Jaajo Linnonmaa

Jaajo Linnonmaa tahtoo eroon bilekuninkaan tittelistään - "En jaksa enää niin hirveästi tallata kuin aiemmin"

Kotimaa | 24.07.2021 15:52

Luokkakokous-elokuvat ovat tunnetusti olleet yhtä juhlaa, eikä uusin tulokas Luokkakokous 3 - Sinkkuristeily tee poikkeusta tähän sääntöön.

Muusikko Tuomas Liljaa elokuvassa näyttelevä Jaajo Linnonmaa, 43, on hahmonsa tavoin tunnettu myös ahkerana juhlijana. Miten on, onko radiojuontaja vielä tuttu näky yöelämässä?

- En ole päässyt koronan takia yli vuoteen juhlimaan, Jaajo muistuttaa.

Hän ei oikeastaan edes haluaisi kantaa ”bilekuninkaan” viittaa harteillaan.

- En kyllä tiedä, miten tämä Luokkakokous-elokuva tekee imagolleni ja millaisiin seikkailuihin tämä vie. Pitäisi muistaa, että hahmoni Tuomas Lilja on Tuomas Lilja. Minä vain näyttelen häntä. Kai hänessä varmaan jotain samanlaista on kuin meikäläisessäkin, moniosaaja myöntää.

- Täytyy sanoa, että olen nykyään 43-vuotias ja neljän lapsen isä. En jaksa enää ihan niin hirveästi tallata kuin joskus aikaisemmin. On se kiva kuitenkin aina välillä päästä irrottelemaan.

Lue myös: Jaajo Linnonmaa paljastaa ikimuistoisimmat risteilykokemuksensa - erikoinen välikohtaus tax free -kaupassa on jäänyt mieleen: "Liikkeeseen juoksi viisi nuorta miestä alasti!"

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Jaajo Linnonmaa (@pelaaja2)

Nauttiiko Jaajo sitten juhlimisesta edelleen täysin siemauksin, vaikka radalle ei tule lähdettyä jaksamisen puitteissa niin usein?

- Se vähän riippuu. Joskus on kiva lähteä vain kavereiden kanssa ulos, mutta siihen aina oleellisesti kuuluu se, että pääsee ihmisten kanssa vaihtamaan kuulumisia ja ottamaan kaverikuvia. Toisaalta tykkään välillä siitäkin. Sillekin on paikkansa. 

- Minusta on hauskaa mennä esimerkiksi Suomipop-risteilylle, kun siellä on koko laiva täynnä ohjelmamme kuuntelijoita. On kiva nähdä niitä ihmisiä, kelle tekee töitä. Minusta on kiva käydä myös Bricco-ravintoloissani näkemässä asiakkaitamme ja vaihtaa heidän kanssaan kuulumisia. Kyllä se ainakin minulle kuuluu tähän yrittäjyyteen.

Yrittäjä-Jaajo

Perhettään Jaajo ei ole tuonut tietoisesti julkisuuteen. Hän ei halua näyttäytyä julkisesti esimerkiksi lastensa kanssa.

- Perheeni ei ole valinnut julkista uraani mitenkään. Olen tehnyt siihen ihan tietyn rajan, etten ota heitä mitenkään mukaan tekemisiini. 

Lue myös: Opit ovat menneet hyvin perille! Jaajo Linnonmaa ja Tuukka Ritokoski ihan kuin isä ja poika: ”Olette kuin kaksosia!”

Vaikka Jaajo ei olekaan luonut julkisuuskuvaansa perheensä ympärille, hänellä on toinen idea, mihin suuntaan brändiä voisi ryhtyä rakentamaan.

- Yksi syy, miksi lähdin Diili-ohjelmaan mukaan juontajaksi, oli se, että halusin näyttää ihmisille, että iso osa elämääni on yrittäjyys. Ilman ohjelmaa ihmiset eivät olisi välttämättä tienneet kaikista yrityksistäni, joissa olen mukana.

- Katsotaan sitten, kun Diilin toinen tuotantokausi tulee, että pääsisinkö esittelemään muitakin yrityksiäni. Olisin mieluummin sellainen yrittäjä-Jaajo Linnonmaa, kuin bailukuningas-Jaajo.

- Nykyään on noita tosi-tv-ohjelmia, joista tulee uusia tähtiä Suomeen. He voivat ottaa sen bailukuninkaan viitan minulta.

- Pitää kuitenkin muistaa, että olen ollut noin 20-vuotias, kun olen aloittanut tekemään Räsypokka-ohjelmaa. Minulle sopii nykyään paremmin se, että olen Haluatko miljonääriksi? -ohjelman juontaja, koska olen niin vanha, Jaajo heittää vitsaillen.

Lue myös: Jäätävät välit! Jaajo Linnonmaan ja Sointu Borgin yhteistyö päättymässä – riidat rikkoivat unelman!

Miten aika riittää?

Jaajo on monessa mukana. Herääkin ajatus siitä, miten hän osaa ja ennen kaikkea ehtii yhdistää sekä perheen, että lukuiset työt ja menot.

- Ei sitä välttämättä aina oikein osaakaan. Olen ollut nyt noin kuukauden päivät kesälomilla ja kyllä tämä on onneksi ihan kesälomalta tuntunut. Koko ajan on vähän sellainen olo, että voi kun pääsisi jo toteuttamaan kaikkia päässä pyöriviä ideoita, sitten kun työt taas elokuussa jatkuvat.

- Minulla on todella paljon hyviä työntekijöitä, jotka jeesivät minua kaikissa hommissani.

- En minä kolmea Bricco-ravintolaakaan yksin pyöritä. Siellä on ravintolatoimenjohtaja, jolle saatan soittaa ja ehdotaa, että mitäs jos alkaisimme tekemään pizzaa, Jaajo kujeilee.

Tulevista urahaaveistaan Jaajo paljastaa haluavansa kehittää ravintolaketjuaan vieläkin laajemmalle. Varsinaisia Bricco-ravintoloita on tällä hetkellä kaksi, molemmat niistä Helsingissä. Kolmas Bricco on noussut Tampereen keskustorin jättiterassin yhteyteen.

- En näkisi mitään syytä, miksi kolmen vuoden kuluttua Suomessa ei voisi olla viittätoista Briccoa eri puolilla maata.

Lue myös: Yhtäkkinen hiljaisuus! Jaajon ja Sointu Borgin sometoiminta kertoo paljon kaksikon nykyväleistä

Mahdollinen paluu sairaalasarjaan

Jaajo on tullut yleisölle tutuksi etenkin radiojuontajana. Näyttelemisen hän lisäsi repertuaariinsa jo ennen Luokkakokous-elokuvia. Jaajo on nähty nimittäin Syke-sairaalasarjassa ensihoitajana jo vuonna 2014.

Paluu sairaalamaailmaan ei olisi Jaajosta ollenkaan hassumpi idea.

- Toivon, että jos löytäisin jostain vähän aikaa, haluaisin palata Sykkeeseen takaisin. Olin mukana monta kautta ja jouduin valitettavasti lopettamaan sen. Sovimmekin silloin käsikirjoittajan kanssa, että hahmoani ei kirjotettaisi kokonaan sarjasta ulos, että voisin palata vielä jossain kohtaa takaisin.

- Tykkäsin siitä hommasta tosi paljon, Jaajo intoilee.

Teksti:Elina Niemi
Kuvat:Pasi Murto, Instagram
Jaa Artikkeli:

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia!
Seuraa Seiskaa somessa!