fbq
Ulkomaat
22.05.2022 18:00
Teksti: Tanja Korpela|Kuvat: AOP
kuningatar silvia, kuningas kaarle kustaa, preisdentti sauli niinistö, rouva jenni haukio
Jo on pröystäilyä! Ruotsin kuningaspari vei presidentti Sauli Niinistön ja rouva Jenni Haukion Kuninkaanlinnan salattuun ökyhuoneeseen
Ulkomaat
22.05.2022 18:00
Teksti: Tanja Korpela|Kuvat: AOP

Presidentti Sauli Niinistö ja rouva Jenni Haukio olivat kuluneella viikolla valtiovierailulla Tukholmassa. Kuningas Kaarle Kustaa ja kuningatar Silvia pitivät vieraistaan hyvää huolta.

Lähtöpäivänä Kaarle Kustaa, Silvia sekä pariskunnan lapset, kruununprinsessa Victoria sekä Carl Philip puolisoineen hyvästelivät Suomen-vieraat Kuninkaanlinnassa.

Lue myös: Tällaisena Jenni Haukio nähdään harvoin - ensimmäiset valokuvat Tukholmasta

Ruotsin hovi on jakanut hyvästien hetkestä kuvan Instagramiin. Seurue on ikuistettu kuvaan Kuninkaanlinnan pelisalissa, jota harvoin näytetään julkisuudessa. Huone on yhtä kultaa ja kimallusta. Seiniä koristavat valtavat peilit ja katosta roikkuu suuria kristallikruunuja. Kattossa ja seinissä on hurjasti kullattuja yksityiskohtia.

Lue myös: Jenni Haukio sai ilkeän haavan – paljastava kuva valtiovierailun kulisseista

Kuvan julkaisemisen jälkeen hovin Instagram-kuvan kommenttikentässä hämmästeltiin näyttävää huonetta.

- Mikä verrattoman upea huone. Jos tuota nyt voi edes huoneeksi kutsua, yksi kommentoija ihastelee.

- Fantastinen peilisali. Yliannostus kultaa, peilejä ja kristallikruunuja, toinen ihailee.

Peilisali on yksi Kuninkaanlinnan vanhimmista huoneista, Svensk Damtidning taustoittaa. Sen rakennutti kuningas Kaarle XV 1850-luvulla puolisolleen, kuningatar Lovisalle. Sali henki tuolloin modernia tunnelmaa.

Lue myös: Toimittajan kommentti Ruotsin valtiovierailusta: Ensin kutsutaan bileisiin ja sitten jätetään kuistille kökkimään

Tilaa Seiskan uutiskirje! »