Aleksi valavuori

Aleksi Valavuorelta rehellinen paljastus somessa - tuomittiin törkeästä kirjanpitorikoksesta sekä törkeästä veropetosrikoksesta: "Syyllisiä on turhaa etsiä muualta kuin peilistä"

Uutiset | 04.01.2021 16:36

Urheilun monitoimimies Aleksi Valavuori, 41, kertoo Instagram-tilillään, että hänet on tuomittu törkeästä kirjanpitorikoksesta sekä törkeästä veropetoksesta. 

Aleksi julkaisi kuvan itsestään oikeussalissa. Julkaisun tekstistä käy ilmi, että hän on myöntänyt syyllistyneensä edellä mainittuihin rikoksiin. 

Kolmen vuoden taistelu on ohi. Tarjolla oli kaksi vaihtoehtoa, jatkaa oikeustaistelua useita vuosia tai myöntää syyllisyys syyteneuvottelussa. Valitsin jälkimmäisen, Aleksi kirjoittaa.

Lue myös: Aleksi Valavuori järkyttävässä ulosottokierteessä – velkaa 642 000 euroa!

Miehen mukaan hänet tuomittiin kahden vuoden ehdolliseen vankeusrangaistukseen, 60 tunnin yhdyskuntapalvelukseen sekä kolmen vuoden liiketoimintakieltoon. 

Tilanne on juridisesti katsottuna yksiselitteinen: Minä olen myöntänyt syyllisyyteni. Sen seurauksena minut tuomittiin törkeästä kirjanpitorikoksesta ja törkeästä veropetoksesta kahden vuoden ehdolliseen vankeusrangaistukseen, 60 tunnin yhdyskuntapalvelukseen ja kolmen vuoden liiketoimintakieltoon.

Elämänhallintani oli näinäkin vuosina täysin kadoksissa, kuten olen avoimesti ja julkisesti kertonut. Minun olisi pitänyt pystyä hoitamaan nämä asiat paljon paremmin, mutta en pystynyt. Syyllisiä on turhaa etsiä muualta kuin peilistä. Tullut tuomio tarkoittaa itselleni lähtökohtaisesti kolmea asiaa: Ota vastaan rangaistus kuin mies, kanna vastuu ja hoida määrätyt velvoitteet. Näin myös teen, Aleksi toteaa.

Lue myös: Aleksi Valavuorelta riipaiseva avautuminen alkoholismistaan ja jättimäisistä ulosottoveloistaan: "Onnistuin tuhoamaan lähes kaiken - syy löytyy peilistä"

Aleksi uskoo selviytyvänsä tuomion seuraamuksista. Hän kertoo avaavansa asiaa omassa livestriimissään keskiviikkona. 

Yli puolen miljoonan nettomaksu on iso velvoite, josta on haastavaa selviytyä, etenkin kun tuo summa kasvaa korkoa noin 7% per vuosi. Uskon ja tiedän selviytyväni ja saavani tuon kasaan. Toki tuomittu liiketoimintakielto hankaloittaa tätä tehtävää merkittävästi. Kerron aiheesta lisää keskiviikon Valavuori LIVE -ohjelmassa. 

Aleksi kiitti julkaisunsa yhteydessä läheisiään sekä asianajotoimistoa saamastaan tuesta ja avusta. Lisäksi hän kiitti Suomen viranomaisia sekä poliisia hyvästä kohtelusta tapauksen käsittelyn yhteydessä.

Lue myös: Aleksi Valavuori täyttää 40 vuotta! Tältä hän näytti 20 vuotta sitten: "Kuuluitko N`sync-bändiin?"

Teksti:Monica Ollas
Kuvat:Seiskan toimitus, Instagram
Jaa Artikkeli:

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia!
Seuraa Seiskaa somessa!