois KHL:ssä pelaavalta joukkueelta. Jokerien pelien jatkuminen aiheuttaa koko seuralle mittaamatonta vahinkoa, jota ei välttämättä enää koskaan pystytä korjaamaan", kannattajatiedotteessa jyristiin jo kaksi päivää ennen Venäjän hyökkäystä Ukrainaan.

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy

Jokerit julkaisi heti samana päivänä tiedotteen, jossa seura kommentoi loppukauden pelaamista.

”Jokereilla on KHL:ssä sitovat sopimukset ja velvoite niiden noudattamiseksi. Jokereilla on myös vastuu työnantajana. Koska tilanne on myös poikkeuksellisen vaikea, emme koe, että Jokerit urheiluseurana on oikea taho linjaamaan voimakkaasti näkemyksiään tilanteesta”, tiedotteessa todettiin ja jatkettiin:

”Tällä hetkellä seuraamme tilannetta tarkasti ja käymme aktiivista vuoropuhelua sidosryhmiemme kanssa. Seuraamme myös mahdollisiin pakotteisiin liittyviä päätöksiä tarkasti ja tulemme noudattamaan niitä toiminnassamme tinkimättömästi.”

Jokerit julkaisi tiedotteen tiistaina 22. helmikuuta. Venäjä hyökkäsi Ukrainaan tänään torstaina 24. helmikuuta.

Seiska ei useista yrityksistä huolimatta onnistunut tavoittamaan Jokereita kommentoimaan.

Toimittajan kommentti: Pienen pojan epätoivoinen ilme kiteytti Leijonien kultajuhlien karmeuden – Pensselisetä-Björninen osoitti suuruutensa, mutta Yleisradiota tuli ikävä

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy