fbq
Jenni Haukio

Jenni Haukio on valtakunnan virallinen unikeko: "Ilo ja kunnia!"

Tasavallan presidentin vaimo Jenni Haukio, 45, on valittu vuoden unikeoksi. Jenni viihtyy kesäisin yhdessä perheensä kanssa Naantalin Kultarannassa. Asiasta kertoo Visit Naantali tänään julkaisemassaan tiedotteessa.

Mojova yllätys! Presidentti Sauli Niinistö ja rouva Jenni Haukio lähettivät kirjeen Hannele Laurille - lue sanasta sanaan

– Valinta Valtakunnan Viralliseksi Unikeoksi on minulle ilo ja kunnia.  Olen kiitollinen kaikista ainutlaatuisen kauniissa, luonnonläheisessä ja monipuolisessa Naantalissa viettämistäni kesistä sekä mahdollisuuksistani tukea kaupungissa järjestettyjä tilaisuuksia ja tapahtumia, rouva Jenni Haukio iloitsee Visit Naantalin lähettämässä tiedotteessa.

Jennillä on myönteinen suhtautuminen ja omistautuminen ympäristöasioihin, jotka tukevat myös Naantalin tavoitteita muun muassa Saaristomeren suojelemiseksi ja tietoisuuden lisäämiseksi Saaristomeren suojelun merkityksestä. Tämän lisäksi Jennin kiinnostus kulttuuriin ja kulttuuriperinnön vaalimiseen vaikuttivat Unikeoksi valitsemiseen, tiedotteessa kerrotaan.

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy
jenni haukio

Jenni Haukiolta paljastuskirja kymmenestä vuodesta presidentin puolisona

Jenni on esimerkiksi suojellut vuosien varrella Naantalissa järjestettyjä kirjallisuus- ja kulttuuritapahtumia sekä tehnyt Turun kirjamessujen ohjelmajohtajana läheistä yhteistyötä Naantalin Musiikkijuhlien kanssa. Lisäksi hän toimii Ainutlaatuinen Saaristomeri -suojelurahaston suojelijana  yhdessä puolisonsa tasavallan presidentti Sauli Niinistön kanssa.

Jo on pröystäilyä! Ruotsin kuningaspari vei presidentti Sauli Niinistön ja rouva Jenni Haukion Kuninkaanlinnan salattuun ökyhuoneeseen

27.7. vietetään vuosittain unikeonpäivää. Perinteisesti Naantalissa tapahtuviin juhlallisuuksiin kuuluu myös virallisen unikeon viskaaminen veteen. Toistaiseksi on epäselvää, tuleeko Jennikin polskimaan Naantalin edustalla aamuseitsemältä. Perinteisesti herätyskulkue on kerännyt paikalle paljon turisteja ja paikallisia ihmettelemään harvinaista näkyä.

Unikeonpäivään liittyy uskomus, että jos aamulla nukkuu pitkään, niin nukuttaa koko vuoden. Myös se, joka viimeiseksi jää aamulla vuoteeseen, on talon unikeko ja laiskin koko vuoden. Lisäksi päivällä torkkuminen saattoi uskomusten mukaan ennustaa unista tulevaisuutta.

Unikeoksi ennen Jenniä on nimitetty esimerkiksi Lea Laven (1991), Pentti Arajärvi (2002) ja Olli Kortekangas (2011).

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy