fbq
Räppiryhmä Gasellit on kulkenut pitkän tien.

Ikean varastosta, skeittikaupan kassalta ja kalatiskiltä tähdeksi! Räppiryhmä Gasellit paljastavat taustoistaan: ”Kirjastojoukoissa kommandona”

Pohjois-Helsingin Oulunkylässä vuonna 2008 perustettu Gasellit on hyvä esimerkki väsymättömän työn tuloksesta. Vuosikymmenen kasassa ollut räppiposse on lyönyt vasta hiljattain kunnolla läpi. Emma-gaalassa yhtye on ehdolla kolmen pystyn saajaksi.

– Kyllähän se hyvältä tuntuu! Ehdokkuudet ovat aika yllättäväkin juttu, sillä Emmat eivät ehkä ole olleet suunnitelmissamme, stadilaiskundit kertovat.

– Mutta totta kai kyseessä on hieno juttu. Meille Emma-gaala voi olla tapa päästä esille isompiin ympyröihin.

He taistelevat Emma-gaalan palkinnoista: Vesta ja Gasellit kahmivat ehdokkuuksia!

Gaselleissa sanansylkemisen hoitavat Thube eli Tuomas Pietikäinen, Hätä-Miikka eli Miikka Niiranen, ja Päkä eli Pekka Salminen. Tulitukea antaa tuottaja-dj MusaJusa eli Jusa Mikkonen.

Nelikkoa yhdistää aito ilo musiikin tekemiseen.

– Koko homma on lähtenyt puhtaasti kaveriporukan hauskanpidosta. Tuskin silloin aikoinaan oli edes mitään ajatusta siitä, että tällä voisi joskus ansaita elannon.

Gasellit suuntasivat keikalle Ouluun – Hätä-Miikkaa ei lentokoneessa näkynyt: "Heräsin pommiin!"

– Musiikkiala on sellainen, että se vie todella paljon aikaa. Jos ajattelee, paljonko joudumme viettämään keskenämme aikaa studiolla ja keikkamatkoilla, niin ei tässä vieläkään ole päästy tuntipalkoille, Hätä-Miikka huomauttaa.

– Ja jos olisimme tehneet tätä vain maksimaalisen suosion saavuttamiseksi, niin kukaan ei varmaan olisi jaksanut roikkua mukana näin pitkään, Thube lisää.

Vuosikymmenen varrelle mahtuu paljon muutakin kuin pelkkää riimittelyä. Nuorten miesten elämä on täyttynyt kaikenlaisista pätkätöistä. Yksi kertoo paiskineensa hiki hatussa hommia Ikean varastolla, toinen taas skeittikaupan kassalla. Opintopisteitäkin on kertynyt.

– Äiti on ollut vähän ihmeissään kysellessään, että vieläkö ne kouluhommat etenevät. Olen joutunut vastaamaan, etten ole oikein ehtinyt, kun on pitänyt käydä keikoilla, Helsingin yliopiston valtiotieteellisessä päntännyt Thube naurahtaa.

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy

– Itse olen ollut kirjastojoukoissa kommandona ja myöhemmin liha- ja kalastiskillä aika isossakin roolissa ahvenen perkaajana, Hätä-Miikka puolestaan murjaisee.

LIITY UUTEEN SEISKA KLUBIIN JA LUE MEHUKKAITA JULKKISUUTISIA, JOIHIN PÄÄSET KÄSIKSI VAIN KLUBIN JÄSENENÄ! REKISTERÖIDY KÄYTTÄJÄKSI TÄSTÄ LINKISTÄ!