fbq
Kotimaa
23.11.2021 15:37
Teksti: Antero Alhonen|Kuvat: Seiskan arkisto
Marja Sannikka
IS: Marja Sannikan keskusteluohjelma lopetetaan – suuri kohu viikonloppuna!
Kotimaa
23.11.2021 15:37
Teksti: Antero Alhonen|Kuvat: Seiskan arkisto

Marja Sannikka -ajankohtaisohjelma lopetetaan, uutisoi Ilta-Sanomat.

Ohjelman tuottaja Ville Kolari vahvisti asian lehdelle.

- Päätös on tehty jo keväällä, ja ohjelma loppuu vuodenvaihteessa. Kyse on normaalista ohjelmakierrosta, Ville kertoi.

Ylen mukaan päätös ei liity viikonlopun jättikohuun.

 

Jättikohu

Marja Sannikka -ohjelma nousi jättikohun keskelle viikonloppuna, kun ohjelmassa vieraillut professori emeritus Esko Valtaoja käytti rasistista n-sanaa. Jaksossa Esko, toimittaja Renaz Ebrahimi ja Marja Sannikka keskustelivat woke- ja cancel-kulttuureista sekä yhteiskunnallisista rakenteista.

Lue myös: Tunteet kuumenivat studiossa! Toimittaja Renaz Ebrahimi servasi tähtitieteilijä Esko Valtaojan täysin: "Käytit kaksi kertaa mun, ruskean ihmisen vieressä, tuota n-sanaa tahallaan!"

- Sen sijaan että kytätään meidän yksittäisiä sanoja... Esimerkiksi tämä pahamainen n-sana. Se on aivan eri juttu, jos sitä käyttää tuolla joku kansanedustaja [viitaten Teuvo Hakkaraiseen] joka puhuu - anteeksi vaan - hyppivistä neekeriukoista, koska kansanedustajia saa aina siteerata, Esko sanoi ja jatkoi:

- Kun jos Peppi Pitkätossulla onkin sitten neekerikuningas-isä, täytyy katsoa sitä, mitä sanoilla tarkoitetaan, eikä pelkästään sitä sanaa itseään.

Lue myös: Esko Valtaojan harkitsemattomista N-puheista televisiossa raivostunut Renaz Ebrahimi veti Ylessä DJ-keikan: N-sana kuultiin 57 kertaa!

Renaz Ebrahimi järkyttyi Eskon puheista.

- Tämä on ihan superjärkyttävää, että mä olen tällaisessa tilassa, missä valkoinen ihminen niin kuin ruskean ihmisen vieressä kaksi kertaa käyttää tota n-sanaa niin kuin ihan tahallaan - tämä on musta ensinnäkin todella epämukava, todella epäsensitiivinen, todella turvaton tila tällä hetkellä, joten on tosi ikävää, että olen tässä tilassa ja joudun tähän keskusteluun tällä tavalla.

Tilaa Seiskan uutiskirje! »