Huippukokki Teemu Laurell panee perinneannoksen uusiksi – katso, miten Kokkisota-tähti päivittää klassikkoresepti!

Teemu Laurell
Mainos
Mainos päättyy

Lounasruokailijoiden hälinä kaikuu huippukokki Teemu Laurellin, 37, ravintolassa. Hän tervehtii iloisesti reportteria ja istuu pöytään kertomaan päivän suunnitelman.

– Teemme tosi helpon uunimakkaran reseptillä, johon ei montaa raaka-ainetta tarvita. Ainesosat tunnistaa varmasti jokainen kotikokki.

Kokkisota-tähti Teemu Laurell avoimena vastoinkäymisistään: Ravintola konkurssiin ja parisuhteet karille!

Uudistettu retroannos valmistuu nopeasti, parissa kymmenessä minuutissa.

Raumalaissyntyisen kokin lapsuudessa vatsa täyttyi pääasiassa perunasta, kuten Satakunnassa yleensä. – Oli myös makaronilaatikkoa ja jauhelihakastikkeita, hän muistelee.
Raumalaissyntyisen kokin lapsuudessa vatsa täyttyi pääasiassa perunasta, kuten Satakunnassa yleensä. – Oli myös makaronilaatikkoa ja jauhelihakastikkeita, hän muistelee.
Mainos
Mainos päättyy

– Teen usein henkilökunnalle jonkin lämpimän aterian, ja uunimakkara kelpaa hyvin. Pyrimme syömään henkilökunnan kanssa ravitsevasti joka päivä.

Kokkisodan Teemu pyörittää modernia merimieskapakkaa – kurkista trendikkääseen ravintolaan!

Teemu opastaa reportterin ravintolan keittiöön ja näyttää, miten klassinen uunimakkara loihditaan hänen opeillaan.

Annos toden totta valmistuu pikaisesti Teemun tarttuessa veitseen. Muutamassa minuutissa makkara on jo kypsymässä uunissa.

Seiskan reportterikin maistoi valmista tuotosta, ja kieltämättä perinteinen uunimakkara kalpenee sen rinnalla. Täyte on sopivan sinappinen ja tuhti.
Seiskan reportterikin maistoi valmista tuotosta, ja kieltämättä perinteinen uunimakkara kalpenee sen rinnalla. Täyte on sopivan sinappinen ja tuhti.

Teemu paljastaa annoksen olevan alun perin kollegansa Erol Özdemiriltä.

– Resepti jäi päähäni kytemään niin, että pistin sen jopa toukokuussa julkaistuun Teemun pöydässä -keittokirjaani, kokkitähti kiittelee kollegaa.

Mainos
Mainos päättyy

Huippukokki Teemu Laurell esittelee kuuman ruokatrendin: ”Sopii grilliin hiton hyvin!” – katso Kokkisota-tähden herkulliset reseptit!

Paketti lenkkimakkaraa (esim. HK:n sinistä lenkkiä)

Puolikas tuoretta purjoa

2 rkl dijoninsinappia

1 prk ranskankermaa

½ tl mustapippuria

VINKKI:  Makkaran kylkeen  sopii loistavasti  esimerkiksi  perunamuusi.
VINKKI: Makkaran kylkeen sopii loistavasti esimerkiksi perunamuusi.
Mainos
Mainos päättyy

Kuori makkarat. Tee niiden pintaan viillot, ja asettele uunivuokaan.

Aloita täytteen tekeminen halkaisemalla purjo kahtia ja pilko valkoinen osa viipaleiksi. Vihreää osaa voit käyttää koristeluun. Sekoita kulhossa pilkottu purjo, ranskankerma, sinappi ja pippuri. Lusikoi täyte makkaroiden päälle.

Kypsennä uunissa 180-asteessa noin 20 minuuttia

Mainos
Mainos päättyy
Ladataan