fbqJaajo Linnonmaa paljastaa ikimuistoisimmat risteilykokemuksensa - erikoinen välikohtaus tax free -kaupassa on jäänyt mieleen: "Liikkeeseen juoksi viisi nuorta miestä alasti!" | Seiska
Jaajo Linnonmaa

Jaajo Linnonmaa paljastaa ikimuistoisimmat risteilykokemuksensa - erikoinen välikohtaus tax free -kaupassa on jäänyt mieleen: "Liikkeeseen juoksi viisi nuorta miestä alasti!"

Kotimaa | 23.07.2021 15:15

Keskiviikkona 28.7. ensi-iltansa saavan Luokkakokous 3 – Sinkkuristeily-elokuvan tapahtumat sijoittuvat nimensä mukaisesti risteilylle. Elokuvassa yhtä pääosaa näyttelee radiojuontaja Jaajo Linnonmaa, jolle laivalla kukkuminen on tullut nuorena miehenä erittäin tutuksi.

- Mä olen itseasiassa aika paljon käynyt risteilyillä. Eikä siinä ole mitään vikaa! Risteilyissä on ihan oma hienoutensa. Tällaista risteilyä, joka Luokkakokous-elokuvassa näyttäytyy, ei ole koskaan ollut kyllä aikaisemmin, Jaajo nauraa.

Lue myös: Luokkakokouksesta tuttu Ilona Chevakova sai roolin kansainvälisestä Netflix-sarjasta - tiukka ehto riisuutumiselle kameran edessä: "Olen ollut aina hyvä pitämään puoliani"

- Mä olin 18-19-vuotiaana Tallinkilla ja sen jälkeen Viking Linella tax free -kaupassa duunissa. Olen siis tehnyt satoja risteilyjä tax free -shopista käsin.

- En voi ehkä sanoa, että Olvin kaljakonsulenttina oleminen olisi kivoin tapa viettää risteilyitä, mutta se oli nuorelle miehelle kiva kokemus oppia myymään humalaisille ihmisille kaljaa laivalla. Se oli tällaisia ensimmäisiä kesäduuneja minulle, Jaajo muistelee.

-  Nykyään minä järjestän raviristeilyitä, jota varten vuokraan kerran vuodessa oman botskin sitä varten. Voin siis sanoa, että risteilyt ovat olleet ainakin jossain määrin läsnä elämässäni.

 

Jaajo on ollut jo nuorempana kova poika risteilemään.
Jaajo on ollut jo nuorempana kova poika risteilemään. 

 

Vahingossa yli 70-vuotiaiden risteilylle

Jaajon ikimuistoisimpiin risteilykokemuksiin kuuluu hänen mukaansa reissu, jolle hän lähti ystäviensä kesken nuorempana. 

- Päätimme soittaa etukäteen Silja Linelle ja Viking Linelle ja kysyä, kumpi laiva on enemmän täynnä. Viking Line oli aivan tyhjä ja Silja Linella oli enää kaksi hyttiä vapaana. Mehän lähdimme sitten tietenkin sinne täydemmälle poikien kanssa.

- Tulimme satamaan ja katsoimme, että onpas täällä aika iäkästä porukkaa. Astuessamme laivaan siellä oli sellainen kaari, missä luki ”Tervetuloa OP +70 Risteilylle!” Osuuspankki oli siis järjestänyt yli 70-vuotialle asiakkailleen juhlaristeilyn. Siellä me sitten olimme neljän nuoren miehen kesken ja laiva oli täynnä eläkeläisiä vanhuksia. Ihan hauskaahan meillä silti oli!

Lue myös: Jäätävät välit! Jaajo Linnonmaan ja Sointu Borgin yhteistyö päättymässä – riidat rikkoivat unelman!

Myös kuuluisilta opiskelijaristeilyiltä Jaajolla on omakohtaisia kokemuksia. Tosin laivan työntekijänä.

- Muistan tax free -hommia tehdessäni, että se oli ihan kovaa työtä. Kerran myymäläpäällikkö pyysi koko henkilökunnan siihen shopin keskelle ja sanoi, että ”tiedoksi teille, ketkä ette ole olleet ennen Goom-risteilyllä, nämä ovat vähän erilaisia risteilyitä. Yrittäkää kestää ja ottakaa pitkä pinna mukaan”. 

- Kymmenen minuuttia tämän puheenvuoron jälkeen liikkeeseen juoksi viisi nuorta miestä alasti, ja he alkoivat leikkimään siellä piilosta. Sillä hetkellä mietin, että tästä tulee kyllä pitkä risteily. Ja kolme päiväähän se kestikin.

Lue myös: Yhtäkkinen hiljaisuus! Jaajon ja Sointu Borgin sometoiminta kertoo paljon kaksikon nykyväleistä

Teksti:Elina Niemi
Kuvat:Pasi Murto

Lisää aiheesta

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia!
Seuraa Seiskaa somessa!