Uutiset

Kokkisodan Teemu pyörittää modernia merimieskapakkaa – kurkista trendikkääseen ravintolaan!

15.03.2017 10:00

Vuoden 2012 Top Chef -voittaja Teemu Laurellilla on voiton jälkeen mennyt lujaa. Huippuravintola G.W. Sundmansin rivimies peittosi kokkikilpailun finaalissa yllättäen Michelin-ravintoloitsija Jouni Toivasen. Yhtäkkiä keittäjän tilille pölähti 25 000 euroa.

– Palkinto vastasi keskimääräistä vuosipalkkaani. Käytin rahat matkusteluun ja hyvään ruokaan. Kävin Jenkeissä ja Australiassa sekä Ruotsissa syömässä kahden Michelin-tähden ravintolassa Frantzén/Lindebergissä. En ole säästeliäs luonne, vaan kaikki raha on pantu palamaan, mitä on tullut, Laurell myöntää Seiskalle.

Teemu Laurell ravintola Shelterin keittiössä.

Kokkisodan myötä ruutuun jälleen palannut raumalainen uskoo, että ilman voittoa hän tuskin olisi enää alalla.

– Top Chef muutti elämäni suunnan. Olin jo miettinyt, että lopetan nämä hommat. Rivikokin tehtävä ja ala itsessään on sairaan raskas. Olen aina töissä, kun muut ovat vapaalla.

Raumalla turpaan

Televisionäkyvyys toi Teemulle paljon catering-keikkoja ja muita esiintymistöitä. Vauhti vain koveni, kun hän päätti ryhtyä ravintoloitsijaksi yhdessä Bratislavan MM-kultaleijonien Petri Vehasen ja Janne Niskalan kanssa.

Raumalle avattu ravintola Goto ei kuitenkaan onnistunut juurruttamaan fine diningia Satakuntaan. Yritys asetettiin konkurssiin vuonna 2015.

Teemu Laurell liekittää.

– Kun Goto menin nurin, siinä tuli turpaan sekä henkisesti että taloudellisesti. Konkurssi oli iso pala purtavaksi. Mietin, että oliko tämä nyt tässä, kokki sanoo.

Kakkospäivän puhelu

Kovasta kolauksesta huolimatta Teemu ei luovuttanut. Vaikka Top Chef -tähden puhelin ei enää soinut entiseen malliin, vuoden 2016 alussa tullut pirahdus antoi hänelle uuden mahdollisuuden.

– Olin silloin frendin luona Pariisissa. Vietimme kakkospäivää syöden kaupungin parasta ramenia pienessä koistisessa, kun ravintoloitsija Antti Asujamaa soitti. Hän kysyi suoraan, laitetaanko ravintola pystyyn. Kun palasin Suomeen, kävimme bissellä ja löimme kättä päälle. Puoli vuotta myöhemmin Shelter aukesi, Teemu muistelee.

Teemu Laurell juo viiniä.

Katajanokan Kanavarannassa sijaitseva Shelter on moderni merimieskapakka, joka on ollut suosittu avajaisista alkaen.

– Kun astelin jälleen pankkiin, siellä ihmeteltiin, että "jaaha, taas meinaat ravintolaa laittaa". Vastasin, että "tällä kertaa meinaan onnistua". Jos tämä menee nurin, ei Laurellin poika tee enää uutta ravintolaa. Sitten ollaan jossain raksalla, sossun luukulla tai sillan alla.

Kurkista videolta Teemun trendikkääseen merimieskapakkaan!

Kokkisota MTV3-kanavalla torstaisin kello 20.

Teksti:Juha Nurmi
Kuvat:Seiskan toimitus
Jaa Artikkeli:

KATSO SEURAAVAKSI

Hautaustoimistosta tuli suosittu pikaruokala! Näin Hannan ja Petrin turistinähtävyydeksi kohonnut firma sai alkunsa

TIS-Iltarovio: Lancesta eronnut Viivi avoimena masennuksestaan - yritti itsemurhaa nuorempana: "Minulla oli ollut paha masennuskausi"

Ainutlaatuiset videot julki! Keisarileikkaus teki Johanna Tukiaisen olon tukalaksi: "En pysty kääntymään mihinkään suuntaan"

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!