Huippukokki Teemu Laurell panee perinneannoksen uusiksi – katso, miten Kokkisota-tähti päivittää klassikkoresepti!

Lounasruokailijoiden hälinä kaikuu huippukokki Teemu Laurellin, 37, ravintolassa. Hän tervehtii iloisesti reportteria ja istuu pöytään kertomaan päivän suunnitelman.
– Teemme tosi helpon uunimakkaran reseptillä, johon ei montaa raaka-ainetta tarvita. Ainesosat tunnistaa varmasti jokainen kotikokki.
Uudistettu retroannos valmistuu nopeasti, parissa kymmenessä minuutissa.

– Teen usein henkilökunnalle jonkin lämpimän aterian, ja uunimakkara kelpaa hyvin. Pyrimme syömään henkilökunnan kanssa ravitsevasti joka päivä.
Kokkisodan Teemu pyörittää modernia merimieskapakkaa – kurkista trendikkääseen ravintolaan!
Teemu opastaa reportterin ravintolan keittiöön ja näyttää, miten klassinen uunimakkara loihditaan hänen opeillaan.
Annos toden totta valmistuu pikaisesti Teemun tarttuessa veitseen. Muutamassa minuutissa makkara on jo kypsymässä uunissa.

Teemu paljastaa annoksen olevan alun perin kollegansa Erol Özdemiriltä.
– Resepti jäi päähäni kytemään niin, että pistin sen jopa toukokuussa julkaistuun Teemun pöydässä -keittokirjaani, kokkitähti kiittelee kollegaa.
Paketti lenkkimakkaraa (esim. HK:n sinistä lenkkiä)
Puolikas tuoretta purjoa
2 rkl dijoninsinappia
1 prk ranskankermaa
½ tl mustapippuria

Kuori makkarat. Tee niiden pintaan viillot, ja asettele uunivuokaan.
Aloita täytteen tekeminen halkaisemalla purjo kahtia ja pilko valkoinen osa viipaleiksi. Vihreää osaa voit käyttää koristeluun. Sekoita kulhossa pilkottu purjo, ranskankerma, sinappi ja pippuri. Lusikoi täyte makkaroiden päälle.
Kypsennä uunissa 180-asteessa noin 20 minuuttia